Απίστευτη απάτη εις βάρος της Λέφσκι

Απίστευτη απάτη εις βάρος της Λέφσκι

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίγελως της Ευρώπης έχει γίνει εδώ και λίγες μέρες η Λέφσκι Σόφιας, ύστερα από την απάτη που στήθηκε σε βάρος της, πιθανόν με στόχο τα στοιχηματικά κέρδη.

Την περασμένη Πέμπτη, τρεις μέρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι της Σόφιας με την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ, η Λέφσκι δέχθηκε φαξ δήθεν από την πρωταθλήτρια Ρωσίας Ρούμπιν Καζάν.

Οι Ρώσοι ζητούσαν να αποκτήσουν ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερις από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της βουλγαρικής ομάδας, τους Ζίφκο Μιλάνοφ, Γιουσέφ Ραμπέχ, Ντάρκο Τάσεφσκι και Ζε Σοάρες, έναντι περίπου 4 εκατ. ευρώ, με την αιτιολογία ότι η γρίπη των χοίρων χτύπησε την ομάδα του Καζάν και η UEFA έδωσε ειδική άδεια στη Ρούμπιν για έξτρα μεταγραφές!

Την Παρασκευή εμφανίστηκε στη Σόφια και κάποιος που έλεγε ότι είναι παράγοντας της Ρούμπιν και έπεισε τη διοίκηση της Λέφσκι να πάρει τους παίκτες μαζί του το Σάββατο στη Ρωσία για να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψουν. Δελεασμένος από το ποσό, ο πρόεδρος της Λέφσκι έκανε και συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει την πώληση των παικτών, την ώρα που Βούλγαροι δημοσιογράφοι είχαν επικοινωνήσει με τη διοίκηση και τον προπονητή της Ρούμπιν και έμαθαν ότι ούτε προσφορά υφίσταται ούτε πρόβλημα γρίπης.

Ηταν όμως αργά. Οι τέσσερις παίκτες έφτασαν στη Μόσχα, όπου τους υποδέχθηκε κάποιος Μαρκ Μπέργκερ ως εκπρόσωπος της Ρούμπιν, προσφέροντας και μισό εκατομμύριο ευρώ απολαβές στον καθένα για τη χρονιά αυτή. Τους έβαλε σε ξενοδοχείο και την άλλη μέρα, ανήμερα του ντέρμπι στη Σόφια, οι παίκτες πήγαν για τις εξετάσεις τους.

Τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τους παίκτες και τη διοίκηση της Λέφσκι όταν ο κ. Μπεργκερ είχε πια εξαφανιστεί, το κινητό που τους είχε δώσει δεν απαντούσε και φυσικά δεν υπήρχε κανείς να παρουσιάσει τα απαραίτητα έγγραφα. Αργότερα έγινε γνωστό ότι κάποιος Μαρκ Μπέργκερ είναι επιχειρηματίας στη Μόσχα χωρίς να έχει καμία σχέση με τη Ρούμπιν.

Ετσι η τετράδα γύρισε άρον άρον στη Σόφια, όμως δεν πρόλαβε το ντέρμπι, που η Λέφσκι έχασε με σκορ 2-0 εν μέσω επεισοδίων. Την άλλη μέρα ο Τύπος της χώρας έκανε λόγο για «ανέκδοτο», και για «απίστευτη ηλιθιότητα» της Λέφσκι, ενώ οι οπαδοί βράζουν. Ομως το ξαφνικό υψηλό ποντάρισμα στη νίκη της ΤΣΣΚΑ σε ασιατικά γραφεία στοιχημάτων δείχνει προς πιθανή στοιχηματική συνωμοσία με θύμα τη Λέφσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή