Μπολτ, ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στίβου

Μπολτ, ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στίβου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… πόδια του Ουσέιν Μπολτ σφάζονται οι εταιρείες αθλητικών ειδών προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα συμβόλαιο μαζί του. Ο Τζαμαϊκανός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του στίβου και, μετά τις τελευταίες επιτυχίες του, οι ετήσιες αμοιβές του συγκρίνονται με αυτές κορυφαίων ποδοσφαιριστών, καλαθοσφαιριστών, γκολφέρ, ή οδηγών της Φόρμουλα. Μέσα σε ένα χρόνο το «αστροπελέκι» έφτασε να εισπράττει από συμβόλαια περισσότερα από 5.000.000 ευρώ.

«Υπάρχουν αθλήματα στα οποία, παραδοσιακά, οι αθλητές κερδίζουν πολλά λεφτά. Αυτή την εποχή νομίζω ότι ο Ουσέιν παίρνει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε αθλητή του στίβου στο παρελθόν. Είναι σημαντικό ότι σε ένα χρόνο έχει κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και στο Παγκόσμιο του Βερολίνου», δήλωσε ο μάνατζερ του Μπολτ, Ρίκι Σιμς.

Η «βολίδα» από την Τζαμάικα δεσμεύεται με συμβόλαιο από μεγάλη αθλητική εταιρεία από την οποία εισπράττει 1.500.000 δολάρια το χρόνο. Το συμβόλαιο λήγει τον επόμενο χρόνο και, ήδη, άλλη εταιρεία έχει πλησιάσει τον αθλητή και του προσφέρει 40.000.000 δολάρια για να φορέσει στους αγώνες του τα δικά της ρούχα και παπούτσια. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του παγκόσμιου πρωταθλητή των 100 και των 200 μ., ενδιαφέρον για τον Μπολτ έχουν δείξει και οι Κινέζοι. Μάλιστα, κινεζική εταιρεία ρούχων του δίνει 100 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια, αλλά την πρότασή της δεν την έχει κάνει δεκτή ο Τζαμαϊκανός.

Πολλά είναι και τα έσοδα που έχει το «φαινόμενο των κουλουά» από τα μίτινγκ. Για κάθε του εμφάνιση αξιώνει, τουλάχιστον, 250.000 δολάρια. Βέβαια, στη Θεσσαλονίκη, επειδή οι διοργανωτές ζήτησαν τη συμμετοχή του την τελευταία στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό, συνολικά, έφτασε τα 500.000 δολάρια.

– Μακριά από τον καλό του εαυτό βρέθηκε ο Τάισον Γκέι στο γκραν πρι της πόλης Καβασάκι της Ιαπωνίας. Ο Αμερικανός σπρίντερ διένυσε τα 100 μ. σε 10.13 και δήλωσε ότι επηρεάστηκε από τον άνεμο. «Μου είπαν ότι ο άνεμος ήταν ευνοϊκός, αλλά τον ένιωθα απευθείας στο πρόσωπό μου και είχα την αίσθηση ότι ήταν αντίθετος. Ισως να ήταν στροβιλισμός ή κάτι άλλο», δήλωσε ο αθλητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή