ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

SUΝΡατσιστική αναταραχή

Ο Ελ Χατζί Ντιούφ της Μπλάκμπερν ισχυρίζεται ότι οπαδοί της Εβερτον του πέταξαν μπανάνες στον αγώνα της περασμένης Κυριακής. Ο αμφιλεγόμενος Σενεγαλέζος επιθετικός ανακρίθηκε από την αστυνομία μετά τον ισχυρισμό ενός αγοριού που μάζευε τις μπάλες στον αγώνα ότι ο Ντιούφ τον έβρισε ρατσιστικά. Ωστόσο, ο παίκτης των Ρόβερς αρνήθηκε την κατηγορία με έμφαση, λέγοντας μάλιστα πως το παιδί είπε ψέματα. «Η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου κι έτρεξα να εκτελέσω γρήγορα το πλάγιο. Τότε το αγόρι μου πέταξε μια μπάλα σαν να πετούσε κόκκαλο σε σκύλο. Ο βοηθός διαιτητής μου είπε ότι το είδε αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε και θα ασχολούμαστε με αυτό στο ημίχρονο. Στο παιδί δεν είπα τίποτε, αντιθέτως ήταν οι οπαδοί της Εβερτον που μου πετούσαν μπανάνες» είπε. Πάντως, ούτε μπανάνες βρέθηκαν κατά την έρευνα που ακολούθησε στο Γκούντισον Παρκ ούτε έπιασε η τηλεόραση ένα τέτοιο στιγμιότυπο. Η Εβερτον ανεπισήμως εξέφρασε την οργή της που ο Ντιούφ προσπαθεί να κηλιδώσει τους οπαδούς της με κατηγορίες περί ρατσιστικής συμπεριφοράς.

ΑS

Καταδίκασε τη Ρενό

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αναγνώρισε ότι ένας τέταρτος άνθρωπος μέσα στην ομάδα Φόρμουλα 1 της Ρενό γνώριζε από την προηγουμένη του περσινού γκραν-πρι της Σιγκαπούρης για το σχέδιο του στημένου τρακαρίσματος του Νελσίνιο Πικέ, με σκοπό να νικήσει τον αγώνα ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο «Μίστερ Χ», όπως τον αποκάλεσε η ομοσπονδία, κατέθεσε αποδείξεις σε βάρος του πρώην διευθυντή της Ρενό, Φλάβιο Μπριατόρε, στον οποίον η FIA επέβαλε διά βίου αποκλεισμό. Αρχικά εθεωρείτο ότι το σχέδιο το γνώριζαν μόνο ο Μπριατόρε, ο Πικέ και ο αρχιμηχανικός Πατ Σίμονς, όμως ο Μίστερ Χ κατέθεσε ότι ήταν «παρών» σε σύσκεψη την παραμονή του αγώνα, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2008, όπου «ο κ. Σίμονς πρότεινε στον κ. Μπριατόρε το σχέδιο αυτό». Εκπρόσωπος της FIA είπε ότι ο Μίστερ Χ ήταν αντίθετος στο σχέδιο και αποστασιοποιήθηκε αμέσως από αυτό.

ΤRΙΒUΝΕ DE GΕΝΕVΕ

Και στο Ντέιβις Καπ

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ντέιβις για την εθνική ομάδα τένις της Ελβετίας δεν θα είναι εύκολη. Η κλήρωση του πρώτου γύρου έφερε αντιμέτωπη την Ελβετία με την Ισπανία, την καλύτερη δηλαδή ομάδα στον κόσμο που έχει φτάσει και στον φετινό τελικό. Ο αρχηγός Αλμπερτ Κόστα έχει στη διάθεσή του μια πραγματική αρμάδα με τους Ραφαέλ Ναδάλ, Φερνάντο Βερδάσκο, Χουάν Κάρλο Φερέρο, Τόμι Ρομπρέδο, Δαβίδ Φερέρ και Φελιθιάνο Λόπεθ. Με τον Ρότζερ Φέντερερ στη σύνθεση βέβαια η Ελβετία έχει κάποιες ελπίδες, για την αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 5 με 7 Μαρτίου του 2010 στην Ισπανία, αλλά η συμμετοχή του δεν είναι σίγουρη. Είναι πιθανόν να τον δελεάσει πάντως μια κόντρα με την ομάδα του Ναδάλ. Διαφορετικά η Ελβετία θα πάει ως πρόβατο επί σφαγή στην αναμέτρηση αυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή