Οι Λιθουανοί αναπολούν τον Καζλάουσκας

Οι Λιθουανοί αναπολούν τον Καζλάουσκας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο… «στοίχημά» του με την Εθνική ομάδα μπάσκετ κέρδισε ο Γιόνας Καζλάουσκας στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, σύμφωνα με τους Λιθουανούς συμπατριώτες τού προπονητή της ελληνικής ομάδας και τα αφιερώματα που του έκαναν οι εφημερίδες της χώρας του.

«Ο Καζλάουσκας κράτησε ψηλά το ελληνικό ταλέντο», ανέφερε στον βασικό τίτλο της η εφημερίδα του Βίλνιους «Σπόρτσκι», που φιλοξενεί και δηλώσεις του ίδιου, ο οποίος επανέλαβε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τους Ελληνες διεθνείς για την πρώτη συνεργασία τους, που επιβραβεύτηκε με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

«Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, οι Ελληνες παίκτες έδειξαν μεγάλη πίστη στον στόχο μας, που ήταν η πρόκριση στην τετράδα. Είναι μεγάλοι «μαχητές» και πραγματικά έχουν τη νοοτροπία του νικητή», είπε ο Καζλάουσκας και συνέχισε: «Οι Ελληνες έχουν υψηλές απαιτήσεις από την Εθνική ομάδα τους και καλά κάνουν. Αυτός είναι ο σωστός προσανατολισμός για κάθε Εθνική ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις. Να παίζει ακόμα και πάνω από τις δυνατότητες της και να «κυνηγά» μια θέση στα μετάλλια. Η Εθνική Ελλάδας έκανε και τα δύο στην Πολωνία».

Η συνεργασία του Καζλάουσκας με την ΕΟΚ και την Εθνική ομάδα είναι διετής και ο Λιθουανός προπονητής θα καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010, αλλά μπορεί να υπάρξει μια όμορφη συγκυρία για τον «Κάζλα», το 2011.

Αν η πορεία της ελληνικής ομάδας και στα γήπεδα της Τουρκίας που θα φιλοξενήσει το Μουντομπάσκετ, είναι ανάλογη των επιτυχιών της την τελευταία πενταετία, ο Καζλάουσκας θα επιστρέψει στην πατρίδα του, ως προπονητής της Εθνικής και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα φιλοξενηθεί στο Κάουνας και στο Βίλνιους.

«Θα δούμε. Ολα είναι πιθανά, αλλά τώρα υπάρχει μόνο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που είναι η νέα πρόκληση. Σημασία έχει ότι κάναμε μια πολύ καλή αρχή στη συνεργασία μας και ευχαριστώ από την καρδιά μου όσους με στήριξαν πραγματικά μέχρι το τέλος. Καταλαβαίνω ότι ο ξένος προπονητής σε κάθε χώρα δεν έχει και τη μεγαλύτερη πίστωση χρόνου, αλλά τελικά όλοι μαζί αποδειχτήκαμε πολύ ανθεκτικοί στην πίεση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή