Πισω απο τις Καμερες

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη του Ζίκο στην προπόνηση

Στις στημένες φάσεις επικέντρωσε την προπόνηση των έντεκα που ξεκίνησαν τον χθεσινό αγώνα ο Ζίκο. Μόνο που τα κόρνερ και τα φάουλ τα εκτελούσε ο ίδιος. Γεγονός που ανάγκασε τους παίκτες του Ολυμπιακού να αναρωτηθούν μήπως θα έπρεπε ο πρόεδρός τους να βγάλει και… δελτίο στον Βραζιλιάνο προπονητή. Γ. Κ. Κ.

Ντεμπούτο στο ντέρμπι

Ο Ζίκο έγινε χθες μόλις ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» σε ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι προηγούμενοι δύο ήταν οι Μπιγκόν και Κάτανετς. Ο μεν Αλμπέρτο Μπιγκόν είχε αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στη νίκη των «ερυθρολεύκων» επί της ΑΕΚ με 2-0 στις 15 Νοεμβρίου του 1999. Ο δε Σρέτσκο Κάτανετς είχε πάρει τη σκυτάλη από τον Γιάννη Κόλλια στις 9 Νοεμβρίου του 2002, στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού που είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 1-1. Ν. Ν. Γ.

Ομορφα καίγονται

Ο Σεντρίκ Καντέ ήλθε στον Παναθηναϊκό με ένα αρκετά υψηλό συμβόλαιο, γιατί ήταν ένας αμυντικός με πολύχρονη καλή παρουσία στο γαλλικό πρωτάθλημα, έστω κι αν δεν ήταν «πρώτο όνομα», ούτε και έπαιξε σε ομάδες κορυφής. Στον Παναθηναϊκό έπαιξε μόνο σε ένα επίσημο ματς και χρεώθηκε την ήττα με 3-1 στην Πράγα, όπου πράγματι δεν ήταν καλός, αλλά δεν ήταν ο μόνος. Από εκεί και πέρα, είναι σαν να μην υπάρχει. Με νοκ άουτ τους Σπυρόπουλο και Δάρλα, ο Καντέ απέμεινε ο μόνος αριστεροπόδαρος αμυντικός κι όμως, κανείς δεν υποψιάστηκε ότι μπορεί να παίξει αυτός στο ντέρμπι. Μόνο ο Τεν Κάτε το… θυμήθηκε και τον δοκίμασε στη θέση, προς έκπληξη όλων που είχαν ξεχάσει και την ύπαρξή του, λες και ήταν κανένας χθεσινός. Στην Ελλάδα, οι όμορφοι παίκτες όμορφα «καίγονται»… Χρ. Κ.

Βιαστική κριτική

Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ αν η Εθνική ομάδα δεν είχε φτάσει, τουλάχιστον, στην τετράδα του «Ευρωμπάσκετ». Εκτακτες δίκες αθλητικών εκπομπών σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, αλλά και άρθρα επί άρθρων που θα ζητούσαν την «κεφαλήν επί πίνακι» του Καζλάουσκας και θα χαρακτήριζαν αποτυχημένη την αντικατάσταση του Γιαννάκη. Πολύ δύσκολα θα αναφερόταν ως δικαιολογία μιας πιθανής αποτυχίας της Εθνικής στην Πολωνία η απουσία των τεσσάρων βασικών στελεχών της. Το φόκους της κριτικής είχε γίνει πάνω στον Λιθουανό προπονητή που είπαμε ότι δεν τα έκανε όλα «άγια», αλλά δεν ήταν και καταδικασμένος να αποτύχει, πριν διαχειριστεί τους διεθνείς παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Γ. Β.

«Υπό επιτήρηση»

Αλλες πέντε ομοσπονδίες προστέθηκαν σε αυτές που έχουν ήδη ενταχθεί στη «συνθήκη διαιτησίας» της ΟΥΕΦΑ, όπως ανακοινώθηκε χθες, φτάνοντας τον αριθμό σε 25. Πρόκειται για τις ομοσπονδίες Λευκορωσίας, Εσθονίας, Πολωνίας, Σερβίας και Τουρκίας. Εμείς, ως ΕΠΟ, παρ’ ότι η συνθήκη που αφορά την εκπαίδευση των διαιτητών και τη διοίκηση του συστήματος της διαιτησίας «λειτουργεί» από το 2007, αρχίσαμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτήν μόλις από το περασμένο έτος και συνεπώς ανήκουμε στο γκρουπ των άλλων 25 ομοσπονδιών που είναι αρχικά «υπό επιτήρηση» και εν συνεχεία «υπό ένταξη». Ωστόσο, κάλλιο αργά, παρά ποτέ… Μπλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή