Το σχέδιο για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ

Το σχέδιο για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόλυτη απόχρωση όλων των μεταλλίων που κατέκτησε το ελληνικό μπάσκετ, αυτό το καλοκαίρι, με τρεις διαφορετικές εθνικές ομάδες (ανδρών, νέων και εφήβων) σε δύο ευρωπαϊκές και μια παγκόσμια διοργάνωση, ισχυροποίησε την πεποίθηση όλων των διοικητικών παραγόντων και των προπονητών της ΕΟΚ για το έργο που γίνεται στην πλειοψηφία των Εθνικών ομάδων.

Ακόμα και η άνοδος του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ στην πέμπτη θέση της Ευρώπης, αποτελεί σημείο αναφοράς για την επιμονή δουλειάς που έχει γίνει στον συγκεκριμένο χώρο, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μίσσα. Τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε η Εθνική εφήβων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008 και οι ίδιοι παίκτες, ως Εθνική νέων, σηματοδοτούν τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν προς την Εθνική ανδρών και τη σταδιακή ανανέωση που θα αρχίσει του χρόνου, αν πάλι υπάρξουν πολλές και σημαντικές απουσίες. Η κλήση του Κώστα Παπανικολάου ήταν μόνο η αρχή της άντλησης των ταλαντούχων παικτών που καταξιώθηκαν στην ηλικία τους από τις επιτυχίες που έφεραν, μόνο, από τις εθνικές ομάδες και ενώ θα συνεχίσουν να ψάχνουν για περισσότερα λεπτά συμμετοχής στις ομάδες τους.

Ενα εμπεριστατωμένο χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας όλων των Εθνικών ομάδων, πλην της ανδρικής που θα ακολουθηθεί απ’ όλους τους ομοσπονδιακούς προπονητές, έχει τεθεί, ήδη, στη διάθεση της διοίκησης της ΕΟΚ και μπορεί να αποτελέσει εχέγγυο πιο οργανωμένης δουλειάς και συνεννόησης και συνεργασίας για τους παίκτες που μπορούν να ξεχωρίσουν στην εκάστοτε κατηγορία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σ’ αυτό το σχέδιο θα υπάρχουν δεδομένα προπονητικής βάσης για όλες τις Εθνικές, κοινός τρόπος δουλειάς και κριτήρια επιλογής παικτών για βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους της ομάδας. Ενας συντονιστής – προπονητής θα αναλάβει την εναρμόνιση όλων των συναδέλφων του και θα έχει την ευθύνη υλοποίησης του κοινής φιλοσοφίας μπάσκετ.

Η ομοσπονδία θέλει να ελαχιστοποιήσει τον παράγοντα της εκάστοτε καλής ή κακής «φουρνιάς» παικτών από τις μικρότερες εθνικές ομάδες μέχρι την ανδρική, προκειμένου να καταφέρει ακόμα και να παράγει παίκτες που δεν έχουν προσεχθεί στους συλλόγους τους. Η περίπτωση του Δημήτρη Διαμαντίδη που έπαιξε απευθείας στην Εθνική ανδρών, είναι χαρακτηριστικό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή