Επι σκοπον

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επισήμως και ανεπισήμως, εδώ και χρόνια διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Ισχυριζόταν και ισχυρίζεται ότι ο Ολυμπιακός ήταν πάντα ο ευνοημένος και πως τα περισσότερα από τα δώδεκα πρωταθλήματα των τελευταίων δεκατριών ετών τα κατέκτησε χάρη στα υπέρ αυτού σφυρίγματα των διαιτητών.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι σε πολλά από όσα υποστηρίζει έχει δίκιο. Οπως δίκιο έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες όταν διαμαρτύρονται πως σχεδόν πάντα οι άρχοντες των αγώνων δεν αποφασίζουν αξιοκρατικά, αλλά με βάση το ειδικό βάρος που έχουν οι λεγόμενες μεγάλες.

ΟΛΟΙ όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο θέλουμε να υπάρξει ένα αξιοκρατικό πρωτάθλημα, χωρίς να ακούμε κάθε αγωνιστική διαμαρτυρίες για τις αποφάσεις των διαιτητών, κάποιες από τις οποίες πιθανόν και να αλλοιώνουν αποτελέσματα.

ΜΕΤΑΞΥ αυτών που ζητούσαν και πιστεύω πως εξακολουθούν να ζητούν διαιτησίες, με μόνον ανθρώπινα λάθη, ήταν και η διοίκηση του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. Κάτι που εκτιμήθηκε από τον φίλαθλο κόσμο, ασχέτως συλλογικών προτιμήσεων.

ΜΕΤΑ την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΠΟ και την παρουσία νέων προσώπων στον νευραλγικό τομέα της διαιτησίας, ο κόσμος πίστεψε πως επιτέλους δεν θα αναγάγουμε το κάθε λάθος σφύριγμα σε… εθνικό θέμα. Ούτε θα ασχοληθούμε ξανά με «παράγκες» ή με εύνοια προς τον έναν ή τον άλλον.

ΚΙ ΟΜΩΣ, πριν ακόμη μπούμε στην πέμπτη αγωνιστική, άρχισαν τα… όργανα. Ολυμπιακές κραυγές για το ακυρωθέν γκολ που προανέφερα και αντίστοιχες παναθηναϊκές μετά τα δημοσιεύματα για τον μη καταλογισμό του πέναλτι υπέρ του Αρη στον αγώνα της Κυριακής.

«ΠΡΟΤΕΙΝΩ τα παπαγαλάκια που μιλούν περί διαιτησίας να ανοίξουν τον φάκελο των 13 ετών και να σταματήσουν να λένε αηδίες», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το κλίμα που συντηρείται αρκετές μέρες μετά την Κυριακή.

ΣΙΓΟΥΡΑ ο Νικόλας Πατέρας έχει δίκιο να αγανακτεί επειδή εξακολουθεί να κουβεντιάζεται, και με αρκετά υπονοούμενα, ένα λάθος, όσο σοβαρό και να ήταν, τόσες μέρες. Ομως, στην τοποθέτησή του έπρεπε να αποφύγει να αναφερθεί στο παρελθόν.

ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ επιτέλους και οι δύο πλευρές πως ο κόσμος βαρέθηκε τις… κοκορομαχίες τους και θέλει να δει να παίζεται ποδόσφαιρο μπροστά σε γεμάτες εξέδρες και με οπαδούς αμφοτέρων των ομάδων. Και είναι σίγουρο πως δημοσιεύματα όπως αυτά που ακολούθησαν τον αγώνα Παναθηναϊκού – Αρη και δηλώσεις σαν αυτές του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν βοηθούν προς αυτόν τον στόχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή