ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΒC

Το σεξ φέρνει νίκες στο κρίκετ

Οι παίκτες της Εθνικής Ινδίας στο κρίκετ μπορούν να απολαύσουν μερικές αξέχαστες εβδομάδες κατά τη διάρκεια του Τσάμπιονς Τρόφι εάν ακολουθήσουν τις συμβουλές του προχωρημένου στη σκέψη Νοτιοαφρικανού προπονητή τους Γκάρι Κίρστεν. Σε μυστικά έγγραφα που διέρρευσαν σε εφημερίδα της Ινδίας, ο κ. Κίρστεν αναφέρει ότι η δραστήρια σεξουαλική ζωή μπορεί να μεταφραστεί σε καλά αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο. Το κεφάλαιο που τιτλοφορείται «Μήπως το σεξ αυξάνει την απόδοση;», αρχίζει αμέσως με την απάντηση «Ναι, την αυξάνει, γι’ αυτό σπεύσατε και απολαύστε το». Το επιχείρημα του προπονητή είναι ότι οι ερωτικές πράξεις «αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης, η οποία προκαλεί με τη σειρά της αύξηση στη δύναμη, την ενέργεια, την επιθετικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Αντιθέτως, η έλλειψη σεξ για λίγους μήνες προκαλεί σημαντική πτώση στα επίπεδα τεστοστερόνης τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, με αντίστοιχη παθητικότητα και μείωση στο δυναμισμό». Η θεωρία του κ. Κίρστεν είναι αντίθετη στην κοινή θεωρία πως το σεξ πριν από αγώνες εξαντλεί τα αποθέματα ενέργειας των αθλητών. Ομως, ο Νοτιοαφρικανός κάτι θα ξέρει παραπάνω, αφού έχει φέρει την Ινδία από την τέταρτη στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για τους μονοήμερους αγώνες κρίκετ.

ΕL ΜUΝDΟ

Υπεράσπιση στον Ρεσίνο

Ο Ρομπέτο Χιμένεθ, τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης, θεωρεί αποτέλεσμα προκατάληψης και αδικίας το αίτημα για απόλυση του προπονητή της ομάδας, Αμπελ Ρεσίνο, τονίζοντας ότι είναι οι παίκτες που βρίσκονται μέσα στο γήπεδο, ενώ εξήγησε ότι ο τεχνικός τους έχει μεταδώσει ένα μήνυμα ηρεμίας και αισιοδοξίας. «Σε κάθε παιχνίδι είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, εμείς φταίμε καθώς εμείς είμαστε στον αγωνιστικό χώρο», είπε ο Ρομπέρτο, προσθέτοντας ότι «όλοι οι παίκτες συμφωνούμε πως έχουμε δουλέψει καλά μέσα στην εβδομάδα και είμαστε σωστά προετοιμασμένοι πριν από κάθε αγώνα». Τον τεχνικό των «ροχιμπλάνκος», που δεν έχουν νίκη στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, υπερασπίστηκε και ο Ούγκο Σάντσες, τεχνικός της Αλμερία, χαρακτηρίζοντας άδικες τις επιθέσεις εις βάρος του.

Ο JΟGΟ

Ο Χάβι Γαρθία με ΑΕΚ

Ο Χάβι Γαρθία είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα της Μπενφίκα για τον αγώνα στην έδρα της ΑΕΚ την 1η Οκτωβρίου για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ισπανός μέσος, απαραίτητος για τη φετινή Μπενφίκα, χτύπησε στο δεξί του γόνατο στον αγώνα με τη Λεϊρία και είναι αμφίβολος για τον αγώνα πρωταθλήματος με τη Λεϊσόες. Ετσι, στόχος πλέον των γιατρών του συλλόγου της Λισσαβώνας είναι να ετοιμάσει τον παίκτη ώστε να είναι 100% έτοιμος για το ταξίδι στην Ελλάδα. Ακόμη όμως κι αν είναι σε θέση να αγωνιστεί κατά της Λεϊσόες, πιθανότατα πρόκειται να προφυλαχτεί από τον τεχνικό του, Ζόρζε Ζεσούς, δεδομένης της σημασίας του αγώνα με την ΑΕΚ. Αντίθετα, θέση στην ενδεκάδα για τον αγώνα του Σαββάτου αναμένεται να πάρουν οι Λουιζάο και Ραμίρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή