Σε πλούσια ρωσικά χέρια περνούν οι Νετς

Σε πλούσια ρωσικά χέρια περνούν οι Νετς

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχικά, έγινε σύνηθες φαινόμενο ένας Ευρωπαίος παίκτης να παίρνει μεταγραφή για το ΝΒΑ. Στη συνέχεια, κατάφεραν και Ευρωπαίοι προπονητές να γευτούν τη μαγεία του αμερικανικού μπάσκετ. Αποδεκτό και εν μέρει αναγκαίο, αφού η «ψαλίδα» χρόνο με τον χρόνο κλείνει ανάμεσα στις δύο ηπείρους. Πλέον, ήρθε και η ώρα που ένας Ευρωπαίος θα αναλάβει πλήρως τις τύχες μιας ομάδας του ΝΒΑ, αγοράζοντας το πλειοψηφικό της πακέτο. Και όχι ένας… τυχαίος Ευρωπαίος, αλλά ένας Ρώσος, ο οποίος ετοιμάζει τη δική του «εισβολή» στο αμερικανικό μπάσκετ. Ο Μιχαήλ Προκχόροφ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία και μεγαλομέτοχος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να κλείσει μία συμφωνία, μέσω της οποίας αναμένεται να υπάρξουν πολλοί κερδισμένοι.

Σύμφωνα με το «deal» αυτό ο Πρόκχοροφ θα αγοράσει το 80% των Νιου Τζέρσεϊ Νετς και το 45% του σχεδίου που αφορά την ανέγερση νέου γηπέδου της ομάδας στο Μπρούκλιν. Αναμένεται να καταβάλει στον μεγαλομέτοχο των Νετς, Μπρους Ράτνερ, περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει και το 20% της κατασκευαστικής εταιρείας της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Ράτνερ.

Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία θα πρέπει να συμφωνήσει το συμβούλιο των ιδιοκτητών των ομάδων του ΝΒΑ, σε ποσοστό τριών τετάρτων. Από τη στιγμή, βέβαια, που ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, συμφωνεί με την κίνηση αυτή, τότε κάθε άλλη… διαφωνία μοιάζει περιττή. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν τόνισε χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει αυτή η εξέλιξη, διότι θα φέρει φρέσκες ιδέες και θα αποτελέσει μια αρχή για διεθνείς επενδύσεις».

Το όνομα του Προκχόροφ στις ΗΠΑ δεν είναι άγνωστο, καθώς ο 44χρονος επιχειρηματίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στη Ρωσία. Εκμεταλλευόμενος την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος και τις ευκαιρίες που αυτή προσέφερε πλούτισε ως ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης μετάλλων στη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε και ανά την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή