Επι σκοπον

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΑΣΤΗΚΕ ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος να δηλώσει πως η διαιτησία ξεκίνησε καλά στο νέο πρωτάθλημα. Μέσα σε δύο αγωνιστικές αποδείχθηκε πως ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά και από την ομοσπονδία και από τη νέα ηγεσία της.

ΝΤΑΚΟΣ, Κύρκος και Δαλούκας, για να αναφερθώ σ’ αυτούς που έκαναν τα πιο χαρακτηριστικά λάθη, προκάλεσαν την κοινή γνώμη με τις αποφάσεις τους. Σε φάσεις που δεν χρειαζόταν ούτε μεγάλη εμπειρία ούτε καν… σκέψη τι θα έπρεπε να υποδείξουν.

ΕΤΣΙ χθες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στις αθλητικές εφημερίδες τα πρωτοσέλιδα, με την «παράγκα», τα «εγκλήματα» και όλα τα άλλα που εδώ και χρόνια χαρακτηρίζουν το επαγγελματικό μας πρωτάθλημα. Αυτά που σκιάζουν τις αποδόσεις παικτών, όπως του Βασίλη Τοροσίδη την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο, ή το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου που παρουσίασαν Παναθηναϊκός και Αρης την Κυριακή στο Μαρούσι.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ όλων είναι πως ο κόσμος πλέον, επηρεασμένος και από μερίδα του αθλητικού Τύπου, δεν μπορεί να δεχτεί πως όλα τα λάθη των διαιτητών είναι ανθρώπινα.

ΠΙΣΤΕΥΩ πως πέρα από το αν διαθέτει η διαιτησία μας καλούς ρέφερι, το μεγάλο πρόβλημα είναι πως πίσω από κάθε λαθεμένη απόφαση, ο οπαδός πιστεύει πως υπάρχει και μία «παράγκα». Την Κυριακή το βράδυ οι Ολυμπιακοί έβλεπαν… πράσινη. Την Τετάρτη το απόγευμα οι φίλοι του ΠΑΟΚ το… αθηναϊκό κατεστημένο και το βράδυ της ίδιας μέρας αυτοί της ΑΕΚ, μαζί με τους Παναθηναϊκούς, την «κόκκινη»!

ΠΡΕΠΕΙ λοιπόν οι παράγοντες, προπονητές και παίκτες να κατανοήσουν πως ακόμα κι αν αισθάνονται πως αδικήθηκαν κατάφωρα να προσπαθούν να μη ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Δηλώσεις όπως αυτή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, «Δεν θέλω να μιλάω για διαιτησία. Δεν μπορώ να μιλήσω, δυστυχώς… Εχω τόσα νεύρα… Μην με προκαλείτε», είναι φωτιά στο φιτίλι που οδηγεί στον δυναμίτη!

ΚΑΛΥΤΕΡΑ να έλεγε «ναι πιστεύω πως ήταν πέναλτι». Δεν θα εννοούσε τίποτα περισσότερο από αυτό που είδαν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ή όσοι παρακολούθησαν το ματς από την τηλεόραση. Ενώ με την… αόριστη αυτή δήλωση άφησε πολλά υπονοούμενα, τα οποία ο οπαδός τα ερμηνεύει όπως αυτός θέλει και επιθυμεί.

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ οι παράγοντες του ποδοσφαίρου μας επιθυμούν ειλικρινά να λύσουν το πρόβλημα της διαιτησίας, ας κοιτάξουν στον… καθρέφτη κι ας αναρωτηθούν αν πράγματι θέλουν αξιοκρατική διαιτησία ή διαιτητές που θα ευνοούν μόνο την ομάδα τους εις βάρος των αντιπάλων!

ΑΛΛΑ και μερίδα του τελευταίου ας καταλάβει επιτέλους πως το να εκμεταλλεύεται τον φανατισμό των οπαδών οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια, για να μην πω… λεωφόρους, όπως αυτής της Παιανίας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή