Πληρώνει τις επιλογές του Ζαγοράκη ο ΠΑΟΚ

Πληρώνει τις επιλογές του Ζαγοράκη ο ΠΑΟΚ

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, όσο σύνθετο και πολύπλευρο φαντάζει, τόσο απλό είναι. Κεντρικό πρόσωπο δεν είναι ούτε ο Βασίλης Γκαγκάτσης ούτε ο Φερνάντο Σάντος ούτε καν οι παίκτες που δημιουργούν προβλήματα στα αποδυτήρια. Ολη η κρίση που διέρχεται ο «δικέφαλος» περιστρέφεται γύρω από τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ, σύμβολο των φιλάθλων και ο άνθρωπος που κατάφερε να συσπειρώσει την πλατιά μάζα του κόσμου του «δικέφαλου», πληρώνει τις επιλογές του.

Προ ημερών, στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, ο Ζαγοράκης αναφέρθηκε εκτενώς στις υποθέσεις Γκαγκάτση και Σάντος. Προσωπικές επιλογές του, τις οποίες στήριξε μέχρι τέλους. Ουσιαστικά ταυτίστηκε και με τους δύο, γιατί με τον πρώτο έχει άριστη σχέση και τον δεύτερο τον πιστεύει απόλυτα (και όχι άδικα). Αυτές οι επιλογές του όμως, όχι απλά δεν άρεσαν στον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά τον δίχασαν.

Καθημερινά στον αέρα της πόλης ακούγονται διαφορετικές φωνές και απόψεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν σημαίνει πώς ό, τι ακούγεται στα ραδιόφωνα είναι και η διαμορφωθείσα άποψη για τους Γκαγκάτση και Σάντος, είναι όμως ένα δείγμα. Γενικότερα, δεν άρεσε σε κανέναν η πρόσληψη του Γκαγκάτση στην ομάδα σε ρόλο εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ (και μεγαλομετόχου λόγω εκπροσώπησης στη Σούπερ Λίγκα).

Διαιτησία και Σάντος

Οι κακές διαιτησίες στα παιχνίδια με τον Αστέρα στη Τρίπολη και τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όπως και ο ορισμός του Κάκου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενθάρρυναν τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Γκαγκάτση, για τον οποίο πίστευαν πολλοί πως ο ερχομός του στον ΠΑΟΚ θα συνδεόταν με τη διαιτησία. Ο έμπειρος παράγοντας κατάλαβε προφανώς ότι περισσότερο κακό δημιουργεί παρά προσφέρει υπηρεσίες έχοντας θεσμικό ρόλο στον ΠΑΟΚ και παραιτήθηκε.

Για τον Σάντος, τα παράπονα υπήρχαν από πέρυσι, ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ ήταν δεύτερος και έφτασε να διεκδικεί (έστω και με λίγες μαθηματικές πιθανότητες) το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Δεν άρεσε στον κόσμο το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα βάσει του δυναμικού της, όμως κανείς δεν μπορούσε να ορθώσει ανάστημα. Πώς να το κάνει, άλλωστε, όταν τα αποτελέσματα δικαίωναν τον Πορτογάλο;

Φέτος, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Σάντος δεν αντέδρασε όταν η διοίκηση αποφάσισε να κρατήσει παίκτες που ο ίδιος δεν ήθελε (π. χ. Βερόν, Γκαρσία), είχε πολλά προβλήματα στη διάρκεια της προετοιμασίας και προφανώς δεν του βγήκε ο προγραμματισμός -σε συνεννόηση πάντα με τη διοίκηση- για τις μεταγραφές σε συνδυασμό με την αλλαγή της αγωνιστικής φιλοσοφίας. Αυτό το γεγονός έφερε γκρίνια και το γνωστό πρόβλημα μέσα στα αποδυτήρια, το οποίο δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να διαχειριστεί όπως έπρεπε, παρότι προσπάθησε.

Ο κακός φετινός προγραμματισμός

Οι μέτριες εμφανίσεις με τη Βαλερένγκα, ο αποκλεισμός από τη Χέρενφεν και τα αρνητικά αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα όξυναν την κρίση στον ΠΑΟΚ. Ο Φερνάντο Σάντος σαφώς και έχει μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Υπήρξε η απόφαση για αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας και στροφή στο πιο επιθετικό ποδόσφαιρο, όμως οι παίκτες που αποκτήθηκαν (π. χ. Φιλομένο, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου) δεν είναι ακόμα σε θέση να προσφέρουν αυτά που προσδοκούσαν προπονητής και διοίκηση.

Σημαντικό ρόλο στα άσχημα αποτελέσματα έπαιξαν και οι τραυματισμοί. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να είναι έτοιμος πολύ νωρίς και ορθώς, όμως αυτό το πλήρωσε. Οι τραυματισμοί (θλάσεις κυρίως) κοντεύουν τις είκοσι από την αρχή της προετοιμασίας έως και σήμερα. Την περσινή χρονιά ο ΠΑΟΚ στηρίχτηκε πολύ σε συγκεκριμένα πρόσωπα για την εξαιρετική του πορεία. Ο Πάμπλο Κοντρέρας ήταν ένα από αυτά, όμως δεν έχει καταφέρει να παίξει ούτε ένα επίσημο παιχνίδι, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς παραμένει «άσφαιρος» σε επίσημο παιχνίδι από τις 18 Ιανουαρίου και δείχνει εκτός φόρμας. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο και ο Πάμπλο Γκαρσία περισσότερο δημιουργούν προβλήματα, παρά αποδίδουν μέσα στο γήπεδο.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν είναι υπέρ των αλλαγών, όμως θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να προχωρήσει σε τέτοιες αποφάσεις, από τη στιγμή που δεν γίνει πράξη αυτό που πολύ απλά ζήτησε την Πέμπτη από τους παίκτες και τον προπονητή: νίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή