Συνέχεια στα ντέρμπι δίνει η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

Συνέχεια στα ντέρμπι δίνει η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς εκκρεμότητες, οι 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας μπαίνουν στην αφετηρία της 5ης αγωνιστικής, μετά τη διεξαγωγή των δύο αγώνων της πρεμιέρας (ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2 και Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-0) που δεν είχαν διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου, λόγω των πυρκαγιών στην Αττική. Μόνο που μετά τα τελευταία αποτελέσματα, το πρωτάθλημα είναι αυτό που παίρνει «φωτιά». Ο εκπληκτικός την τελευταία εβδομάδα Ολυμπιακός, χάρη στις νίκες του σε Τούμπα και Ολυμπιακό Στάδιο στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ αντίστοιχα, πλησίασε στους δύο βαθμούς τον Παναθηναϊκό (η μοναδική ομάδα που έχει τη μέγιστη βαθμολογική συγκομιδή) και ελπίζει την Κυριακή το βράδυ να «πατήσει» κορυφή.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στις 16.45 τον Πανιώνιο στο γήπεδο Καραϊσκάκη και με νίκη θα βρεθούν (τουλάχιστον για ένα εικοσιτετράωρο) μόνοι στην κορυφή, έχοντας έναν βαθμό παραπάνω απ’ τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θα παίξουν αύριο βράδυ με την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στο Ολυμπιακό Στάδιο και με νίκη θα προσπεράσουν τον Ολυμπιακό.

Μπορεί να είμαστε στις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, αλλά είναι σαφές πως από πολύ νωρίς έχει αποκτήσει άγρια ομορφιά. Μην ξεχνάτε πως ο πρωταθλητής θα μπει του χρόνου απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα έχει διασφαλισμένα κέρδη 20 εκατομμυρίων ευρώ απ’ την UEFA. Σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές, είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσει μία Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία αυτό το ποσό για τα ταμεία της.

Ο Ολυμπιακός, εφαρμόζοντας αμυντική τακτική και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις, κατάφερε να σταθεί όρθιος μέσα στην Τούμπα και στο ΟΑΚΑ. Ομως, στο Καραϊσκάκη θα πρέπει να αλλάξει τακτική, παίρνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες στο παιχνίδι. Αλλωστε και ο νέος προπονητής, ο Ζίκο, είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου. Οι όποιες αλλαγές, ωστόσο, στην αγωνιστική φιλοσοφία δεν μπορούν να γίνουν άμεσα. Ενα άλλο κρίσιμο ερώτημα σχετίζεται με τις αντοχές που έχουν οι 12 παίκτες, οι οποίοι σηκώνουν εδώ και μία εβδομάδα στις πλάτες τους το βάρος των δύσκολων αγώνων. Μην ξεχνάτε πως την Τρίτη ακολουθεί και ο αγώνας με την Αρσεναλ στο Λονδίνο. Γολγοθάς.

Την ίδια ώρα με τον αγώνα του Φαλήρου, η Λάρισα θα ψάξει κόντρα στα Γιάννινα τη νίκη, προκειμένου να αλλάξει προς το καλύτερο η ατμόσφαιρα στον κάμπο. Ωστόσο, ο νεοφώτιστος ΠΑΣ με τις έως τώρα εμφανίσεις του δείχνει ικανός να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Στις 19.00 ο εξαιρετικός φέτος Αρης θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις νίκες στην αναμέτρηση με την Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Την Κυριακή στις 16.45, στο «Παγκρήτιο» θα βρεθούν τετ α τετ δύο ομάδες με κοινό στόχο, την παραμονή στην κατηγορία. Ο Εργοτέλης που έχει καλή συγκομιδή βαθμών στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές (πέντε βαθμούς) θα φιλοξενήσει τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής είναι η μοναδική που δεν έχει κατακτήσει βαθμό. Την ίδια ώρα, ο τρίτος της βαθμολογίας, Αστέρας Τρίπολης, θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό με στόχο να παραμείνει στις πρώτες θέσεις.

Στις 19.00 ο Ατρόμητος, με μόλις ένα βαθμό στον «λογαριασμό» του, θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Γεγονός είναι πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης με συγκομιδή πέντε βαθμών δεν έχει κάνει την εκκίνηση που θα ήθελαν οι οπαδοί της στη Σούπερ Λίγκα. Και θα επιχειρήσει στο δεύτερο στη σειρά παιχνίδι στο Λεκανοπέδιο να φύγει με το τρίποντο. Παράλληλα, η Καβάλα, που έπειτα από χρόνια επέστρεψε στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία, θα υποδεχθεί τον Ηρακλή. Και οι δύο αντίπαλοι, αν μη τι άλλο, έχουν κάνει θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, καθώς αμφότεροι έχουν από επτά βαθμούς.

Η αυλαία θα πέσει στις 21.15, με το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Πιο πολύ καίγεται για τους βαθμούς έχει η ομάδα του Μπάγεβιτς για να μην απομακρυνθεί περισσότερο απ’ την κορυφή, την ώρα που οι «πράσινοι» θέλουν το τρίποντο για να συνεχίσουν να οδηγούν την κούρσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή