ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερο ντέρμπι, εντός τεσσάρων ημερών, απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι το οποίο για τη γηπεδούχο είναι πολύ πιο κρίσιμο απ’ ό,τι για τον φιλοξενούμενο.

Ενα ματς στο οποίο καλούνται όλοι που θα έχουν τον δικό τους ρόλο, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ώστε απόψε το βράδυ να μην υπάρξουν πάλι αφορισμοί κατά διαιτητών, παικτών και οπαδών.

Από την περασμένη Κυριακή έως σήμερα, βαρεθήκαμε όλοι να αναλύουμε τη διαιτησία και τα παρελκόμενά της στα περισσότερα παιχνίδια. Ας μην αναγκαστούμε από αύριο να βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές και να σταθούμε μόνο στα όσα θα γίνουν πάνω στον χλοοτάπητα του μεγαλοπρεπούς σταδίου του Αμαρουσίου. Κι αυτά να είναι οι ενέργειες των παικτών και το πλούσιο θέαμα που περιμένουμε να μας προσφέρουν.

Διότι και οι δύο αντίπαλοι, απ’ όσα μας έχουν δείξει μέχρι σήμερα, μπορούν να αποζημιώσουν με το παραπάνω και όσους βρεθούν στις εξέδρες και αυτούς που θα κάτσουν στην πολυθρόνα τους για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Η γηπεδούχος ΑΕΚ, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, παρουσίασε μία ομάδα με προγραμματισμό. Εχει αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία, ειδικά στον άξονα, αλλά επιθετικά λειτουργεί πολύ καλά. Μένει να βρει τρόπο να αξιοποιεί με καλύτερο ποσοστό τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Είναι δύο προβλήματα στα οποία καλείται να βρει λύσεις ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ώστε να μην υπάρξει κι άλλη απώλεια βαθμών μετά τους πέντε που χάθηκαν σε δύο συναπτά παιχνίδια. Αν χάσει σήμερα η ΑΕΚ, τότε οι επιπτώσεις δεν θα είναι μόνο βαθμολογικές. Θα απολέσει μεγάλο μέρος από το κουράγιο και το ηθικό των παικτών, ώστε να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο, απ’ ό,τι πέτυχαν πέρσι. Και μαζί με τους ποδοσφαιριστές, και η τεχνική ηγεσία και οι οπαδοί θα χάσουν τον ενθουσιασμό τους.

Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, έχει και εκείνος τα ίδια αγωνιστικά προβλήματα. Αμυνα η οποία δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, έστω κι αν στο πρωτάθλημα έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ. Ενώ επιθετικά, αν και η προσφορά του Σισέ μέχρι τώρα είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα λεφτά που κοστίζει στην ΠΑΕ, βρίσκει λύσεις.

Ο φιλοξενούμενος απόψε θα έχει λιγότερο άγχος απ’ ό,τι η γηπεδούχος, που δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών. Μπορεί ο Τεν Κάτε και οι παίκτες του να θέλουν το πέντε στα πέντε, για να κρατήσουν τη διαφορά από τους διώκτες του ή και να την αυξήσουν, όμως και μία ισοπαλία σε ένα ντέρμπι εκτός έδρας δεν θα τους… κακοφανεί.

Οπότε ο Ολλανδός προπονητής αναμένεται να ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να δείξουν περισσότερη προσοχή στα αμυντικά τους καθήκοντα. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει το γκολ, όχι περιμένοντας τον αντίπαλο, αλλά δίνοντας εντολή για περισσότερο επιθετικό πνεύμα. Γεγονός που πιθανόν να του δημιουργήσει αμυντικά προβλήματα.

Τέλος, όσο και τα ευχολόγια δεν βοηθούν, ας ελπίσουμε πως η διαιτησία δεν θα προκαλέσει με τις αποφάσεις της. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη. Οσο κι αν αυτά θεωρούνται ανθρώπινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή