Πισω απο τις καμερες

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λονδρέζος για λίγο ο Ολυμπιακός

Κάτοικοι Λονδίνου γίνονται από σήμερα οι «ερυθρόλευκοι», καθώς το απόγευμα «πετούν» για την Αγγλία. Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια ο Ολυμπιακός αναχωρεί για το εξωτερικό δύο ημέρες πριν από την έναρξη ευρωπαϊκού αγώνα, αφού το ραντεβού με την Αρσεναλ στο «Εμιρέιτς» είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη. Το πρόγραμμα του ταξιδιού στην Αγγλία το είχε διαμορφώσει ο Τιμούρ Κετσπάγια, προκειμένου να έχουν χρόνο ξεκούρασης οι ποδοσφαιριστές. Η τελευταία φορά που η αποστολή του Ολυμπιακού μετέβη στο εξωτερικό προπαραμονή ευρωπαϊκού ραντεβού ήταν τον Σεπτέμβριο του 2003, για τον αγώνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν. Τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ήταν τότε ο Ολεγκ Προτάσοφ, ενώ το γκολ που είχε χαρίσει τη νίκη στους Ισπανούς το είχε πετύχει με πέναλτι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ν. Ν. Γ.

Ισορροπία του τρόμου

Επειδή όλα είναι συγκοινωνούντα στο ποδόσφαιρο, στον Παναθηναϊκό δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους μήπως σήμερα τα σφυρίγματα του διαιτητή θα έχουν συμψηφιστική λογική: αφού οι «πράσινοι» ευνοήθηκαν με τον Αρη και η ΑΕΚ αδικήθηκε με τον Ολυμπιακό, διόλου απίθανο να υπάρξουν «πιέσεις» για να προκύψει μια ιδιότυπη «ισορροπία του τρόμου». Δεν έχουν άλλωστε και καλή ιδέα για τον Κουκουλάκη, οπότε πάνε σήμερα στο ΟΑΚΑ αρκετά καχύποπτοι για τον Ηρακλειώτη διαιτητή, στο χέρι του οποίου είναι να αποδείξει ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από θεωρίες συνωμοσίας. Χρ. Κ.

Ηξεις αφήξεις

Την επομένη του ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εξέδωσε «καυστική» ανακοίνωση και έκανε λόγο για «κατάφωρη αδικία», «αλλοίωση αποτελέσματος», ενώ ζητούσε ισότιμη αντιμετώπιση. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Θανόπουλος, εξερχόμενος από την αίθουσα όπου έγινε το Δ. Σ. της Σούπερ Λίγκας, της οποίας, επίσης, είναι πρόεδρος, δικαιολόγησε τις λανθασμένες υποδείξεις των διαιτητών και ξεκαθάρισε πως όλα θα διορθωθούν στην πορεία, αφού έχουν εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ. Ηξεις αφήξεις, κατά τον χρησμό, ή υπεκφυγές στη νεοελληνική λόγω θέσεων… Δ. Λουκ.

Η ώρα της Α1 μπάσκετ

Αύριο το βράδυ θα γίνει, παραλιακώς και με λαμπρότητα, η κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1 κατηγορία. Θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο αυτή την περίοδο; Δύσκολα. Τα κρούσματα βίας περιορίστηκαν αισθητά πέρυσι και το μέτρο της μη μετακίνησης οπαδών έχει λειτουργήσει ευεργετικά. Ομως, ο ανταγωνισμός του πρωταθλήματος παραμένει σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα είναι μόνοι τους στη διεκδίκηση του τίτλου. Για τις άλλες δύο θέσεις της τετράδας, ο Αρης, το Μαρούσι και ο Πανελλήνιος θα είναι βασικοί υποψήφιοι, ενώ μεγάλα ερωτήματα μπαίνουν δίπλα στα ονόματα του Πανιωνίου, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, της Ολύμπιας. Πιο σταθερή παρουσία μπορούν να έχουν ο Κολοσσός, η Καβάλα και τα Τρίκαλα και «μάχη» για την παραμονή από τους νέους της Α1, τον Ηλυσιακό και το Περιστέρι. Μία από τα ίδια με τα περσινά. Γ. Β.

Πολλά παράπονα

Πόρτα για το χειμώνα θέλει να πιάσει ο ΓΓΑ Σταύρος Δουβής. Σε «μυστική» συνάντηση «γαλάζιων» παραγόντων του αθλητισμού, ένας φίλος του ομοσπονδιάρχης έθεσε θέμα να προτείνουν, μετά τις εκλογές, τον ΓΓΑ για τον τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας. Στην αρχή οι πρόεδροι των ομοσπονδιών έβαλαν τα γέλια και μετά τα «όχι» ήταν περισσότερα από μια ντουζίνα. Απ’ ό, τι φαίνεται, ακόμη και οι παράγοντες που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία έχουν πολλά παράπονα από τον τρόπο που αντιμετώπισε τον αθλητισμό το αρμόδιο υφυπουργείο.Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή