Ημερολογιο Κυριακης

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΚΑΛΟΣ

Βασ. Τοροσίδης

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα το επαρχιωτόπουλο από την Ξάνθη, το μεγάλο ποδοσφαιρικό ατού του ήταν τα φυσικά προσόντα. Γι’ αυτό και ο Τοροσίδης μπορεί να παίξει σε μια ομάδα και τις δέκα θέσεις, εκτός αυτής του τερματοφύλακα. Ενα φυσικό ταλέντο απ’ αυτά τα πρωτόγονα αγρίμια της επαρχίας που «οργώνουν» τα χωράφια και στη συνέχεια τα γήπεδα. Μετά το δεύτερο γκολ του κόντρα στην ΑΕΚ, πιστοποιήθηκε οριστικά ότι το «αγριμάκι» ξέρει και πολύ καλή μπάλα.

Ο ΚΑΚΟΣ

Γ. Δαλούκας

Το βάρος που κουβαλάει δεν είναι εξαιτίας ενός ή δύο ή είκοσι δύο λαθών που μπορεί να κάνει ή να έχει ήδη κάνει -και στον χειρισμό του φιλικού Ολυμπιακού Βόλου – ΠΑΟ και στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού. Είναι ότι είχε πάρει νωρίς το χρίσμα του «μεγάλου ταλέντου».

Ο ΑΣΧΗΜΟΣ

Μ. Μπουσάκα

Ο διάσημος Ελβετός διαιτητής σε αγώνα κυπέλλου στην Ελβετία, έκανε άσεμνη χειρονομία στους οπαδούς της Γιουνγκ Μπόις και τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές. Και σε αγώνα στο Κατάρ… ούρησε στη μέση του γηπέδου την ώρα του παιχνιδιού.

Λιονέλ Μέσι

Πλέον είναι ο ακριβότερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, με καθαρές αποδοχές 10 εκατ. ευρώ ετησίως – κι έτσι αποκαταστάθηκε μια «αταξία» σε σχέση με τον «πολύ» Κριστιάνο Ρονάλντο, που όσο μεγάλο ταλέντο κι αν είναι, δεν έχει το «μέταλλο» του Αργεντινού. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα η σόου μπιζ και το ποδόσφαιρο – και όταν συναντώνται, η διαχωριστική γραμμή είναι πολύ λεπτή, όπως φάνηκε στην περίπτωση του Μπέκαμ. Στα χνάρια του Αγγλου βάδισε από νωρίς ο Ρονάλντο, αντίθετα με τον σεμνό και λιγομίλητο Μέσι, που δεν ξεχνάει ποτέ το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε μέχρι να γίνει επαγγελματίας – και που παραλίγο να τον οδηγήσει σε νανισμό. Η περίπτωσή του θύμισε ότι στο σταρ σύστεμ μπορεί να ευδοκιμούν τα μεγάλα «πορτοφόλια», αλλά στο ποδόσφαιρο κυρίως αναδεικνύονται οι χαρισματικοί λαϊκοί ήρωες της αλάνας, όπως ο διάδοχος του Ντιέγκο.

Ο ξεχωριστός κύριος Ουσέιν Μπολτ

Κοινή παραδοχή μετά το μίτινγκ της Θεσσαλονίκης για τον Τζαμαϊκανό αθλητή, που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είναι ότι πρόκειται για σταρ ολκής, που αναδείχθηκε σε μια κορεσμένη αγορά γεμάτη από την καχυποψία της ντόπας. Επικοινωνιακός και με χαρά σε ό, τι κάνει, απόλυτα επαγγελματίας στις δοσοληψίες του με την αθλητική κοινωνία και την αγορά των υποστηρικτών του αθλητισμού, ο Ουσέιν Μπολτ είναι υποψήφιος να κατακτήσει όχι μόνο τις αθλητικές εταιρείες και τα αθλητικά media παγκοσμίως, αλλά και το… Χόλιγουντ, αν του προκύψει στην πορεία. Ηδη ο πανέξυπνος Αμερικανός μάνατζέρ του αρνήθηκε την πρόταση κινεζικής εταιρείας ένδυσης για πενταετές συμβόλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχει ήδη αποφασίσει να συνοδεύουν τις εμφανίσεις του, ενώ η συμπεριφορά του σ’ αυτό το «τσίρκο» που περικυκλώθηκε γύρω του στην Ελλάδα υπήρξε υποδειγματική. Το παιδί ήλθε από τον ουρανό να θυμίσει ότι και στον δυσφημισμένο στίβο υπάρχουν ακόμη αθλητές που διασκεδάζουν – εκτός από το να φαρμακώνονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή