Ανοίγει η ευρωπαϊκή αυλαία με Αρη, Μαρούσι

Ανοίγει η ευρωπαϊκή αυλαία με Αρη, Μαρούσι

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ελληνικός «εμφύλιος» ανοίγει σήμερα την αυλαία των προκριματικών της Ευρωλίγκας, με το ζευγάρι του περσινού μικρού τελικού, ανάμεσα στον Αρη και το Μαρούσι, να παίρνει ξανά θέση μάχης. Πέρσι, το Μαρούσι είχε «σπάσει» την έδρα των «κιτρίνων», γεγονός όμως που δεν αποδείχθηκε ικανό να του εξασφαλίσει μία θέση στους ομίλους. Ο Αρης έχει μία δεύτερη ευκαιρία, καθώς θα υποδεχθεί σήμερα (19.00) τους Αμαρουσιώτες με σκοπό μία διαφορά που θα του εξασφαλίσει την πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού της Παρασκευής. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει το νικητή του Λε Μαν – Αλμπα με «έπαθλο» το «εισιτήριο» για τους ομίλους.

Οι Μιχάλης Κακιούζης και Δήμος Ντικούδης, δύο παίκτες με πλούσιες παραστάσεις στην Ευρωλίγκα υπογράμμισαν τη σημασία του αγώνα, με τον Κακιούζη να επισημαίνει: «Είναι πολύ σημαντικό για τον Αρη να παίξει στην Ευρωλίγκα, όπως και για μένα. Κάθε εντός έδρας παιχνίδι είναι σημαντικό με τους χιλιάδες φίλους του Αρη. Η ομάδα ανήκει στην Ευρωλίγκα. Παίζοντας για τον Αρη και μεγαλώνοντας στην Ελλάδα, ξέρεις πολύ καλά την ομάδα της δεκαετίας του ’80». Από την πλευρά του, ο Ντικούδης τόνισε: «Αν καταφέρει ο Αρης να προκριθεί στην Ευρωλίγκα, θα είναι η έκτη ομάδα, με την οποία θα αγωνιστώ στη διοργάνωση. Θα είναι φοβερό συναίσθημα, επειδή όλοι δίνουν προσοχή στον Αρη και όλοι θέλουν να παίξουν στην Ευρωλίγκα».

Στο άλλο «στρατόπεδο» ο τεχνικός του Αμαρουσίου, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: «Είναι δύο αγώνες που κρύβουν μεγάλες δυσκολίες και για τις δύο ομάδες, αφού μιλάμε για τα πρώτα επίσημα ματς της χρονιάς. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι χρειάζεται καθαρό μυαλό και ηρεμία, για να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη έδρα και μια ομάδα με ιστορία, που ενισχύθηκε σημαντικά, με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Δεν σκεφτόμαστε καν ότι έχουμε τη ρεβάνς στην έδρα μας. Πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, με στόχο να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή