Προτιμά τα τεράστια κέρδη από τους τίτλους

Προτιμά τα τεράστια κέρδη από τους τίτλους

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στο δεύτερο παιχνίδι του στους εφετινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την ομάδα που του μοιάζει λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη, δηλαδή την Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ που περιφρονεί τους τίτλους πιστεύοντας ότι περισσότερο απαραίτητο και από το να νικάς είναι να παίζεις θεαματικά και να κλείνεις τις χρονιές με κέρδη στο ταμείο. Η Αρσεναλ κάνει τα τελευταία χρόνια ακριβώς τα αντίθετα από τον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη. Αγοράζει μικρούς σε ηλικία παίκτες, τους καθιερώνει και τους πουλάει. Κυνηγά το Τσάμπιονς Λιγκ πιο πολύ από το αγγλικό πρωτάθλημα. Εχει τον ίδιο προπονητή πάρα πολλά χρόνια και είναι αυτός το απόλυτο αφεντικό του συλλόγου. Κυρίως προσέχει τους ισολογισμούς της.

Χθες ο οικονομικός της διευθυντής κ. Ιβάν Γαζίδης ανακοίνωσε ότι η εταιρεία κατέγραψε ρεκόρ εσόδων για το οικονομικό έτος που τελείωσε στις 31 Μαΐου 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα των «Κανονιέρηδων», ο τζίρος της «Arsenal Holdings plc» αυξήθηκε στα 313,3 εκατομμύρια λίρες από 223 εκατομμύρια που ήταν το 2008. Η αύξηση ήρθε επειδή το γήπεδο Εμιρεϊτς παρουσίασε σούπερ έσοδα, και βέβαια χάρη σε πωλήσεις παικτών όπως ο Κόλο Τουρέ και ο Αντεμπαγιόρ. Η αγγλική εταιρεία δεν περιορίζεται ωστόσο σε αμιγώς ποδοσφαιρικές επενδύσεις. Χρήματα στο ταμείο ήρθαν και από την πώληση διακοσίων διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν στην περιοχή του Χάιμπουρι, στον χώρο που βρισκόταν η παραδοσιακή έδρα των «Κανονιέρηδων»: οι πωλήσεις αυτές έφεραν στο ταμείο 88 εκατομμύρια λίρες και εκτόξευσαν τα καθαρά κέρδη της εταιρείας στα 35,2 εκατομμύρια λίρες (από 20,7 εκατομμύρια που ήταν το 2008).

Η Αρσεναλ έκλεισε τη χρονιά της κρίσης με υπερκέρδη χωρίς ωστόσο να έχει και μια πολύ δυνατή ομάδα: πιθανότατα η εφετινή να είναι μια από τις χειρότερες στην εποχή του Βενγκέρ. Οι έμπειροι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν είναι ελάχιστοι (ο Γκαλάς, ο Αρσάβιν και ο φαν Πέρσι ξεχωρίζουν), οι μικροί αν και πολλά υποσχόμενοι δεν έχουν σταθερότητα στην απόδοσή τους και το ξεκίνημα στην Πρέμιερσιπ δεν είναι και το καλύτερο, αφού η ομάδα ειδικά στα ντέρμπι πληρώνει το έλλειμμα προσωπικότητας που τη χαρακτηρίζει. Ομως προσοχή: στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα πιο σοβαρή από ό,τι στα ματς του νησιού κι αυτό φαίνεται και στους τρεις εφετινούς ευρωπαϊκούς της αγώνες. Στα προκριματικά ξεπάστρεψε χωρίς προβλήματα με δύο νίκες τη Σέλτικ και στο πρώτο της ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ στο Βέλγιο με τη Σταντάρ, έκανε μια επική ανατροπή γυρνώντας το εις βάρος της 0-2 και κερδίζοντας τελικά με 3-2.

Εχει ελπίδες απόψε ο Ολυμπιακός να πάρει αποτέλεσμα; Η Αρσεναλ είναι παράξενη ομάδα: αν δεν σε διαλύσει πάντα σου επιτρέπει να πιστεύεις ότι μπορεί να πάρεις αποτέλεσμα, αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι στο Λονδίνο την απέκλεισε κάποτε ο ΠΑΟΚ του Αγγελου Αναστασιάδη και της πήρε δύο ισοπαλίες ο ΠΑΟ για το Τσάμπιονς Λιγκ σχετικά πρόσφατα. Σημειωτέον ο Αρσέν Βενγκέρ είναι μεγάλος πολέμιος και του εφετινού τρόπου παιχνιδιού του Ολυμπιακού: ο Αλσατός δεν μιλά ποτέ κολακευτικά για ομάδες που περιμένουν, αμύνονται, και ψάχνουν αντεπιθέσεις. Μια χρονιά υιοθέτησε κατ’ ανάγκη αυτό τον τρόπο παιχνιδιού (το 2006) και η ομάδα του με μια «άμυνα γρανίτη» και τον Τιερί Ανρί μόνο στην επίθεση, έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά ο Αλσατός δεν άντεξε την κατηγορία ότι πούλησε την ψυχή του στον διάβολο που λέγεται σκοπιμότητα και την επόμενη τα άλλαξε πάλι όλα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή