Συντομα

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΛΗ

Με την πλάτη στο ταπί οι Ελληνες παλαιστές

Το χάλκινο μετάλλιο του Ι. Αρζουμανίδη και η 7η θέση του Απ. Τασκούδη στην ελευθέρα, ήταν οι μόνες επιτυχίες της Ελλάδος στα παγκόσμια πρωταθλήματα πάλης. Στις τελευταίες ημέρες των αγώνων, στην ελληνορωμαϊκή, ο Θ. Τουνουσίδης (96 κ.) κατετάγη 14ος, στους 34, με μία νίκη και μία ήττα, ο Παν. Παπαδόπουλος (120) 20ός, στους 30, με μία ήττα και ο Ευγ. Πεντόρετς (66) 24ος, στους 40, με μία ήττα. Στις γυναίκες, η Μ. Βρυώνη πήρε την 14η θέση, στις 21, με μία ήττα. Οι πρωταθλητές και οι βαθμολογίες: Ελληνορωμαϊκή: 55 κ.: Ρεϊχανπούρ (Ιράν), 60: Αλμπίεφ (Ρωσία), 66: Μανσούροφ (Αζερμπαϊτζάν), 74: Τσεμπί (Τουρκία), 84: Αβλουτζά (Τουρκία), 96: Κις (Ουγγαρία), 120: Λόπες – Νούνιες (Κούβα). Βαθμολογία: Τουρκία 44, Ιράν 39, Αζερμπαϊτζάν 38. Βαθμολογήθηκαν 29 από τις 54 χώρες. Γυναίκες: 59: Ράτκεβιτς (Αζερμπαϊτζάν), 63: Νισιμάκι (Ιαπωνία), 67: Ντιγκρενιέ (Καναδάς), 72: Τσιν Σιάοτσινγκ (Κίνα). Βαθμολογία: Αζερμπαϊτζάν 42, Ιαπωνία και Καναδάς 37. Βαθμολογήθηκαν 30 από τις 52 χώρες.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Εξι προκρίσεις

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τους αγώνες τους στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης (Ντόχα Κατάρ) οι γυμναστές μας. Στους οκτώ των οργάνων τους προκρίθηκαν οι Λευτέρης Κοσμίδης (1ος στο έδαφος), Λευτέρης Πετρούνιας (4ος στους κρίκους), Δημοσθένης Ταμπάκος (6ος στους κρίκους), Βλάσης Μάρας (5ος στο μονόζυγο), Βασιλική Μιλλούση (3η στη δοκό), Βικτωρία Τσακαλίδου (6η στο άλμα). Εκτός τελικών έμειναν οι Β. Τσολακίδης και Μ. Δουλκερίδης.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Μετάλλιο ο Χρ. Βολικάκης

Επιτυχημένη ήταν η αγωνιστική παρουσία της Ελλάδος στο ευρωπαϊκό κύπελλο πίστας. Ο Χρήστος Βολικάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο κέιριν, ενώ ήταν 6ος στα 200 μ. και η Ελισάβετ Χατζή την 4η θέση στο ατομικό πουρσουίτ 3.000 μ. «Είναι πολύ καλό ότι έπειτα από μια Ολυμπιακή χρονιά κατάφερα να πάρω μετάλλιο και να παραμείνω μέσα στους κορυφαίους ποδηλάτες. Ακόμα είναι αρχή και έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας, αφού ο στόχος είναι το παγκόσμιο κύπελλο της Κολομβίας», είπε ο Βολικάκης.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ο Σαρρής στη 14η θέση

Την 14η θέση, σε 53 αθλητές, πήρε ο Γιάννης Σαρρής στον αγώνα του παγκόσμιου κύπελλου σπάθης νέων που διεξήχθη στην Οδησσό (Ουκρανία). Στη φάση των 16 ηττήθη από τον Λευκορώσο Καραμπίνσκι με 9-15. Στους βαθμολογούμενους αγώνες για τους έφηβους και τις νεάνιδες, νίκησαν οι: Ξίφος μονομαχίας: Αμπαστάδο (Οδυσσέας Χαλανδρίου) – Μ. Παπαδοπούλου (Μακεδονική Λέσχη). Ξίφος ασκήσεως: Μέξης (Οδυσσέας) – Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω). Σπάθη: Νταβόλι (Αθ, Λέσχη) – Κουτσοθανάση (Εκπ. Κωστέα – Γείτονα).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Οι νέοι πρωταθλητές

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας στις κλάσεις Λέιζερ ράντιαλ και στάνταρ και RSX, ολοκληρώθηκαν με πρωταθλητές τους: Λέιζερ στάνταρ: Βαγγέλης Χειμώνας (ΙΟΠ). Ράντιαλ: Μαρία Βλάχου (ΝΟΠΦ). RSX: Βύρων Κοκκαλάνης (ΑΝΟΣΜ) – Αγγ. Σκαρλάτου (ΝΟΚΒ).

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟΝ

Οι πρώτοι στους μικρούς

Ο Αλέξανδρος Πανταζίδης (ΠΓΣ) και η Ελένη Πρατσή (Αθλόδρασις) αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στο μοντέρνο τρίαθλο (κολύμβηση, σκοποβολή, δρόμος) παίδων και κορασίδων. Στις κατηγορίες αυτές, αντί για πέντε αγωνίσματα πραγματοποιούνται τρία.

ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ

Μνημόνιο συνεργασίας

Με δωρεάν βίζα θα έρθουν στη χώρα μας οι αθλητές, προπονητές, κριτές και διαιτητές που προέρχονται από την Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και ορισμένες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που θα πάρουν μέρος στους παγκόσμιους αγώνες «Special Olympics» (25 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2011). Στο μνημόνιο συνεργασίας, που υπογράφηκε από την Οργανωτική Επιτροπή και το υπουργείο Εξωτερικών, προβλέπονται ανάλογες διευκολύνσεις και για όσους επισκεφτούν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή