«Εντεκα η Αρσεναλ, έντεκα κι εμείς»

«Εντεκα η Αρσεναλ, έντεκα κι εμείς»

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εκ των πραγμάτων, το έργο του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικά δύσκολο στον αποψινό αγώνα με την Αρσεναλ στο «Εμιρεϊτς» (21.45, MEGA), για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Επόμενο είναι άπαντες στους «ερυθρόλευκους» να κρατούν χαμηλούς τόνους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κυνηγήσουν το θαύμα κόντρα στους Λονδρέζους, οι οποίοι φλερτάρουν το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζίκο, μιλώντας χθες βράδυ στη συνέντευξη Τύπου πριν απ’ την προπόνηση, δεν έκρυψε πως πιστεύει στο όνειρο: «Θέλουμε να έχουμε μία καλή παρουσία. Θα πρέπει να προσέξουμε και να μη δώσουμε χώρο στους αντιπάλους μας. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στον μέγιστο βαθμό. Δεν πρέπει να τους φοβόμαστε. Να παίξουμε με θάρρος». Μάλιστα, χρησιμοποίησε μία φράση που για πρώτη φορά ακούσαμε στην Ελλάδα απ’ τα χείλη του «συγχωρεμένου» Φέρεντς Πούσκας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70: «Η φιλοσοφία μου είναι πάντα πως παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά ακούσαμε από προπονητή του Ολυμπιακού να γνωστοποιεί την ενδεκάδα που θα παρατάξει, ένα εικοσιτετράωρο πριν απ’ τη σέντρα. «Θα είναι η ίδια ομάδα με το προηγούμενο παιχνίδι», είπε ο Ζίκο. Δηλαδή, θα παρατάξει τους Νικοπολίδη, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Ντουντού, Τοροσίδη, Ζαϊρί, Λεονάρντο, Ντιόγκο.

Ο Ολοφ Μέλμπεργκ, ως παίκτης της Αστον Βίλα, είχε πετύχει το πρώτο γκολ στον πρώτο επίσημο αγώνα που είχε διεξαχθεί στο «Εμιρεϊτς». Οταν ρωτήθηκε από Αγγλο συνάδελφο αν έχει αϋπνίες φοβούμενος την επίθεση της Αρσεναλ, είπε με έμφαση: «Δεν έχω αϋπνίες. Δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, ούτε το παιχνίδι της Τρίτης. Στόχος μας είναι να απολαύσουμε το παιχνίδι και θα πολεμήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Βενγκέρ: Είναι έμπειροι

Η προπόνηση της Αρσεναλ έγινε χθες το πρωί (με καθυστέρηση μισής ώρας) στο προπονητικό της κέντρο που βρίσκεται στα προάστια του Λονδίνου. Ο δε προπονητής της, Αρσέν Βενγκέρ «έκανε τη χάρη» στους εκπροσώπους του Τύπου και εμφανίστηκε με μία ώρα καθυστέρηση για να μιλήσει: «Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη ομάδα που παίζει συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ.  Εχουν πολύ υψηλό, τεχνικά επίπεδο. Είναι εύρωστη ομάδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα στον αέρα, ανοίγονται στα πλάγια, βγάζουν καλές σέντρες, και για μας είναι σημαντικό να μπλοκάρουμε το παιχνίδι τους».

Ο Αλσατός τεχνικός δεν υπολογίζει τους Μπέντνερ, Ντενίλσον, Γουόλκοτ και Αλμούνιο. Σύμφωνα με αυτά που έδειξε στην προπόνηση και εκτιμούν οι Αγγλοι συνάδελφοι, θα παρατάξει τους κανονιέρηδες με τον Μανόνε κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Σανιά, Γκαλάς, Βερμάλεν και Κλισί. Στη μεσαία θα γραμμή θα βρίσκονται οι Σονγκ, Φάμπρεγκας και Ντιαμπί, δεξιά ο Εμπουε, αριστερά ο Αρσάβιν και στην κορυφή της επίθεσης  Φαν Πέρσι.

– Στις κερκίδες του «Εμιρεϊτς» αναμένεται να βρεθούν περίπου 3.000 Ελληνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή