Εχασαν βαθμούς Αλκμααρ και Σταντάρ

Εχασαν βαθμούς Αλκμααρ και Σταντάρ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Ολλανδία, παίρνοντας από ένα βαθμό η καθεμία και πριμοδοτώντας με τον χαμένο τρίτο τον… Ολυμπιακό. Το αποτέλεσμα αυτό ήλθε «γάντι» για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι παραμένουν στη δεύτερη θέση του ομίλου και έχουν την ευκαιρία να αποσπαστούν αν νικήσουν τους Βέλγους στην επόμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη. Το ματς ήταν δραματικό και κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν με σκόρερ τον Τραορέ και έπειτα από φάση διαρκείας, η Σταντάρ κατάφερε να ισοφαρίσει το γκολ που είχε πετύχει η Αλκμααρ στο 48΄, με σκόρερ τον Ελ Χαμνταουί.

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας, η Φιορεντίνα νίκησε απρόσμενα εύκολα τη φορμαρισμένη Λίβερπουλ με 2-0 και έδειξε ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ ήταν ο Στέβαν Γιόβετιτς, το νέο παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο 20χρονος Μαυροβούνιος πέτυχε δύο γκολ σε δέκα λεπτά (28΄, 37΄) και κράτησε τους «βιόλα» σε τροχιά πρόκρισης. Φαβορί του 5ου ομίλου είναι πλέον η Λιόν, η οποία νίκησε πολύ εύκολα στην Ουγγαρία τη Ντέμπρετσεν με 0-4 (3΄ Κάρλστρομ, 13΄ Πιάνιτς, 24΄ Γκοβού, 51΄ Γκομίς) και ζευγάρωσε τις νίκες της.

Στον 6ο όμιλο, το ισόπαλο 1-1 της Ιντερ με τη Ρούμπιν Καζάν στη Ρωσία, περιπλέκει τα πράγματα μιας και οι Ιταλοί έχουν δύο ισοπαλίες και είναι τρίτοι. Θα μπορούσαν να χάσουν, μάλιστα, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ (11΄ Ντομίνκεζ – 27΄ Στάνκοβιτς), έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 60΄ λόγω της αποβολής του Μπαλοτέλι και η Ρούμπιν Καζάν είχε δοκάρι στο 81΄ με τον Σέμακ. Στο άλλο παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα νίκησε σχετικά δύσκολα 2-0 τη Ντιναμό Κιέβου, η οποία πέτυχε γκολ στο 41΄ με τον Βουκόγιεβιτς αλλά δεν μέτρησε (οφ σάιτ). Ο Μέσι στο 26΄ και ο Πέδρο στο 77΄ ήταν οι σκόρερ των Καταλανών.

Η Σεβίλλη μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι του 7ου ομίλου, νικώντας με 4-1 τη Ρέιντζερς μέσα στη Γλασκώβη. Οι Ισπανοί πέτυχαν και τα τέσσερα γκολ τους μέσα σε 25 λεπτά στο β΄ μέρος (50΄ Κόνκο, 64΄ Αντριάνο, 72΄ Φαμπιάνο, 74΄ Κανουτέ), ενώ οι Σκωτσέζοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 88΄ με τον Νόβο. Η Στουτγκάρδη, παρότι προηγήθηκε από νωρίς με το γκολ του Τάσκι στο 5΄ και ήταν φανερά καλύτερη στο α΄ μέρος, ισοφαρίστηκε από τον Βάργκα στο 48΄ και κινδύνεψε ακόμα και με ήττα από την Ουνιρέα στη Ρουμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή