Λάμψη στη γυμναστική από τους νέους

Λάμψη στη γυμναστική από τους νέους

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα διαπιστευτήριά της έδωσε χθες, στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα (Κατάρ), η νέα γενιά της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής. Οι 19χρονοι, Λευτέρης Κοσμίδης και Λευτέρης Πετρούνιας, κατέκτησαν μετάλλια σε έδαφος (ασημένιο) και κρίκους (χάλκινο), αντίστοιχα, και απέδειξαν ότι το άθλημα εκτός από παρελθόν και παρόν διαθέτει και μέλλον. Επίσης, η Βικτώρια Τσακαλίδου ήρθε 5η στο άλμα. Σήμερα θα αγωνιστούν οι Βλάσης Μάρας (μονόζυγο) και Βασιλική Μιλλούση (δοκό ισορροπίας).

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου (13-18/10) έχει ωθήσει τους γυμναστές να ανεβάσουν την αρχική αξία των προγραμμάτων τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές πτώσεις αλλά και εντυπωσιακές εκτελέσεις. Η παρουσία των Ελλήνων αθλητών αφήνει πολλές ελπίδες για διακρίσεις στο Λονδίνο. «Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Εκ των προτέρων, δεν με ενδιέφερε ποια θέση θα έπαιρνα. Ηθελα να βγάλω σωστά το νέο πρόγραμμα, το οποίο έχει αρχική αξία 16,800 και περιλαμβάνει μια άσκηση που την εκτελεί ακόμη ένας αθλητής στον κόσμο. Ο αγώνας ήταν για μένα μια καλή προπόνηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα», δήλωσε ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Υποθήκη για μια θέση στην ομάδα που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο έβαλε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο γυμναστής ήρθε 3ος στους κρίκους (15,375) αφήνοντας στην 5η θέση τον Δημοσθένη Ταμπάκο (15,200) ενώ 6ος ήρθε ο Κύπριος, Ηρόδοτος Γιωργαλάς (15,100). «Ενα μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο είναι κάτι που πάντοτε ονειρευόμουν. Ημουν ψυχολογικά προετοιμασμένος γι’ αυτό και χαίρομαι επίσης για το γεγονός ότι παρουσιάστηκα βελτιωμένος. Θα μπορούσα, βέβαια, να πάω ακόμα καλύτερα, αφού πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Η κακή έξοδος στοίχισε στη Βικτώρια Τσακαλίδου μια θέση στο βάθρο, στο άλμα. «Είμαι χαρούμενη γιατί συμμετείχα για πρώτη φορά σ’ έναν τελικό παγκοσμίου κυπέλλου αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένη από τη θέση. Το πρώτο άλμα ήταν πολύ καλό, όμως οι κριτές το βαθμολόγησαν υπερβολικά αυστηρά. Το δεύτερο δεν βγήκε όπως ήθελα», δήλωσε η γυμνάστρια.

Η αγωνιστική άνοδος του Λευτέρη Πετρούνια, η σταθερή αξία του Λευτέρη Κοσμίδη, η εμπειρία του Βλάση Μάρα, ο οποίος αγωνίζεται σήμερα, αλλά και οι καλές επιδόσεις των υπολοίπων γυμναστών μας, αφήνουν ελπίδες ότι η ελληνική ενόργανη των ανδρών έχει τις δυνατότητες, για πρώτη φορά, να εκπροσωπηθεί με ομάδα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. «Προχωρούμε με αισιοδοξία, με τη σκέψη στη δημιουργία ενός δυνατού συνόλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή