Ντιμπέιτ Ομπράντοβιτς – Γιαννάκη!

Ντιμπέιτ Ομπράντοβιτς – Γιαννάκη!

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνοι στην εφαρμογή βασικών προϋποθέσεων και κριτηρίων για να καταστεί το προσεχές πρωτάθλημα μπάσκετ, πιο ανταγωνιστικό ποιοτικό και απομακρυσμένο ακόμα περισσότερο από τα κρούσματα βίας, είναι οι προπονητές Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στο άτυπο, αλλά ενδιαφέρον «ντιμπέιτ» που δημιούργησε ο ΕΣΑΚΕ.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Παναγιώτης Γιαννάκης απάντησαν σε έξι ίδιες ερωτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής του επαγγελματικού πρωταθλήματος και τόνισαν ότι για να σταματήσει ο… διπολισμός στη διεκδίκηση του τίτλου, θα πρέπει οι άλλες ομάδες της Α1 να οργανωθούν καλύτερα στα οικονομικά τους και να δημιουργήσουν ανταγωνιστικότερες ομάδες.

«Και στην Ισπανία υπάρχει το «δίδυμο» Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, αλλά δεν πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα στερείται ανταγωνισμού και ποιότητας. Οπου πας είναι δύσκολο να νικήσεις και αυτό πιστεύω ότι τα λέει όλα» είπε ο τεχνικός του ΠΑΟ και ο συνάδελφός του στον Ολυμπιακό υπογράμμισε: «Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν προχωρήσει σημαντικά, αλλά αυτό θα πρέπει να δώσει κίνητρο στις υπόλοιπες ομάδες, ώστε να χρησιμοποιήσουν νέους παίκτες, να βελτιωθούν οργανωτικά, ώστε να είναι ανταγωνιστικές και υγιείς οικονομικά».

Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο πρωτάθλημα για την προσέλκυση περισσότερων θεατών στα γήπεδα, συμφώνησαν Γιαννάκης και Ομπράντοβιτς, ενώ ο πρώτος συμπληρώνει: «Το μπάσκετ πρέπει να αποκτήσει στελέχη, στελέχη που θα το βοηθήσουν να κάνει το βήμα παραπάνω».

Στην ερώτηση για τον τρόπο που θα δοθούν επιπλέον κίνητρα στα νέα παιδιά, για να ασχοληθούν με το μπάσκετ, αλλά και για να γίνουν φίλαθλοι, οι δύο προπονητές έχουν παρεμφερείς απόψεις.

«Με τη βοήθεια της οικογένειας και των προπονητών μπορούμε να δημιουργήσουμε σωστούς φιλάθλους. Να μάθουν τα παιδιά από νωρίς τι σημαίνει αθλητής, αθλητισμός και τι σημαίνει συμπεριφορά αγωνιστική», είπε ο «Ζοτς», ενώ ο «δράκος» υποστήριξε: «Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσουμε να προτείνουμε πράγματα στη λογική του ότι «ας ήμουν εγώ πρωθυπουργός για 24 ώρες και να δεις πως θα τα έφτιαχνα όλα» και ο καθένας απλώς να κάνει τη δουλειά του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή