ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πισω απο τις Καμερες

Υπάρχουν και οι χορηγοί

Είναι απαραίτητη η διόρθωση στο χθεσινό σχόλιο περί κοροϊδίας του μπάσκετ από την επιχορήγηση της ΕΟΕ: Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε εφέτος η εθνική ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας, θα υπολογιστεί στα χρήματα που θα δοθούν το 2010. Και επειδή του χρόνου, υπάρχει το Παγκόσμιο της Τουρκίας και μπορεί η εθνική να ανεβεί πάλι στο βάθρο, αλλά και το 2011 υπάρχει το «Ευρωμπάσκετ» της Λιθουανίας, μάλλον μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, τα χρήματα από την ΕΟΕ, θα είναι αυξημένα λόγω επιτυχιών του μπάσκετ και θα δίνονται ύστερα απ’ έναν χρόνο. Οπότε θα «ζήσει» το άθλημα. Ας μην υπήρχε η χορηγία της ομοσπονδίας με τον τραπεζικό όμιλο, γιατί αν περίμεναν οι εθνικές ομάδες από την κρατική ή την ολυμπιακή επιχορήγηση, θα γινόταν και έρανος έξω από το Ολυμπιακό στάδιο. Γ. Β.

Τα κριτήρια

«Η ΕΟΕ επιχορηγεί τις ομοσπονδίες για την ολυμπιακή προετοιμασία με βάση τα κριτήρια, που ψήφισε ομόφωνα η ολομέλεια», είπε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Εξήγησε δε, γιατί η ομοσπονδία μπάσκετ πήρε λιγότερα χρήματα από κάποιες ομοσπονδίες: «Η Κολυμβητική έχει πέντε ολυμπιακά αθλήματα και στο πόλο μετέχει συνήθως με δύο ομάδες, ανδρική και γυναικεία. Ο στίβος είναι το μεγαλύτερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, και ο ΣΕΓΑΣ έχει πολλές επιτυχίες και μετέχει με πολλούς αθλητές. Η κωπηλασία έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και στους Ολυμπιακούς και στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το μπάσκετ δεν πήρε 15.000 ευρώ περισσότερα από την ιππασία, αλλά 350.000 (430.000 έναντι 80.000). Να πω και κάτι ακόμη. Η ομοσπονδία την οποία εκπροσωπώ, του Μοντέρνου Πεντάθλου, πήρε το ελάχιστο ποσό, 50.000». Ν. Α. Κων.

Στο παραπέντε

Ορισε η ΕΠΟ την Τρίτη 27/10 στις 21.00 τον αγώνα κυπέλλου Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός, όμως χθες ειδοποιήθηκε από το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης ότι τότε θα προβληθεί το «Αλ Τσαντίρι News» του Λάκη Λαζόπουλου. Αναγκάστηκε, λοιπόν, να αλλάξει την ώρα έναρξης από 21.00 σε 17.00 με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να γλιτώσουν τη διανυκτέρευση στη Μακεδονία. Η αλλαγή αυτή, ωστόσο, συμπαρέσυρε και την αλλαγή ώρας στον αγώνα κυπέλλου Εορδαϊκός – Παναθηναϊκός που ενώ αρχικά είχε οριστεί για την επομένη στις 21.00, ορίστηκε, τελικά και αυτός στις 17.00 προκειμένου οι «πράσινοι» να επιστρέψουν αυθημερόν στην Αθήνα και η ΕΠΟ να τηρήσει πολιτική ίσων αποστάσεων… Μπλου.

Δικαιώθηκε η επιλογή

Στα… αζήτητα ήταν μέχρι το 2007 ο γυμναστής, Λευτέρης Πετρούνιας. Ο αθλητής απογοητεύτηκε από την αντιμετώπιση των, τότε, παραγόντων και εγκατέλειψε το άθλημα. Η αλλαγή στη διοίκηση της ομοσπονδίας έπεισε τον πιτσιρικά να επιστρέψει στον χώρο και η επιλογή δικαιώθηκε. Γρήγορα διακρίθηκε ως έφηβος και χθες ο 19χρονος ήρθε 3ος στους κρίκους ανάμεσα σε κορυφαίους γυμναστές του κόσμου. Ολα δείχνουν ότι θα είναι ο διάδοχος του Δημοσθένη Ταμπάκου στο συγκεκριμένο όργανο ενώ, εάν η νυν διοίκηση της ΕΓΟ δεν τον έπειθε να γυρίσει ένα μεγάλο ταλέντο θα πήγαινε χαμένο. Σπυρ. Σπαν.