«Λύγισε» στο τέλος ο Ολυμπιακός

«Λύγισε» στο τέλος ο Ολυμπιακός

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στο τέλος «λύγισε» ο Ολυμπιακός απ’ την ανώτερή του Αρσεναλ, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στην περίοδο με 2-0 στο «Εμιρέιτς», παρουσία περίπου 60.000 οπαδών (ήταν και 3.500 εκδηλωτικοί Ελληνες). Ο Ζίκο δεν αιφνιδίασε και για τρίτο στη σειρά παιχνίδι προτίμησε την ίδια ενδεκάδα. Με τη σέντρα, οι Λονδρέζοι επιχείρησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Είναι αλήθεια πως έως το 30΄, οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» ζούσαν έναν εφιάλτη. Με διπλή ζώνη άμυνας προσπαθούσαν να κρατήσουν το μηδέν για την εστία τους για έκτο στη σειρά ευρωπαϊκό αγώνα. Να ‘ναι καλά ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος σε μία απ’ τις καλύτερες βραδιές της καριέρας του έπιανε τα άπιαστα. Απ’ το 14΄ έως το 25΄ πραγματοποίησε τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις, με την Αρσεναλ να έχει και ένα δοκάρι στο διάστημα αυτό με σουτ του Φάμπρεγκας στο 16΄.

Μετά το ημίωρο, οι «Λονδρέζοι» κατέβασαν στροφές στη μηχανή τους. Αν και κάθε αντεπίθεσή τους «μύριζε» γκολ. Στο 34΄ ο Ολυμπιακός «πάτησε» για πρώτη φορά την περιοχή της Αρσεναλ, αλλά η κεφαλιά του Τοροσίδη έφτασε στα χέρια του Μανόνε. Με τη λήξη του ημιχρόνου, λίγο έλειψε να «παγώσει» το Εμιρέιτς, όταν ο Ζαϊρί έβγαλε μία παράλληλη προς την εστία σέντρα. Ωστόσο, ο Ντιόγκο δεν κατάφερε απ’ το δεύτερο δοκάρι να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στην επανάληψη ο Ζίκο πέρασε τον Στολτίδη (ως τρίτο αμυντικό χαφ) αντί του Ζαΐρί, βάζοντας τον Τοροσίδη σε θέση δεξιού χαφ. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 50΄, με τους γηπεδούχους να απομακρύνουν στη γραμμή κεφαλιά του Μέλμπεργκ. Τα λεπτά κυλούσαν και η Αρσεναλ έδειχνε «βραχυκυκλωμένη» και εκνευρισμένη απ’ την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Παράλληλα, ο Νικοπολίδης ήταν και πάλι εντυπωσιακός. «Λύγισε», όμως, στο 78΄ με το γκολ του Φαν Πέρσι με προβολή και το τέρμα που πέτυχε ο Αρσάβιν στο 86΄ από θέση οφ σάιντ. Ο Γάλλος διαιτητής, Στεφάν Λανουά, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Φαν Πέρσι, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Τοροσίδη, Φάμπρεγκας, Ραούλ Μπράβο.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μανόνε, Ντιαμπί   (78΄ Βέλα), Φάμπρεγκας, Βερμάελεν, Ροζίτσκι (66΄ Εντουάρντο), Γκαλάς, Φαν Πέρσι (83΄ Ράμσεϊ), Σονγκ, Κλισί, Αρσάβιν, Εμπουε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ζαϊρί (46΄ Στολτίδης), Ντιόγο, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (81΄ Οσκαρ), Λεντέσμα (78΄ Μήτρογλου), Τοροσίδης.   

– Με 3-1 ηττήθηκε η ομάδα νέων του Ολυμπιακού απ’ την αντίστοιχη της Αρσεναλ σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη (κεκλεισμένων των θυρών) χθες το πρωί στο προπονητικό κέντρο των «κανονιέρηδων». Το γκολ των «ερυθρόλευκων» σημείωσε ο Νικλητσιώτης. Η καλή εικόνα του Ολυμπιακού επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ανδρέα Βασιλόγιαννη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που έχει επαγγελματικό συμβόλαιο, τραυματίστηκε σοβαρά στους χιαστούς και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία έξι μηνών.

– Οι «ερυθρόλευκοι» θ’ αναχωρήσουν το μεσημέρι για την Αθήνα όπου αναμένεται να αφιχθούν αργά το απόγευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή