Πίσω από τις κάμερες

4' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπτώσεις…

Στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλου βρίσκονται οι δύο φάκελοι της ΦΙΦΑ με τους ύποπτους αγώνες, τα αποτελέσματα των οποίων καθορίστηκαν για στοιχηματικούς λόγους.

Ο κ. Κανελλόπουλος θα ετοιμάσει τη δικογραφία και στη συνέχεια η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα πρωτοδικών, ο οποίος θα κάνει την προανακριτική εξέταση. Η γνωστοποίηση της εμπλοκής του κ. Κανελλόπουλου σε πρώιμο στάδιο, δημιούργησε συνειρμούς, αφού ο αδερφός του Θανάσης (φωτο), πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, είναι εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ΕΟΕ. Στη θέση αυτή εξελέγη στις 24 Ιανουαρίου 2009. Δηλαδή την ίδια ημέρα που έγιναν εκλογές για τη θέση του νέου προέδρου της ΕΠΟ. Αρχικά συνυποψήφιοί του ήταν και οι κ. Σ. Πιλάβιος και Β. Μητρόπουλος.

Ομως, λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία ο κ. Πιλάβιος ανέβηκε στο βήμα και απέσυρε την υποψηφιότητά του. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως οι ενώσεις που ψήφισαν τον κ. Πιλάβιο για πρόεδρο της ΕΠΟ, ψήφισαν τον κ. Κανελλόπουλο για εκπρόσωπο στην ΕΟΕ. ΜΠΛΟΥ.

Υποδειγματική στάση

Ούτε οι παίκτες, ούτε ο εκάστοτε προπονητής, αλλά ούτε και η διοίκηση του Ολυμπιακού έχουν δείξει φέτος υψηλό βαθμό υπευθυνότητας. Την καλύτερη στάση από όλους έχουν κρατήσει οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων». Αν και η ομάδα τους δεν ενισχύθηκε στον βαθμό που έπρεπε πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα έγιναν απ’ τη διοίκηση λανθασμένες επιλογές στο θέμα του προπονητή, η κερκίδα κράτησε την πιο υπεύθυνη στάση. Με αξιοζήλευτη ωριμότητα, προσπάθησε με τη φωνή της να καλύψει τα όποια κενά υπήρχαν στην ενδεκάδα. Μπορεί ο οπαδός του Ολυμπιακού να ένιωσε προδομένος αρκετές φορές απ’ την αρχή της περιόδου, αλλά σε καμία περίπτωση ο εγωισμός δεν υπερίσχυσε της αγάπης του για την ομάδα. Ν. Ν. Γ.

Αναποφασιστικότητα

Υποτίθεται ότι την περασμένη Παρασκευή θα κατέθετε ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ στο Πρωτοδικείο τα ονόματα της νέας διοίκησης της ΠΑΕ, όμως η καταληκτική ημερομηνία είναι η 20ή Ιανουαρίου και στον Δικέφαλο προτίμησαν να εξαντλήσουν το χρονικό περιθώριο που έχουν. Ο λόγος είναι προφανώς ο Θοδωρής Ζαγοράκης και το τι θα αποφασίσει οριστικά για τη συμμετοχή του και πάλι στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Υπάρχει μια αναποφασιστικότητα από την πλευρά του πρώην προέδρου, άγνωστο γιατί στο ευρύ κοινό. Πάντως αν υπήρχε οριστική απόφαση επιστροφής του Ζαγοράκη στην ΠΑΕ θα μπορούσε να επέμβει ο Α.Σ. ΠΑΟΚ και να έδινε τη νέα διοίκηση στο Πρωτοδικείο και πιο πριν από τις 20 Ιανουαρίου, κάτι που έγινε με την προσθήκη του Ζήση Βρύζα τον Οκτώβριο. Γ. Σ.

Ο «Ζορό» ήταν… φάουλ

Η λαϊκή ρήση «θέλω ν’ αγιάσω κι ο διάβολος δεν μ’ αφήνει», ταιριάζει απόλυτα (χρόνια τώρα) στην ΑΕΚ. Τελευταίος δράστης ο Ισμαελ Μπλάνκο, ο οποίος κατάφερε να γίνει η μοναδική παραφωνία στο επινίκιο σκηνικό που στήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Αργεντινός επιθετικός δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του όταν αντικαταστάθηκε και έφυγε χωρίς άδεια κατευθείαν για τα αποδυτήρια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Ζορό» αντιδρά έτσι. Στον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον Νίκο Κωστένογλου. Βέβαια, ο τελευταίος τον είχε καλύψει λέγοντας ότι μίλησε μαζί του και του είπε ότι ήθελε να συνεχίσει να σκοράρει. Η δεύτερη ήταν στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Τότε, μάλιστα, τα πράγματα είχαν εκτραχυνθεί γιατί ο Μπάγεβιτς είχε αναφερθεί στην οικογένειά του λέγοντας: «Να πάει σπίτι του στη μάνα του και τον πατέρα του να τα κάνει αυτά», όταν πρόσφατα είχε χάσει τον πατέρα του. Την Τετάρτη, πάντως, δεν χωράνε δικαιολογίες για τον Μπλάνκο, ο οποίος, ειδικά στην επανάληψη, έδειχνε ότι είχε μείνει από δυνάμεις. Η αλλαγή του ήταν απόλυτα σωστή. Επιτέλους ο Μπάγεβιτς λειτούργησε για το κοινό καλό της ομάδας και όχι κοιτώντας τα πρόσωπα. Δ. Λουκ.

Ελληνικό φαινόμενο η αμφισβήτηση

Για να μην πάμε πολύ μακριά, ακόμα και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Τζιμπρίλ Σισέ αμφισβητήθηκαν έντονα, λίγες εβδομάδες μετά τον ερχομό τους στην Ελλάδα. Το ίδιο και ο Καραγκούνης με τον Κατσουράνη, με το που γύρισαν πίσω έπειτα από κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Ο Τζιόλης με τον Μάντζιο και τον Κλέιτον νομίζετε ότι θα τη γλίτωναν; Χρ. Κ.

Λείπει η ισορροπία

Το έλεγε ο Τεν Κάτε το λέει τώρα και ο Νιόπλιας: το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν έχει ισορροπία. Δεν φτάνει που γέρνει μονόπαντα δεξιά (για παράδειγμα, έχει… πέντε δεξιά μπακ και μόλις τρεις αριστεροπόδαρους στους 25 παίκτες), έχει και άνιση κατανομή στις θέσεις. Η χρονιά ξεκίνησε με πέντε αμυντικά χαφ άλφα διαλογής και μέχρι να επιστρέψει ο Σιμάο από το Κόπα Αφρικα, έχουν απομείνει μόλις δύο. Και που είναι στην ομάδα ο Τζιόλης, έτσι όπως είναι το κλίμα σε βάρος του από διοίκηση και οπαδούς, μοιάζει να είναι ξένο σώμα. Χρ. Κ.

Χρειάζονται αγιασμό

Αγιασμό πρέπει να κάνουν στην ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Τρεις αθλητές και ο βοηθός προπονητή Παύλος Καραμαρούδης αρρώστησαν από τον ιό Η1Ν1. Τόσα κρούσματα μαζεμένα δεν τα είχαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Α1. Σπυρ. Σπαν.

Εφαρμόζονται οι νόμοι

Τo NBA μπορεί να μην είναι ο «παράδεισος» του μπάσκετ, το θέαμα του να μην αρέσει σε πολλούς φίλους του αθλήματος και οι μεγάλοι σταρ του, να κάνουν χρήση μαριχουάνας και να συμπεριφέρονται, πολλές φορές, εκτός ορίων αλλά οι κανόνες του και κυρίως ο πειθαρχικός έλεγχος εφαρμόζεται κατά γράμμα. Ο Γκίλμπερτ Αρίνας αποκλείσθηκε επ’ αόριστον από τον ίδιο τον κομισάριο του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, γιατί έβγαλε σε κοινή θέα στο γήπεδο των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, τέσσερα πιστόλια και απείλησε για την πληρωμή ενός χρέους 1.000 δολαρίων τον συμπαίκτη του, Κρίντεντον.

Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» που αποκάλυψε το θέμα, δικαιώθηκε απόλυτα και για την πληροφορία ότι και ο Κρίντεντον εμφάνισε όπλο στον Αρίνας, ενώ ο Στερν ήταν αμείλικτος σ’ έναν παίκτη, όπως ο Αρίνας που είναι στην πρώτη δεκάδα των σταρ του ΝΒΑ.

Στην Ελλάδα, αρκετές φορές έχουν δημιουργηθει ιστορίες με Αμερικανούς παίκτες για χρήση χασίς, οδήγηση υπό μέθη κι άλλα «παρατράγουδα», αλλά συγκαλύφθηκαν και από τις ομάδες, αλλά και τις αστυνομικές αρχές, λόγω του σκανδάλου που θα προκαλούνταν… Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή