Ημερολογιο Κυριακής

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΚΑΛΟΣ

Ο Νάτσο Σκόκο είναι ιδιόρρυθμος χαρακτήρας όπως πολλοί Λατινοαμερικανοί συνάδελφοί του. Ο άσος της ΑΕΚ, όμως, είναι ψυχρός εκτελεστής. Δεν επηρεάζεται από έδρες, κερκίδες, συνθήκες και αυτό το δείχνει στην τελική του προσπάθεια. Πάντα «ζυγισμένη» και ακριβής. Ο Αργεντινός είναι μεγάλο κεφάλαιο για την «Ενωση» και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αρκεί να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή του και να μη χάνεται σε ουκ ολίγα παιχνίδια της ομάδας του.

Ο ΚΑΚΟΣ

Ο Ζίκο χαρακτηρίστηκε εύστοχα όσο ήταν παίκτης ως ο «λευκός Πελέ», αλλά ως προπονητής θα μείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία ως μία ακόμη αποτυχημένη επιλογή. Ο προπονητής του Ολυμπιακού εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και, μοιραία, χρεώθηκε το -5 από τον Παναθηναϊκό, το βράδυ των Φώτων.

ΟΙ ΑΣΧΗΜΟΙ

Μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού έχουν χάσει λίγο την επαφή με την πραγματικότητα και συνεχίζουν να ζουν στο δικό τους κόσμο. Την Τετάρτη αποδοκίμασαν ξανά παίκτες της ομάδας τους σε μια μέρα που ο Παναθηναϊκός σημείωσε μία χορταστική νίκη, διευρύνοντας το προβάδισμα από τον Ολυμπιακό. Τζιόλης και ο Κλέιτον άκουσαν τα εξ αμάξης, ενώ το ξύλο έδινε κι έπαιρνε στην εξέδρα. Παράνοια…

Επικοινωνιακός

Δεν γνωρίζω αν ο Τζιμπρίλ Σισέ πρόλαβε να γίνει «παναθηναϊκάρα» μέσα σε λίγους μήνες, όμως αποδεικνύει ότι πέρα από πραγματικός επαγγελματίας εντός αγωνιστικού χώρου, χειρίζεται με μαεστρία το επικοινωνιακό παιχνίδι. Ο Γάλλος επιθετικός στον αγώνα της Τετάρτης με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, εκτός από τα δύο γκολ που σημείωσε, κάλυψε και την άμυνα βάζοντας και τις φωνές, μάλιστα, στους συμπαίκτες του.

Μετά το τέλος του αγώνα, στο ντόπινγκ κοντρόλ, μόλις άκουσε για το δεύτερο γκολ του Σκόκο στο Καραϊσκάκη ξέσπασε σε πανηγυρισμούς κραυγάζοντας «ΑΕΚ, ΑΕΚ», ενώ λίγη ώρα μετά βρέθηκε στις πολυθρόνες του κλειστού του ΟΑΚΑ για να δει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό φορώντας (φωτ.) τη φανέλα του Γιασικεβίτσιους.

Ο Τζιμπρίλ έχει κατακτήσει δικαίως τις καρδιές των οπαδών της ομάδας του και κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι αυτό.

Υπουλο παιχνίδι

Η ΑΕΚ χρειαζόταν περισσότερο και από το πριμ των 150.000 ευρώ, τη νίκη – οξυγόνο επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, η οποία παρότι κατέδειξε ότι η φανέλα της ομάδας είναι ακόμη «βαριά», δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τους «κιτρινόμαυρους». Το σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο κρύβει πολλές παγίδες. Η ομάδα του Δώνη θα παίξει για το αποτέλεσμα, λογικά θα κλειστεί και θα χτυπήσει στην ευαίσθητη ψυχολογία της «Ενωσης» που ακόμη δεν έχει την απαιτούμενη υπομονή για να διασπάσει μία συμπαγή άμυνα, η οποία θα «τρέφεται» από το… χρονόμετρο.

Πιθανό «στραβοπάτημα» δεν θα έχει αντίκτυπο τόσο βαθμολογικά, όσο στην ηρεμία της ομάδας και των οπαδών. Και αυτό που χρειάζεται περισσότερο αυτή τη στιγμή η ομάδα του Μπάγεβιτς είναι η μη διατάραξη του καλού και συνάμα εύθραυστου κλίματος. Είναι πάμπολλα τα παραδείγματα ομάδων που έπειτα από μία σπουδαία νίκη, έπεσαν από τα… σύννεφα και ακόμη ψάχνουν να δουν τι συνέβη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή