ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία αγωνιστική, στην οποία ο Παναθηναϊκός δοκιμάζει τις αντοχές του στην κορυφή και θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας που έχει από τους διώκτες του.

Το παιχνίδι με τη Λάρισα μπορεί στα «χαρτιά» να μην έχει τον βαθμό δυσκολίας που είχε το ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεν παύει όμως να είναι ένα υψηλό εμπόδιο.

Σίγουρα το «Αλκαζάρ» δεν είναι απόρθητο φρούριο. Ούτε η γηπεδούχος η πάλαι ποτέ δυνατή ομάδα. Ομως έχει ένα στοιχείο που την κάνει πολύ επικίνδυνη. Παλεύει για τη σωτηρία της. Και κάθε παιχνίδι στην έδρα της γι’ αυτήν είναι χωρίς αύριο, αφού η όποια απώλεια τη φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Αυτό το γνωρίζουν, παίκτες, τεχνική ηγεσία και οπαδοί. Γι’ αυτό και αναμένεται να τα δώσουν όλα στο σημερινό παιχνίδι. Πολυτέλεια για αδιαφορία ή σκέψη… «εντάξει με τον Παναθηναϊκό παίζουμε, ακόμα κι αν χάσουμε είναι στο πρόγραμμα» δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Παναθηναϊκός βαδίζει κι αυτός σε ένα τεντωμένο σχοινί. Η διαφορά των έξι βαθμών του δίνει έναν… αέρα. Ομως οι «πράσινοι» θέλουν να ανακάμψουν μετά τις ισοπαλίες με Αρη και ΑΕΚ.

Μία νίκη θα τους δώσει πάλι την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται, παίκτες και προπονητής, ώστε να μπουν με κεκτημένη ταχύτητα στην τελική ευθεία.

Η νίκη θα επιφέρει και την ηρεμία που χρειάζεται η ομάδα. Οι τελευταίες δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου, μπορεί να μην απαντήθηκαν από κανένα.

Ομως πολλές φορές η σιωπή είναι πολύ πιο ηχηρή και από την κραυγή. Και είναι σίγουρο πως μια νέα απώλεια βαθμών, θα ταράξει ακόμα περισσότερο τα νερά, που κάθε άλλο παρά ήρεμα είναι.

Για τους δύο διώκτες του Παναθηναϊκού, είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, αν θέλουν να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για τον τίτλο.

Πιο εύκολο έργο έχει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο Φάληρο. Οσο κι αν εφέτος έχει χάσει στην έδρα του δέκα βαθμούς, ο αντίπαλός του, παρά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα πολύ δύσκολα θα τον απειλήσει με νέα γκέλα.

Εκτός κι αν ο γηπεδούχος αποδείξει πως η επικράτησή του, έστω και χωρίς καλή απόδοση, στη Νέα Σμύρνη, δεν ήταν η αρχή κάποιας ανάκαμψης, αλλά μία παρένθεση.

Δυσκολότερη η αποστολή του ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο. Παρόλο που το κλίμα στον Ηρακλή δεν είναι το ιδανικό για ένα τέτοιο παιχνίδι, αφού οι παίκτες απείχαν από μία προπόνηση λόγω οφειλών της διοίκησης προς αυτούς, είναι σίγουρο πως θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για τους τρεις βαθμούς. Ξέρουν πως κάθε απώλεια τους οδηγεί προς τον γκρεμό.

Ο φιλοξενούμενος, εκτός από τον Ηρακλή έχει να αντιμετωπίσει και τον… εαυτό του. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, με το συντριπτικό 4-0 από τα Γιάννινα, σίγουρα έχει χαλάσει την ατμόσφαιρα στην Τούμπα. Και είναι άγνωστο αν οι ποδοσφαιριστές του θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το σοκ που προκάλεσε αυτή η συντριβή.

Αυτό θα φανεί απόψε. Αν μπορέσουν και νικήσουν, τότε θα δείξουν πως έχουν στόφα ομάδας που αντέχει στα… χαστούκια. Τα ξεπερνά και συνεχίζει να κυνηγά τον στόχο της. Αν όχι, τότε η σπουδαία νίκη στο Φάληρο θα αποδειχθεί πως ήταν απλά μία φωτοβολίδα. Και αυτό θα είναι λυπηρό και για τον ίδιο και για τους οπαδούς του, αλλά και για το πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή