Πίσω από τις κάμερες

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από βιντεοπαιχνίδια;

Ο Γουένλοκ και η Μάντεβιλ θα είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Πρόκειται για δύο φουτουριστικά μεταλλικά δημιουργήματα του Γκραντ Χάντερ. Οι μασκότ διαθέτουν μόνο ένα μάτι, που αντιπροσωπεύει τον φακό μιας κάμερας και μοιάζουν να έχουν βγει από τα βιντεοπαιχνίδια. Ο Γουένλοκ πήρε το όνομά του από το χωριό Ματς Γουένλοκ, στο οποίο, το 1890, ο Πιερ ντε Κουμπερντέν είχε παρακολουθήσει τοπικούς αγώνες και η Μάντεβιλ από το νοσοκομείο Στόουκ Μάντεβιλ. Εκεί, το 1948, είχαν διοργανωθεί αγώνες για βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πάντως, από εξωτερική εμφάνιση, οι μασκότ κάνουν ακόμη και τις «δικές μας», τον Φοίβο και την Αθηνά, να φαίνονται όμορφες.Σπυρ. Σπαν.

Δυσφημούν τη χώρα

Στα… χέρια ήρθαν στην Αγία Πετρούπολη Ελληνες παράγοντες του τάε κβον ντο και ένας ολυμπιονίκης. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και οι Ρώσοι διοργανωτές εντυπωσιάστηκαν με τα χτυπήματα των παραγόντων, καθώς και οι δύο υπήρξαν παλαιοί αθλητές. Δυστυχώς, ανάλογα επεισόδια αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και πρέπει να τιμωρούνται από τη ΓΓΑ. Σπυρ. Σπαν.

Τον περιμένουν

Ο Εντι Τζόνσον βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και ενσωματώθηκε στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, όμως το όνομά του θα συζητηθεί στη Θεσσαλονίκη. Ο Αρης και ο Εκτορ Κούπερ έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του Αμερικανού επιθετικού. Ο Τζόνσον ανήκει στη Φούλαμ, όμως οι κίτρινοι θα κάνουν μια προσπάθεια να τον αποκτήσουν με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ποντάρουν πολλά στο ότι η αγγλική ομάδα, που έφτασε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, δεν έχει ανάγκη τον Τζόνσον και ευελπιστούν ότι θα τον κάνουν δικό τους Γ. Σ.

Αρκετά ερωτήματα για το ΕΚΑΕ

Στις 15 Μαρτίου ο, σημειωτέον, άμισθος, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) του ΟΑΚΑ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Ροντογιάννης, εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση από τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή. Στις 13 Απριλίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή. Στις 4 Μαΐου, η τότε υφυπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου απάντησε ότι η επιλογή διευθυντή του ΕΚΑΕ «έχει ήδη τεθεί στη διαδικασία της Ανοιχτής Διακυβέρνησης, προκειμένου να καλυφθεί η θέση». Κι όμως, μέχρι προχθές δεν υπήρχε τέτοια προκήρυξη. Υπάρχουν ερωτήματα: Γιατί σε εποχή λιτότητας ο άμισθος διευθυντής πρέπει να αντικατασταθεί από έμμισθο; Γιατί το ΕΚΑΕ έχει μείνει ακέφαλο ήδη περισσότερο από δύο μήνες και ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμη; Γιατί η κ. Γκερέκου απάντησε ψευδώς στην ερώτηση; Ο νέος υφυπουργός πρέπει να εξετάσει σοβαρά τι συμβαίνει με το ΕΚΑΕ.Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή