Αντιμέτωποι με την κρίση (τους) οι «αιώνιοι»

Αντιμέτωποι με την κρίση (τους) οι «αιώνιοι»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βίοι τους κινούνται παράλληλα, διαχρονικά, το μίσος του ενός για τον άλλο συντηρεί την «αιώνια» κόντρα τους και για μία ακόμα φορά, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα διανύσουν ένα κομβικό καλοκαίρι για τον σχεδιασμό των ομάδων τους στην επόμενη περίοδο.

«Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την περίοδο από διαφορετικές θέσεις. Πάλι πρώτος ο Παναθηναϊκός, δεύτερος ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός είναι, ευνόητα, ένα «κλικ» πιο μπροστά από τον Ολυμπιακό και η λογική υπαγορεύει τη διατήρηση, σχεδόν, της ίδιας ομάδας. Η πρόσφατη επιβεβαίωση της παραμονής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφ’ ενός διατηρεί το «πράσινο» προβάδισμα και αφ’ ετέρου θα επιδράσει θετικά τις όποιες εξελίξεις. Γιατί ο Σέρβος τεχνικός γνωρίζει σαν την… παλάμη του τον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμος να αναπληρώσει κάθε φυγή παίκτη, αν δεν αποδειχθεί ανέφικτη η εισήγησή του για την αυτούσια διατήρηση όλης της περσινής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε ορθολογισμό του σχεδιασμού του. Οι Αγγελόπουλοι, ύστερα από δύο παχυλούς προϋπολογισμούς, έχουν πειστεί ότι και με λιγότερα χρήματα μπορούν να διαθέτουν πιο αξιόπιστη και αξιόμαχη ομάδα, με μεγαλύτερη συνοχή και αρμονία. Ο προπονητής είναι και στον Ολυμπιακό το «άλφα και το ωμέγα» της επόμενης ημέρας του, ειδικά μετά την παραμονή του Ομπράντοβιτς στον πάγκο του «αιωνίου» αντιπάλου. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια ο οικονομικός και μεταγραφικός ανταγωνισμός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να λειτούργησε ευεργετικά για τους «αιωνίους», αλλά η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστους τους αδελφούς Γιαννακόπουλους και Αγγελόπουλους.

Οσο αίσθημα κι αν υπάρχει στις καρδιές τους, οι κ. Παύλος και Θανάσης και οι κ. Παναγιώτης και Γιώργος έχουν μπροστά τους αντικειμενικά εμπόδια και ηθικούς φραγμούς για να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς.

Τα εμπόδια δημιουργούνται από τον διπλασιασμό του φόρου σε όλα τα συμβόλαια (από 20% σε 45%) και αποτελεί «γόρδιο δεσμό» για κάθε ιδιοκτήτη ΠΑΕ ή ΚΑΕ, καθώς και από τις ελκυστικές προτάσεις που θα κάνουν ομάδες του εξωτερικού και από χώρες στις οποίες η οικονομική κρίση δεν έχει περάσει -ακόμα- την πόρτα τους. Οι ηθικοί φραγμοί έχουν να κάνουν με την πρόκληση που μπορεί να προκύψει από πιθανές, σοβαρές κοινωνικές και εργασιακές αναταραχές (μειώσεις αποδοχών ή απολύσεις προσωπικού στις επιχειρήσεις τους), την ίδια ώρα που τα ευρώ των επόμενων προϋπολογισμών τους θα «χορεύουν» με πολλά μηδενικά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή