Ανεβαίνει η αδρεναλίνη στη σέντρα των «16»

Ανεβαίνει η αδρεναλίνη στη σέντρα των «16»

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έλαβε τέλος και από σήμερα αρχίζουν οι νοκ άουτ αγώνες για τη φάση των «16». Η διοργάνωση μπαίνει στην τελική της ευθεία αφού μέχρι τις 11 Ιουλίου θα έχει γίνει το κατάλληλο… φιλτράρισμα στις ομάδες, έτσι ώστε να μείνουν οι δύο για τον τελικό του Σόκερ Σίτι στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει αύριο ένα ντέρμπι, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο τελικός του Μουντιάλ. Γερμανία και Αγγλία στο Φρι Στέιτ του Μπλουμφοντέιν (17.00) θα διεκδικήσουν μία θέση στους «8», με τον ηττημένο να αποχαιρετά νωρίς τη διοργάνωση.

Το ζευγάρι της Αγγλίας με τη Γερμανία κρύβει πολύ… παρελθόν και οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για έναν αγώνα διαφορετικό από τους άλλους. «Θα είναι κάτι ξεχωριστό, υπάρχει τόσο μεγάλη ιστορία μεταξύ μας», ήταν η πρώτη αντίδραση του προπονητή των Γερμανών, Γιόακιμ Λεβ, ο οποίος είδε την ηλεκτρική καρέκλα στον πάγκο του να βγαίνει από την πρίζα έπειτα από τη νίκη επί της Γκάνας.

Σε δυσχερέστατη θέση όμως ήταν και ο Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος γνώρισε μπόλικη αμφισβήτηση στον πάγκο των «λιονταριών» μετά τις ισοπαλίες με ΗΠΑ και Αλγερία. Τόσο ο Ιταλός τεχνικός όσο και οι παίκτες του βρέθηκαν στο στόχαστρο των οπαδών και των ΜΜΕ, με την μπόρα πλέον να έχει καταλαγιάσει… έως το επόμενο άτυχο αποτέλεσμα.

Ο άλλος αυριανός αγώνα για τη φάση των «16» ξεφεύγει πολύ από την ευρωπαϊκή λογική. Στις 21.30, στο Σόκερ Σίτι του Γιοχάνεσμπουργκ θα τεθούν αντιμέτωπες η Αργεντινή με το Μεξικό. Δύο ομάδες με αρκετό ταλέντο και ταμπεραμέντο. Οι Αργεντινοί φαινομενικά έχουν το πάνω χέρι, αφού ο εκκεντρικός Μαραντόνα δείχνει να έχει βρει το κουμπί των ιδιότροπων παικτών του. Το έργο της Αργεντινής, όμως, δεν προβλέπεται εύκολο, αφού απέναντί της θα βρει μια ομάδα με ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου. Το Μεξικό του Χαβιέ Αγκίρε συνδυάζει νιάτα και πείρα, ενώ δεν έχει άγχος μετά την πρόκρισή του.

Για την υπέρβαση

Η αυλαία της φάσης των «16» ανοίγει σήμερα με τις αναμετρήσεις τεσσάρων ομάδων, οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα από την υπέρβαση. Ουρουγουάη – Νότιος Κορέα (17.00) και ΗΠΑ – Γκάνα (21.30) συγκροτούν ίσως τα πιο… ιδιαίτερα ζευγάρια αυτής της φάσης.

Το πιο «δυνατό» όνομα δεν είναι άλλο από αυτό της Ουρουγουάης, αφού η παρέα του Φορλάν τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να φθάσει ψηλά στη διοργάνωση. Η Νότιος Κορέα αποτελεί ένα γερό σύνολο που βασίζεται στην ταχύτητα και τη μαχητικότητά του, αλλά οι Ουρουγουανοί βρίσκονται σε θέση ισχύος. Αυτή η αναμέτρηση έχει ένα μικρό φαβορί, σε αντίθεση με αυτήν της Γκάνας με τις ΗΠΑ.

Το ποδόσφαιρο ποτέ δεν ήταν στο DNA των Αμερικανών, αν και με παίκτες της κλάσης του Λάντον Ντόνοβαν, οι επόμενες γενιές σίγουρα θα κληρονομήσουν μια γερή δόση ταλέντου. Από την άλλη, οι Γκανέζοι είναι μια τυπική αφρικανική ομάδα, με παίκτες που ξεχειλίζουν από δύναμη και ταχύτητα. Παρότι υπάρχει η μεγάλη απουσία του Μίκαελ Εσιέν και ο Σάλεϊ Μουντάρι δεν ανταλλάσσει ούτε καλημέρα με τον προπονητή του, Μίλοβαν Ράγεβατς, η ομάδα κατάφερε να παραμείνει ανεπηρέαστη και να πάρει την πρόκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή