Πισω απο τις καμερες

3' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πότε τραυματίσθηκαν;

Από τις πρώτες προπονήσεις του Ολυμπιακού δεν λείπουν τα προβλήματα. Για παράδειγμα, στην τελευταία επί ελληνικού εδάφους, ο Ντουντού ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενόχλησης στη δεξιά ποδοκνημική. Ο δε Ζαϊρί έκανε ατομική προπόνηση σε υψηλή ένταση. Μα αν θυμόμαστε καλά και οι δύο ήταν για καιρό, στην περασμένη περίοδο, στο ιατρικό δελτίο. Στου Ρέντη λένε πως ο μεν Ζαϊρί δεν θα πιεστεί στην αρχή, προκειμένου να μην έχει ξανά ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Για τον Ντουντού θεωρούν πως δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τα πέλματά του. Εμείς, πάντως, θα διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας…Ν. Ν. Γ.

Σκληρές αποφάσεις

Στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, αποκαλύψαμε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού να ενεργοποιήσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να ελέγξει την οικονομική κατάσταση των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών προκειμένου να τους δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στα πρωταθλήματα. Αποκαλύψαμε, επίσης, ότι δέκα ΠΑΕ δεν μπορούν -σύμφωνα με κρατικά έγγραφα- να πάρουν φορολογική ενημερότητα, κάτι που, σύμφωνα με την αθλητική νομοθεσία, θεωρείται απαραίτητο. Την επόμενη εβδομάδα, θα γίνουν οι πρώτες κινήσεις για την ενεργοποίηση της ΕΕΑ και τις οφειλές των ΠΑΕ. Η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, σ’ ένα γενικότερα δύσκολο περιβάλλον, φέρεται αποφασισμένη να μην καλύψει τα χρέη των ΑΑΕ και, αν χρειαστεί, να πάρει σκληρές αποφάσεις. Προμηνύεται το τέλος εποχής για τις… «χαλαρές σχέσεις» με την εφορία και την πολιτεία.ΜΠΛΟΥ

Πού το πάνε;

Είναι δικαιολογημένος ο προβληματισμός των φιλάθλων του Αρη για όσα συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική ομάδα. Το συμβόλαιο του Αράνο λύθηκε εν μια νυκτί, το συμβόλαιο του Κάμπορα επίσης. Δεν έχει να κάνει με προσωπολατρία ο προβληματισμός. Κάθε άλλο. Απλά όλοι αναρωτιούνται πώς αφέθηκε ελεύθερος ο Αράνο, ενώ ήταν μέσα στα ανταλλάγματα για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Νασούτι από τη Ρίβερ Πλέιτ. Τελικά, ο Αργεντινός αμυντικός κατέληξε ελεύθερος στη Ρίβερ! Για τον Κάμπορα, ακόμη κι αν ευσταθούν οι οικογενειακοί λόγοι, δεν μπορεί μια ομάδα που πριν από δύο μήνες κάνει συμβόλαιο ενός εκατομμυρίου ευρώ στον καλύτερο παίκτη και πρώτο σκόρερ της, να τον αφήνει ελεύθερο επειδή απλά αυτός είπε ότι έχει οικογενειακό πρόβλημα. Αν συνυπολογίσει δε, κανείς ότι από τις 16 μεταγραφές που έγιναν πέρυσι, στην Αυστρία για την προετοιμασία είναι μόνο ο Αραβίδης, αντιλαμβάνεται τον έντονο προβληματισμό. Γ. Σ.

Τόση «αγάπη»

Η ΕΟΚ έστειλε έγγραφο την περασμένη Παρασκευή στην αστυνομία ζητώντας να μην επιτρέψει τη διοργάνωση του ΠΣΑΚ, το «3 on 3» στα γήπεδα του Ποσειδωνίου στη Θεσσαλονίκη! Η ΕΟΚ, η ομοσπονδία που έχει στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη του αθλήματος, ήθελε να μην πάνε 5.000 άνθρωποι να παίξουν μπάσκετ είτε επειδή έχει κόντρα με τον ΠΣΑΚ και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο είτε γιατί μόνο αυτή διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις. Ευτυχώς, το θέμα τακτοποιήθηκε μέσω Νομαρχίας, το «3 on 3» έγινε κανονικά και η Θεσσαλονίκη απέδειξε πόσο πολύ αγαπάει το μπάσκετ. Γ. Σ.

Ψάχνουν αγώνες

Γκρινιάζουν, και δικαιολογημένα, οι αθλητές της σφυροβολίας και οι προπονητές τους διότι δεν βρίσκουν αγώνες. Παλαιότερα, τα «Ηράκλεια» και τα «Κνώσεια» είχαν στο πρόγραμμά τους το αγώνισμα. Φέτος, όχι. Στο πρόγραμμα των αγώνων της σειράς Γκραν Πρι, σφυροβολία δεν υπάρχει, παρά μόνον στα «Δαβιτζόγλεια» (αυτό έλειπε, να μην περιλαμβανόταν το αγώνισμα στο μίτινγκ, που τελείται εις μνήμην του σπουδαίου σφυροβόλου του παρελθόντος Θύμιου Δαβίτζογλου), οι επιδόσεις στο Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης δεν «μετρούν» για τα όρια, σε διεθνή μίτινγκ δεν μπορούν να πάνε οι πρωταθλητές μας, πού θα αγωνισθούν; Θα καταντήσουν να κάνουν τόσους αγώνες όσους και οι… μαραθωνοδρόμοι… Ν. Α. ΚΩΝ.

Αλλα είναι τα προβλήματα

Το νέο casus belli του ΠΣΑΚ στη διαμάχη του με την ΕΟΚ, είναι το τουρνουά «3 οn 3», το οποίο μετονόμασε σε «3 on 3 streetball» και έκανε την πρώτη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς, επειδή το ελληνικό, επαγγελματικό μπάσκετ έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα να λύσει από το ερχόμενο φθινόπωρο και ο ΠΣΑΚ δεν θα καταφέρει να παρέμβει αποτελεσματικά, βρέθηκε «εύφορο έδαφος» στο συγκεκριμένο τουρνουά για να καταγγελθεί η «κακιά» ΕΟΚ που το διοργανώνει από το ’90. Δηλαδή, σε ποιο άθλημα, παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα, το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών παίρνει πρωτοβουλία διάδοσης του σπορ και προσπαθεί να αντικαταστήσει την ομοσπονδία που έχει θεσμική αρμοδιότητα να το κάνει; Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, το κάνει επί 20 χρόνια, χωρίς χορηγίες και οικονομικά κέρδη, αλλά ούτε και ζημίες. Γ. Β.

Λάθος αντιπολίτευση

Το τουρνουά «3 on 3» θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο πεδίο αντιπολίτευσης του ΠΣΑΚ στην ΕΟΚ. Αν, όμως, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος νιώθει τόσο πολύ ότι η ΕΟΚ υπολειτουργεί, ότι έχει καλύτερες ιδέες και εφαρμόσιμες σε σοβαρότερα θέματα, ας αφήσει τον προεδρικό θώκο του ΠΣΑΚ και να κατεβεί με δικό του ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές της ομοσπονδίας, το 2012. «Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» και με αφορμή το τουρνουά «3 on 3», δεν στέκεται, όσο μεγάλη κι αν είναι η λάμψη των πρωταγωνιστών του μπάσκετ.Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή