ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΘΕΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Στόχος η άνοδος

Με διαφορετικό στόχο θ’ αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο οι εθνικές ομάδες συνθέτων αγωνισμάτων, στο ευρωπαϊκό κύπελλο. Οι γυναίκες (έπταθλο) θ’ μετάσχουν στην Α΄ κατηγορία (Ολλανδία) με κύριο σκοπό να παραμείνουν στην κατηγορία, κάτι που πέρυσι πέτυχαν εύκολα, αφού κατετάγησαν 4ες. Κρυφή ελπίδα είναι η διεκδίκηση της 2ης θέσης, η οποία οδηγεί στη «σούπερ λίγκα». Οι άνδρες στο Ισραήλ θα επιδιώξουν ν’ ανέβουν από τη Β΄ στην Α΄, κάτι που δεν θα είναι εύκολο ούτε και απίθανο, όμως, αν σκεφθούμε πως πέρυσι είχαν αναδειχθεί 3οι. Τις ομάδες αποτελούν οι Ρ. Στρατάκη, Σ. Υφαντίδου, Ειρ. Δανιήλ και Ευθ. Κολοκυθά και οι Α. Τσούκαλης, Κ. Καραμουσαλής, Παν. Μαυρουδάκης και Κυρ. Πηλίδης. Αντίπαλοι της Ελλάδας στις γυναίκες είναι οι Αυστρία, Λευκορωσία, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ολλανδία και Ελβετία και στους άνδρες οι Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Λεττονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σερβία και Σλοβενία.

ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνια πρωταθλήματα

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα σύνθετων αγωνισμάτων εφήβων (δέκαθλο) – νεανίδων (έπταθλο), παίδων (όκταθλο) – κορασίδων (έπταθλο) και των 10.000 μ. εφήβων θα διεξαχθούν σήμερα (09.45 και 17.00) και αύριο (09.00 και 16.40) στην Κατερίνη. Τα 10.000 μ. των εφήβων θα πραγματοποιηθούν στις 19.00. Σήμερα (17.00) θα γίνει και ημερίδα επίτευξης ορίων για τους εφήβους σε σφαιροβολία, σφυροβολία και δισκοβολία. Τα «Κνώσεια» θα διεξαχθούν σήμερα (έναρξη στις 14.00) στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι πρώτοι αγώνες στίβου «Ζαχαριάδεια», προς τιμήν του προπονητή Νίκου Ζαχαριάδη, θα γίνουν αύριο (17.00) στο Καυταντζόγλειο.

ΒΟΛΕΪ

Δοκιμασία εκτός έδρας

Οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών βόλεϊ αγωνίζονται σε Τουρκία (Αγκυρα) και Ισπανία (Μαδρίτη), αντίστοιχα, για την ευρωπαϊκή Λίγκα. Και οι δύο προπονητές θα χρησιμοποιήσουν αρκετούς νέους παίκτες. Με τους αγώνες τού κυρίως ταμπλό συνεχίζεται στη Νάξο το πρώτο τουρνουά του πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών του μπιτς βόλεϊ. Παίρνουν μέρος και ξένοι παίκτες, όπως οι Βραζιλιάνοι Φεραμέντα – Μερσές και οι Φινλανδές αδελφές Εμιλία και Ερικα Νίστρομ.

ΠΟΛΟ

Ελλάς – Ρωσία απόψε

Με τη Ρωσία παίζει σήμερα η εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών στο τουρνουά της Μόσχας. Ο άλλος αγώνας είναι: Ρουμανία – Ολλανδία. Στα κολυμβητήρια του Π. Φαλήρου και του Αλίμου συνεχίζεται σήμερα (πρωί και απόγευμα) το πρωτάθλημα εφήβων.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Επτά σε διεθνείς αγώνες

Πέντε Ελληνες θα αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι, στο σπουδαίο κολυμβητικό μίτινγκ που θα γίνει εκεί. Είναι οι Αρ. Γρηγοριάδης (ύπτιο), Θ. Δράκου (ελεύθερο, ύπτιο), Μ. Μιχαλάκα (πρόσθιο), Φ. Κολιόπουλος (ελεύθερο, πεταλούδα) και Στ. Δημητριάδης (πεταλούδα). Ο Σπ. Γιαννιώτης και η Μ. Λυμπερτά θ’ αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο στο Παγκόσμιο Κύπελλο κολύμβησης σε ανοιχτό νερό, που θα διεξαχθεί στην πορτογαλική πόλη, Σετούμπαλ. Θα πάρουν μέρος στα 10 χλμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή