Τα… άστρα «μίλησαν» για τον Ντομενέκ

Τα… άστρα «μίλησαν» για τον Ντομενέκ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ραϊμόν Ντομενέκ αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ο πιο αντιπαθής άνθρωπος στη Γαλλία. Δεν κατάφερε και λίγα. Αφησε τη Γαλλία χωρίς νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, άφησε τα αποδυτήρια να γίνουν αρένα, έκανε τον Νικολά Σαρκοζί να ασχοληθεί μαζί του και έγινε ο νούμερο 1 στόχος στη Γαλλία. Και όλα αυτά μέσα σε περίπου 10 μέρες!

Η Γαλλία φαινόταν και πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο ότι ήταν «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί. Απλώς ο Ντομενέκ φρόντισε να μην αποτρέψει αυτήν την έκρηξη. Ισως δεν μπορούσε, ίσως να μην ήταν και… γραμμένο στα άστρα! Ο Ντομενέκ μετά μία αξιοπρόσεκτη καριέρα ποδοσφαιριστή (κυρίως με τη φανέλα της Λιόν) ξεκίνησε το 1985 την προπονητική από την ομάδα στην οποία τερμάτισε την καριέρα του, τη Μουλούζ. Φαινόταν πως θα γίνει καλύτερος προπονητής από ποδοσφαιριστής, αλλά μελλοντικά φρόντισε να διαψεύσει αυτές τις φήμες. Οι Γάλλοι τον χαρακτηρίζουν περίεργο άνθρωπο, με αρκετές ιδιοτροπίες. Από το 1993, όταν και ανέλαβε την εθνική νέων της Γαλλίας, άρχισε να φανερώνει κάποιες από αυτές. Επαιρνε για παράδειγμα τους παίκτες του παραμονές κρίσιμων αγώνων και τους πήγαινε σε θεατρικές παραστάσεις ή τους μιλούσε για τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας και πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον αγώνα.

Ο ίδιος ποτέ δεν απαρνήθηκε την αγάπη του για την αστρολογία. Ισα ίσα που εμμέσως παραδεχόταν πως στον καταρτισμό μιας ομάδας απέφευγε τους Σκορπιούς! «Δεν πρόκειται ποτέ να αφήσω ένα Σκορπιό να πλησιάσει την ομάδα», είχε δηλώσει ο Ντομενέκ, ενώ έχει και τις φοβίες του για τους Λέοντες. «Οταν έχεις ένα Λέοντα στην άμυνα, πρέπει πάντα να είσαι σε εγρήγορση. Θα έρθει η στιγμή που θα θέλει να κάνει επίδειξη και μπορεί να μας κοστίσει». Αυτό το ένιωσαν καλά στο πετσί τους για χρόνια οι Ρομπέρ Πιρές και Μπενουά Πεντρετί, οι οποίοι… ατυχώς είχαν γεννηθεί σε λάθος ζώδιο. Πάντα έδινε την εντύπωση πως το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα στη ζωή του. Το διαπίστωσαν από πρώτο χέρι οι Γάλλοι δημοσιογράφοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 όταν ρώτησαν τον Ντομενέκ για το μέλλον του, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας. Η απάντηση ήταν τουλάχιστον αφοπλιστική: «Το μέλλον μου; Το μόνο σχέδιο που έχω είναι να παντρευτώ την Εστέλ».

Εκτοτε, ο Ντομενέκ γκρέμισε την όποια καλή εικόνα είχε χτίσει με την πορεία των «τρικολόρ» ώς τον τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Βέβαια, τότε, τον είχαν σώσει οι Ζιντάν, Μακελελέ και Τιράμ, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να γυρίσουν στην Εθνική. Η διοργάνωση της Νοτίου Αφρικής ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Την ίδια ώρα και η εθνική Ιταλίας πίνει το πικρό ποτήρι του πρόωρου αποκλεισμού. Τα ιταλικά ΜΜΕ άρχισαν να βάλουν πριν από το Μουντιάλ για τις επιλογές του Λίπι. Πλέον, οι βολές είναι κατά ριπάς μετά το «αντίο» και μάλιστα ως τελευταίας στον όμιλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή