Το αδύναμο πρωτάθλημα απαγορεύει την υπέρβαση στην εθνική χάντμπολ

Το αδύναμο πρωτάθλημα απαγορεύει την υπέρβαση στην εθνική χάντμπολ

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη εισιτήριο μεγάλης διοργάνωσης δεν σφραγίστηκε από την εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών. Οι δύο ήττες από τη Γερμανία άφησαν εκτός τελικής φάσης παγκοσμίου πρωταθλήματος την ελληνική ομάδα και όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα πικραμένους. Η υπέρβαση δεν έγινε…

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Γερμανία στα ίσα. Ωστόσο, το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών, και στις δύο αναμετρήσεις, σου άφηνε μια γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία οι διεθνείς μας έδειχναν την απαιτούμενη σοβαρότητα και διάθεση για να διεκδικήσουν την πρόκριση και από την άλλη έβλεπες την ομάδα να προδίδεται από δυνάμεις και να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή της.

Η αίσθηση που άφησαν τα παιχνίδια σε Ντόρτμουντ, Δράμα ήταν ότι η εθνική δεν είχε 14 παίκτες, παρά το γεγονός ότι τόσους μέτραγες στο φύλλο αγώνα. Και αυτό γιατί όσοι ήρθαν από τον πάγκο, όταν άρχιζαν να κουράζονται οι βασικοί, δεν βοήθησαν τ’ αναμενόμενα.

Η ελληνική ομάδα δείχνει να έχει δύο πρόσωπα. Οταν φοράει το… γερμανικό είναι ικανή να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Οταν πρέπει να βοηθήσει το… ελληνικό, τότε χάνει πολύ από την ενέργεια και την αποφασιστικότητά της.

Και στην εθνική ομάδα χάντμπολ το αποδυναμωμένο πρωτάθλημα δημιουργεί προβλήματα. Δεν βγαίνουν παίκτες από τα φυτώρια και αναγκάζονται οι «λεγεωνάριοι» να κουβαλάνε, σχεδόν, όλο το φορτίο στην πλάτη τους.

Ο νεαρός αθλητής θα πρέπει να προσεχθεί, να δουλευτεί κατάλληλα και να πάρει το απαιτούμενο κίνητρο. Στα παιχνίδια με τη Γερμανία, τα νέα παιδιά αντί να δείξουν πάθος και διάθεση, κάτι απόλυτα φυσικό λόγω της ηλικίας τους, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο γεμάτα άγχος. Δεν δικαιολογείται αλλιώς το γεγονός ότι παίκτης με πολλές παρουσίες στο ελληνικό πρωτάθλημα να επιχειρεί σουτ από τη σέντρα σε κενό τέρμα και να στέλνει την μπάλα άουτ!

Μάντζος και Ιατρούδης

«Επιβάλλεται να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας για τα επόμενα προκριματικά στο ευρωπαϊκό», δήλωσε στη Δράμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Μάντζος. Ωστόσο, η δουλειά της τεχνικής ηγεσίας θα είναι πολύ δύσκολη, για να μπορέσει να ξαναδώσει τη χαμένη λάμψη σε αυτή την ομάδα. Η υποδομή δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη…

Ο έτερος ομοσπονδιακός Παναγιώτης Ιατρούδης, καταθέτει τεκμηριωμένες απόψεις επί του θέματος. «Ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας πρέπει να γίνει με γνώμονα την προπονητική, η οποία θα πρέπει στην Ελλάδα ν’ ανέβει επίπεδο. Χρειάζεται συνεχή επιμόρφωση από όλους μας, ώστε να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις. Εχουμε μείνει αρκετά πίσω στον ρυθμό του παιχνιδιού και την ταχύτητα. Η αφετηρία μας θα είναι η ποιοτική εξέλιξη της τεχνικής. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και αυτοί να βοηθήσουν με τη σειρά τους τα νέα παιδιά, τα οποία θα πάρουν τις απαιτούμενες εμπειρίες από το παγκόσμιο του 2011. Το πλάνο μας είναι στους μεσογειακούς αγώνες το 2013 να έχουμε μια δυνατή ομάδα.

Στη βοήθεια του πάγκου στάθηκε ο Γιώργος Χαλκίδης: «Ποιοτικά η ομάδα απέδειξε ότι μπορεί να κοντράρει τα μεγαθήρια, αλλά της λείπει το βάθος πάγκου. Οι παίκτες θα πρέπει σε κάθε αγώνα να δίνουν το μάξιμουμ. Είμαι πικραμένος από το αποτέλεσμα και τον αποκλεισμό». Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ομάδας Σάββας Καρυπίδης, δήλωσε: «Δουλέψαμε σκληρά το διάστημα αυτό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οταν μας εγκατέλειψαν οι δυνάμεις μας χάσαμε τους στόχους. Την εθνική ομάδα εμείς που θεωρούμαστε μεγαλύτεροι πρέπει να τη στηρίξουμε. Πλέον βάζουμε καινούργιους στόχους».

Αισιόδοξος ο Καφφάτος

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καφφάτος. «Ηταν πάρα πολύ δύσκολο να περάσουμε τους Γερμανούς. Επρεπε να υπερβάλλουμε εαυτόν. Αυτή η ομάδα έχει παρόν και μέλλον. Ομως η καλή πορεία της δεν κρίνεται μόνο από τους παίκτες. Θέλουμε αυξημένο κίνητρο», τόνισε ο διεθνής τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή