F1: Νέα δεδομένα στη Βαλένθια

F1: Νέα δεδομένα στη Βαλένθια

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σημαντικές αναβαθμίσεις σε Ferrari, Mercedes GP και ο… πρωτάρης Σουμάχερ αναμένεται να κλέψουν την παράσταση στο γκραν πρι της Ευρώπης, η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί αύριο στους δρόμους της Βαλένθια. Η πίστα βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης και περνάει γύρω από τη μαρίνα Χουάν Κάρλος. Το μήκος της διαδρομής είναι στα 5.440 μέτρα και τη χάραξή της επιμελήθηκε ο Γερμανός αρχιτέκτονας Χέρμαν Τίλκε.

Τα βλέμματα όλων, λοιπόν, θα είναι στραμμένα στα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας και στην αναβαθμισμένη έκδοση της F10. Οι αλλαγές που έχουν γίνει έχουν να κάνουν με αεροδυναμικό πακέτο, κυρίως στο πίσω μέρος και τη νέα διάταξη του συστήματος εξαγωγής, όπου οι απολήξεις των εξατμίσεων βγαίνουν πάνω από τον διπλό διαχύτη (όπως στις RB6). Η αλλαγή θα επιφέρει κέρδος μισού δευτερολέπτου στον γύρο.

«Με τις επιπλέον αναβαθμίσεις στη Βαλένθια θα γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί ως προς αυτούς που είναι μπροστά από εμάς στο πρωτάθλημα», εκτίμησε ο Φελίπε Μάσα.

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Φερνάντο Αλόνσο. «Το ευρωπαϊκό GP δεν είναι οριακό, όπως λένε κάποιοι. Δεν έχουμε καν φτάσει στο μέσον της σεζόν. Μετά τη Βαλένθια υπάρχουν ακόμα 10 κούρσες, οπότε έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε», δήλωσε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και ο αγώνας που θα κάνει ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 δεν έχει τρέξει ποτέ στην καριέρα του στο συγκεκριμένο σιρκουί, το οποίο μπήκε στο πρωτάθλημα το 2008, όταν είχε αποσυρθεί από την ενεργό αγωνιστική δράση.

«Θα είναι μια νέα εμπειρία για μένα, που ανυπομονώ να την ζήσω. Ημουν πάντα καλός στο να προσαρμόζομαι γρήγορα σε νέες καταστάσεις και να κάνω λεπτομερείς συζητήσεις με τους μηχανικούς μου για τέτοιες προκλήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Mercedes GP αναμένεται να έχει αρκετές αλλαγές στο μονοθέσιό της, γεγονός που κάνει τον Ρος Μπρον αρκετά αισιόδοξο ότι η ομάδα του μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος στους 11 εναπομείναντες αγώνες και να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή