«Τα πόδια μας μέχρι το πάπλωμα»

«Τα πόδια μας μέχρι το πάπλωμα»

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το τριφύλλι στο στήθος, ο Στέλιος Καζάζης κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Ελλάδος. Οταν κρέμασε τα αθλητικά παπούτσια και φόρεσε τη φόρμα του προπονητή, ο 52χρονος τεχνικός βοήθησε την ομάδα της καρδιάς του να πάρει τον τίτλο το 2004 και το κύπελλο το 2010. Εχασε το πρωτάθλημα στις… λεπτομέρειες καθώς στερήθηκε τις υπηρεσίες των Χριστοφιδέλη (θετικός σε ουσίες) και Πανταλέοντoς (τραυματίας). Τώρα βλέπει τον Παναθηναϊκό να περνάει κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του, καθώς τα πάντα στο τμήμα βρίσκονται στον αέρα. Το ΤΑΑ… πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, αλλά δεν υπάρχουν υποψήφιοι αγοραστές. Ο προπονητής περιμένει τη Γενική Συνέλευση της 12ης Ιουλίου αλλά, όπως μας λέει, τα 34 χρόνια που ασχολείται με το άθλημα του βόλεϊ έμαθε να μην πιστεύει στα λόγια αλλά στις πράξεις.

«Μέχρι τη 12η Ιουλίου δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Από εκεί και πέρα, μέσα από αυτή τη συνέλευση, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις», είναι τα πρώτα λόγια του έμπειρου προπονητή.

– Τι μπορούν οι φίλοι της ομάδας να περιμένουν από αυτή τη συνέλευση;

– Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι μέλλει γενέσθαι.

– Εχουν γίνει λάθη από τη διοίκηση;

– Λάθη δεν κάνουν μόνο οι πεθαμένοι.

– Εσύ έχεις συζητήσει με την ομάδα αλλά δεν έχεις υπογράψει…

– Οταν δίνεις κάπου τον λόγο σου φροντίζεις να τον κρατήσεις. Με την ομάδα του «τριφυλλιού» έχω συναισθηματικό δέσιμο. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι στον Παναθηναϊκό δεν πρέπει να μιλάμε ούτε για παίκτες ούτε για μπάτζετ. Πρέπει να μιλάμε μόνο για ελπίδα.

– Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό μήπως είναι καθρέπτης και του ελληνικού βόλεϊ;

– Δεν ανησυχώ μόνο εγώ. Συζητάω με άλλους παίκτες και προπονητές και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει παραλογισμός σε πολλά πράγματα. Ακούμε πολλές κραυγές αγωνίας και όχι ήρεμης σκέψης, η οποία πρέπει να απορρέει από όλους αυτούς που ασχολούμαστε με τον χώρο.

– Υπάρχουν φήμες για ομάδες της Α1 ανδρών που κινδυνεύουν να διαλυθούν. Ποιες είναι οι δικές σου οι εκτιμήσεις;

– Σίγουρα η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη. Πέρσι, τέτοια εποχή, που δεν είχε φανεί ακόμα η οικονομική κρίση, υπήρχαν οι ίδιες πληροφορίες. Οπότε, μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Ισως, τώρα με την κρίση, οι ομάδες να κάνουν προϋπολογισμούς που θα μπορούν να τους καλύψουν και όχι όπως αυτούς που είδαμε την προηγούμενη χρονιά. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να τοποθετήσουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φθάνει το πάπλωμά μας.

– Πως κρίνεις το επίπεδο του τελευταίου πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανδρών; Θα είναι ανάλογο και τη νέα περίοδο;

Νομίζω ότι το περσινό ήταν πολύ καλό. Υπήρξαν συναρπαστικές αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Οι ξένοι παίκτες, που αγωνίστηκαν στις ομάδες μας, ανέβασαν πολύ το επίπεδο. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι από αυτούς, θα έχουν φύγει την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Οπως όλα δείχνουν, οι ελληνικές ομάδες έχουν οδηγηθεί σε φθηνότερες λύσεις.

Αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα 2010-2011, σε ό,τι αφορά το επίπεδο, θα είναι χαμηλότερο.

«Θετικά βήματα στην Εθνική»

Η εθνική ομάδα είναι η άλλη μεγάλη αγάπη του Στέλιου Καζάζη. Ως αρχηγός της, το 1987 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γάνδης. Εχει 373 διεθνείς συμμετοχές και επιθυμεί να δει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ανεβαίνει σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης. Οι άνδρες αγωνίζονται στην ευρωπαϊκή Λίγκα και ο Στέλιος Καζάζης, από τη θέση του θεατή, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και η νέα γενιά των αθλητών τον γεμίζει ελπίδες: «Αυτή την εποχή η εθνική ομάδα προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της. Υπάρχουν νέοι παίκτες που έχουν δείξει θετικά βήματα. Αυτοί μας δίνουν ελπίδες ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να στηριχθούμε επάνω τους για κάτι αξιόλογο. Βέβαια απαιτούνται χρόνος και δουλειά. Αυτά τα νέα παιδιά έχουν τις δυνατότητες για να βοηθήσουν το ελληνικό βόλεϊ. Οι ιθύνοντες πρέπει να τους προσέξουν διότι οι συγκεκριμένοι αθλητές αποτελούν το μέλλον του αθλήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή