Ηταν πάνω από τις δυνάμεις της

Ηταν πάνω από τις δυνάμεις της

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις 42΄΄ κράτησε ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των παικτών της ΑΕΚ στον πρώτο μετα-Μπάγεβιτς αγώνα, ο οποίος, για κακή της τύχη, ήταν με μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης αυτή την περίοδο, τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η Ενωση, σε εκείνο το χρονικό σημείο, δέχθηκε το πρώτο της γκολ στην αναμέτρηση από τον Χούμποτσαν (ο Αραμπατζής δεν εκτίμησε σωστά τη φάση), βιώνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό, αλλά και την ψυχρολουσία στο «Πετρόφσκι».

Η συνέχεια ήταν… μαρτυρική. Στο 13΄ ο Λάζοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπρούνο Αλβες με κεφαλιά νίκησε τον παλιό συμπαίκτη του, Γιάννη Αραμπατζή, γράφοντας το 2-0. Η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν απόλυτη, όμως στο 37΄ ο Νίκος Λυμπερόπουλος, με θαυμάσιο φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής, νίκησε τον Μαλαφέεφ και έκανε το 2-1.

Η μείωση του σκορ δεν έδειξε να πτοεί τους γηπεδούχους, οι οποίοι αγωνίζονταν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι Κερζάκοφ (έμεινε στον πάγκο). Τέσσερα λεπτά αργότερα (41΄) η Ζενίτ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπιστρόφ από τον Νασούτι, ο οποίος αποβλήθηκε. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τη φάση παρακολουθούσαν ένας διαιτητής και δύο βοηθοί, κανείς δεν υπέδειξε ότι στο ξεκίνημα της φάσης ο Ρώσος διεθνής βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Λάζοβιτς ευστόχησε στην «εσχάτη των ποινών» και έγραψε το 3-1 στο 42΄.

Στην επανάληψη, ο Κόλα αντικατέστησε τον Λυμπερόπουλο με τον Γιάχιτς, με σκοπό να διατηρήσει το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα και να κυνηγήσει το γκολ στις αντεπιθέσεις. Στο 57΄ όλα τελείωσαν όμως, όταν ο Λάζοβιτς με εξαιρετικό τακουνάκι έγραψε το 4-1, βάζοντας τέλος στις ελπίδες της ΑΕΚ.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι πρωταθλητές Ρωσίας μείωσαν ταχύτητα. Ο Κόλα έβγαλε τον Τζεμπούρ βάζοντας τον Ντιοπ και στο 82΄ ο Σενεγαλέζος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μαλαφέεφ. Ο Παντελής Καφές σημαδεύοντας σωστά διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο 83΄, σώζοντας τα προσχήματα.

Πριν από την εκτέλεση ο Σκόκο ήταν αυτός που είχε στήσει την μπάλα, χωρίς εντολή, στην άσπρη βούλα. Ωστόσο, κλήθηκε να αντικατασταθεί από τον Μπλάνκο, με αποτέλεσμα να δυσανασχετήσει γιατί δεν τον άφησαν να εκτελέσει το πέναλτι. Με την αλλαγή του πάντως, δέχτηκε τις έντονες παρατηρήσεις του Χριστόφορου Κόλα αλλά και του Νίκου Λυμπερόπουλου, για την υπερβολική αντίδρασή του.

ΖΕΝΙΤ ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Μαλαφέεφ, Χουμπότσαν, Μπρούνο Αλβες, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Ζιριάνοφ, Ντενίσοφ (66΄ Σιρόκοφ), Μπιστρόφ (74΄ Κανουνίκοφ), Λάζοβιτς, Ντάνι (67΄ Ροζίνα), Μπουκάροφ.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Μάκος, Λυμπερόπουλος (46΄ Γιάχιτς), Τζεμπούρ (58΄ Ντιόπ), Σκόκο (82΄ Μπλάνκο).

Μπλόκο στα Σπάτα

Ως μη νόμιμο έκρινε χθες το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 214/2010 γνωμοδότησή του, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε την πολεοδομική μελέτη επέκτασης της περιοχής του αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ, στη θέση «Μαζαρέκο» του Δήμου Σπάτων.

Από την πλευρά της Ενωσης δεν εκφράζεται ανησυχία. Η επίσημη θέση της ΠΑΕ είναι ότι «δεν αλλάζει κάτι. Τα έργα συνεχίζονται κανονικά και θα παραδοθούν στα τέλη του Οκτώβρη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα». Οι όποιες επιφυλάξεις εκφράζονται από την Ενωση αφορούν την 3η φάση του έργου, δηλαδή κάποια περιφερειακά έργα για επιπλέον χρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή