Πέρασε στην κορυφή του ομίλου ο ΠΑΟΚ

Πέρασε στην κορυφή του ομίλου ο ΠΑΟΚ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νίκη βάλσαμο, που έψαχνε ο ΠΑΟΚ για να κάνει μια νέα αρχή, την πέτυχε απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την πιο φορμαρισμένη κροατική ομάδα. Το τελικό 1-0 κάνει τον «Δικέφαλο του Βορρά» την μοναδική ελληνική ομάδα που κέρδισε αυτή την ευρωπαϊκή εβδομάδα και παράλληλα τον φέρνει σε πλεονεκτική θέση, την πρώτη του 4ου ομίλου και κοντά στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Βλάνταν Ιβιτς (56΄) με προβολή εξ επαφής, εκμεταλλευόμενος με τον ιδανικότερο τρόπο την εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία. Ωστόσο, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη δικαιούταν να τελειώσει την αναμέτρηση έχοντας μεγαλύτερη συγκομιδή τερμάτων, αφού είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ομάδα με ευρωπαϊκή ταυτότητα, παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχει δείξει μέχρι στιγμής στη Σούπερ Λίγκα και γέμισε με χαμόγελα και ενθουσιασμό τους οπαδούς του που γέμισαν χθες το βράδυ το γήπεδο της Τούμπας. Ο Παύλος Δερμιτζάκης άφησε τελικά εκτός αποστολής τον Μαλεζά, καθώς και τον Λίνο που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αστράγαλο, ενώ όπως αναμενόταν συμπεριέλαβε στην ενδεκάδα τον Μουσλίμοβιτς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Ωστόσο, η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ελληνας τεχνικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «ιστορική», αφού περιλάμβανε 11 παίκτες διαφορετικών εθνικοτήτων και κανέναν Ελληνα!

Οι ατυχίες δεν έλειψαν από την ελληνική ομάδα. Εκτός του Λίνο που αποκλείστηκε από την αποστολή στο… ξενοδοχείο, πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, ο Μπουσαϊντί αποχώρησε τραυματίας, στη συνέχεια βγήκε επίσης τραυματίας και ο Τσιρίλο και η ατυχία ολοκληρώθηκε με τον τραυματισμό στα πλευρά του Ελ Ζαρ, ο οποίος άντεξε ώς το 80΄ πριν δώσει τη θέση του στον Σαλπιγγίδη.

Ο «Δικέφαλος» ευτύχησε να έχει σε αρκετά καλή βραδιά τον Κοντρέρας, ο οποίος ήταν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα και πολύ καλός στα οργανωτικά και τον Πάμπλο Γκαρσία που έπειτα από καιρό ήταν και πάλι ο αρχηγός και ηγέτης της ομάδας.

Στην άλλη πλευρά, η Ντιναμό κατόρθωσε να εξαιρετικό μεσοαμυντικό στήσιμο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να μπλοκάρει τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, κυρίως εξουδετερώνοντας τον Ιβιτς, με τον Τσάγκο να γίνεται η σκιά του. Οι Κροάτες έδειξαν με τον τρόπο παιχνιδιού τους ότι ο στόχος τους ήταν το μηδέν στην άμυνα και ο βαθμός της ισοπαλίας.

Ωστόσο, το φάουλ του Γκαρσία, η στιγμιαία αδράνεια της άμυνας και η προβολή του Ιβιτς δεν τους επέτρεψε να φύγουν από την Τούμπα με κάτι καλύτερο.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την ενέργειά του, πίεσε περισσότερο για δεύτερο γκολ, οι Κροάτες, ωστόσο, απώλεσαν τη σημαντικότερη (διπλή) ευκαιρία για να σκοράρουν στο 76΄ με τον Σαμίρ. Στα δύο σουτ του τελευταίου, όμως, λειτούργησαν άριστα τα αντανακλαστικά του Κρέσιτς.

Πολύ καλή η διαιτησία του Γάλλου Φοτρέλ, ο οποίος έδειξε κίτρινες κάρτες στους: 58΄ Σακελλαρίου, 81΄ Σνάουτσνερ – 2΄ Ιμπάνιες, 40΄ Μπίσκαν, 73΄ Τονέλ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαΐντι (15΄ λ. τρ. Σακελλαρίου), Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (80΄ Σαλπιγγίδης), Τσιρίλο (63΄ λ. τρ. Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Σνάουτσνερ.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Κελάβα, Ιμπάνιες (77΄ Μοράλες), Ετό (71΄ Τόμετσακ), Σαμίρ, Βρσάλκο, Τσάγκο, Μπαντέλτζ, Μπίσκαν, Κουφρέ, Τονέλ, Ρουκάβινα (83΄ Μπετσιράι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή