ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αναλύσεις και οι αιτιάσεις των προπονητών έπειτα από ήττες είναι σεβαστές. Τα λόγια με τα οποία αξιοσέβαστοι επαγγελματίες προσπαθούν να εξηγήσουν τα γιατί μιας αποτυχίας αξίζει να τα προσέχεις. Το στρες του ματς που έχει προηγηθεί, οδηγεί συχνά τους προπονητές στο να λένε μεγάλες αλήθειες ή τουλάχιστον να αποκαλύπτουν δημόσια αυτό που οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι το πρόβλημα.

Την Τετάρτη το βράδυ ο καλός Νίκος Νιόπλιας αμέσως μετά την οδυνηρή ήττα του ΠΑΟ από την Κοπεγχάγη προσπάθησε να εξηγήσει σε όλους ότι ο Παναθηναϊκός έχει τα ίδια προβλήματα που έχουν ομάδες όπως η Ιντερ, η Μπάγερν Μονάχου και η Λιόν, δηλαδή σύλλογοι που έδωσαν το περασμένο καλοκαίρι πολλούς ποδοσφαιριστές σε εθνικές ομάδες.

Κατά τον Νιόπλια η καλοκαιρινή προετοιμασία υπήρξε προβληματική εξαιτίας της συμμετοχής κάποιων ποδοσφαιριστών στο Μουντιάλ: δεν υπάρχει λόγος να μην τον πιστέψουμε. Μόνο που το Μουντιάλ δεν έγινε ξαφνικά, ούτε ο ίδιος ανακάλυψε ότι ο ΠΑΟ έχει πολλούς διεθνείς στις 2 Ιουλίου όταν ξεκίνησε η προετοιμασία και οι μισοί έλειπαν. Ολα αυτά ήταν γνωστά.

Δεν αντιλέγω ότι οι παίκτες του ΠΑΟ έχουν προβλήματα αυτό τον καιρό με τα τρεξίματά τους. Το παράδοξο είναι ότι όλοι μοιάζουν να περπατάνε: και ο μουντιαλικός Κατσουράνης και ο Λέτο που προετοιμασία ξεκίνησε κανονικά στις 2 Ιουλίου. Στο ματς με την Κοπεγχάγη χρησιμοποιήθηκαν συνολικά έξι παίκτες που δεν είχαν πάρει μέρος στο Μουντιάλ. Ο Γκαρσία, ο Σιμάο, ο Σαριέγκι, ο Μαρίνος, ο Λέτο κι ο Πλεσίς δεν φάνηκε να τρέχουν πιο πολύ από τους υπόλοιπους. Γιατί; Προφανώς γιατί αν κάτι πήγε λάθος, πήγε συνολικά λάθος!

Το τι ακριβώς συνέβη μου μοιάζει απλό. Ο προηγούμενος γυμναστής του ΠΑΟ, ο κ. Αντώνης Κέζος, δεν είχε πείρα μιας τέτοιας σύνθετης κατάστασης. Το πράγμα επιβαρύνθηκε περισσότερο από δύο ανάγκες: η μία ήταν να πάει ο ΠΑΟ στις ΗΠΑ και στον Καναδά για να δώσει φιλικά ματς με την Ιντερ και τη Μίλαν και η δεύτερη να κάνει σε αυτά τα ματς καλές εμφανίσεις και για να πουληθούν τα διαρκείας και για να μην υπάρξουν αναστατώσεις καλοκαιριάτικα με μέρος των οργανωμένων που αμφισβητούσαν ανοιχτά τη διοίκηση του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη. «Αν χάναμε με βαρύ σκορ από την Ιντερ μπορεί να μας ετοίμαζαν υποδοχές στο αεροδρόμιο» μου έλεγε μέλος της διοίκησης καλοκαιριάτικα!

Ο κ. Νίκος Πατέρας μίλησε στο τέλος του ματς για βαθιές τομές που πρέπει να γίνουν. Ο ΠΑΟ ήδη άλλαξε γυμναστή – δεν αποκλείεται να αλλάξει και τεχνικό διευθυντή αφού ο κ. Πατέρας δεν είναι ευχαριστημένος από τα πεπραγμένα του Πορτογάλου κ. Φρέιτας. Ομως αυτό που έχει κυρίως ανάγκη ο ΠΑΟ είναι να πάει πίσω στον χρόνο και να ξαναβρεθεί στις 2 Ιουλίου, τότε που άρχισε την προετοιμασία του. Κι αυτό είναι κάτι που όσες βαθιές τομές κι αν γίνουν, δεν γίνεται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή