«Τρύπα» χρεών ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ στον Πανελλήνιο

«Τρύπα» χρεών ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ στον Πανελλήνιο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σύλλογος των Ολυμπιονικών, ο Πανελλήνιος έχει μετατραπεί σε σύλλογο των χρεών. Η «τρύπα» στο ταμείο του αγγίζει τα 11.000.000 ευρώ, ενώ μόνο τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ, όπως υποστήριξε ο πρόεδρός του Βασίλης Ζερβουδάκης, φτάνουν το 1,6 εκατ. ευρώ, διότι 13 χρόνια δεν έχει πληρωθεί το νερό. Η προσωρινή διοίκηση είναι αντίθετη για την αλλαγή της έδρας του τμήματος μπάσκετ, τη χαρακτήρισε παράτυπη, ανέφερε πως δεν υπήρχε πραγματική διάθεση συνεργασίας από την πλευρά της ΚΑΕ και πρόσθεσε ότι έχει σταλεί εξώδικο και θα ακολουθήσει αγωγή, διότι «δεν σεβάστηκαν την ιστορία του Πανελληνίου».

Η προσωρινή (με απόφαση Πρωτοδικείου) διοίκηση του Πανελληνίου παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου, με σκοπό να γνωστοποιήσει τα μέγιστα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός σύλλογος, την κατάσταση που έχει κληροδοτήσει από την παραιτηθείσα διοίκηση, τη συμμετοχή των ομάδων στα διάφορα πρωταθλήματα αλλά και την προσπάθεια που γίνεται για να βγει από το αδιέξοδο. «Αντιμετωπίζουμε καθημερινά εξώδικα, αγωγές, κατασχέσεις που φτάνουν από αθλητές, προπονητές και τρίτους που τους χρωστάει ο Πανελλήνιος. Εχουν γίνει κατασχέσεις στα ποσά στη ΓΓΑ και σε δέκα τράπεζες. Κατασχέσεις από αθλητές, προπονητές, προμηθευτές, γραφεία ταξιδιών, ενοίκια για σπίτια αθλητών, ακόμη και από την ΕΥΔΑΠ. Μόνο το χρέος της ΕΥΔΑΠ φτάνει για να μη βάλουμε στο ταμείο μας ούτε ένα ευρώ. Υπάρχει και χρέος προς τον Δήμο Αθηναίων για έργα που έχουν γίνει και που ανέρχεται στα 800.000 ευρώ. Ρυθμίσαμε οφειλές σε πετρέλαιο, ρεύμα, αέριο. Αρα, αφού καταφέραμε εμείς να πετύχουμε κάποιες ρυθμίσεις στα χρέη, οι προηγούμενοι, αν δεν ήταν διατεθειμένοι να διαλύσουν τον Πανελλήνιο, θα είχαν βρει λύση και θα τα είχαν ρυθμίσει», τόνισε ο κ. Ζερβουδάκης και αναφερόμενος στα «Τσικλητήρεια» πρόσθεσε: «Η διοργάνωση δεν έγινε φέτος. Το 2009 τα έσοδα έφτασαν στα 3.400.000 ευρώ, ποσό ικανό να καλύψει το κόστος και να κινηθεί και ευπρεπώς ο σύλλογος».

«Οξυγόνο» για τον σύλλογο αποτελούν οι ακαδημίες του, οι οποίες είχαν αύξηση στις εγγραφές 30%. Ο κ. Ζερβουδάκης δεν αναφέρθηκε στο όνομα του Μίνωα Κυριακού αλλά μιλούσε συνεχώς για «την προηγούμενη διοίκηση».

Για τα ομαδικά αθλήματα υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ ο Βασίλης Γκούμας δήλωσε ότι θα διεκδικήσουν να παίξει η ομάδα μπάσκετ στην Κυψέλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή