Λεώνης: Δεν υπάρχει ενότητα στον Ηρακλή

Λεώνης: Δεν υπάρχει ενότητα στον Ηρακλή

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Ιούνιο του 2010, οι φίλοι του βόλεϊ μιλούσαν για τη «μεγάλη» επιστροφή του Αλέκου Λεώνη στην «ομάδα της καρδιάς του», τον Ηρακλή. Τέσσερις μήνες μετά, ο προπονητής παραιτήθηκε από τον σύλλογο διότι δέχτηκε προσωπική επίθεση από οργανωμένο οπαδό. Αυτή η πράξη του δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα περίμεναν ότι ο Λεώνης θα έκανε, κάποια στιγμή, μια τέτοια κίνηση.

«Η επιστροφή αποδείχθηκε προβληματική πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος», αποκαλύπτει στην «Κ» ο Αλέκος Λεώνης και συνεχίζει: «Πριν αποφασίσω να επιστρέψω είχα μια συνάντηση με τον αρχηγό των οργανωμένων. Του εξήγησα ότι εάν είμαστε ενωμένοι θα πετύχουμε. Του είχα πει ότι επέστρεψα για να δουλέψω με όρεξη. Συμφωνήσαμε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και κατάλαβε, ότι σε μια τόσο δύσκολη εποχή, αυτό που σε κρατάει σε ένα σύλλογο δεν είναι τα χρήματα αλλά η αγάπη και το μεράκι».

– Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας υπήρξαν κάποια περιστατικά που σας προβλημάτισαν;

– Ηρθε κάποιος και μου πρότεινε να πάρω τον Ιορντάνοφ και δύο άγνωστους Βούλγαρους παίκτες με 300.000 ευρώ. Δεν δέχτηκα. Αυτός ο άνθρωπος ήταν, σε παιχνίδι κεκλεισμένων θυρών, στην εξέδρα και με έβριζε. Στη συνέχεια, τη… σκυτάλη πήρε άλλος. Εκεί, αναρωτήθηκα τι κάνω. Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

– Υπάρχουν και άλλα προβλήματα;

– Η ομάδα είναι καλή αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πρώτα από όλα είναι το οικονομικό. Υστερα δεν υπάρχει επικοινωνία των παραγόντων με την ομάδα αλλά και ανάμεσα στους παράγοντες υπάρχουν κάποια θέματα. Αρχικά ζήτησα από όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του Ηρακλή. Με την κρίση που υπάρχει ήταν εύκολο να δημιουργηθεί μια καλή ομάδα. Δυστυχώς δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά.

– Παρά τα οικονομικά προβλήματα, όμως, μείνατε στον Ηρακλή. Αυτό που σας εκνεύρισε ήταν οι αποδοκιμασίες…

– Ναι. Ασχολείσαι 7-8 ώρες την ημέρα και όχι μόνο δεν ακούς ένα ευχαριστώ αλλά σε βρίζουν. Από οικονομικής πλευράς δεν είμαστε σε επίπεδο ποδοσφαίρου για να κάνουμε ότι δεν ακούμε. Μέσα σε αυτά που μου είπε με αποκάλεσε και «Παναθηναϊκάκια». Ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος είμαι που αλλάζω ομάδα. Είμαι επαγγελματίας και πρέπει να κρίνομαι μόνο από τη δουλειά που προσφέρω. Το καλοκαίρι επέστρεψα στον Ηρακλή αλλά από τη στιγμή που ήρθαν έτσι τα πράγματα, φυσικά, και κάποια στιγμή θα πάω σε μια άλλη ομάδα. Αυτή είναι η δουλειά μου.

– Μήπως η απόφαση ήταν εν θερμώ;

– Ο χώρος του πρωταθλητισμού δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Γι’ αυτό το όνομά μου έχει συνδεθεί με παραιτήσεις. Είμαι άνθρωπος του πρωταθλητισμού και προσπαθώ να επιβιώσω σε ένα χώρο που δεν είναι αγγελικά πλασμένος.

– Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ανδρών;

– Δεν είναι τόσο ποιοτικό όσο τις προηγούμενες χρονιές αλλά θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Η «ψαλίδα» μίκρυνε. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός, παρά τις δύο ήττες, θα βρει τον δρόμο του. Ξεχωρίζει λόγω υλικού. Από εκεί και κάτω βρίσκονται όλες οι ομάδες, με μικρές διαφορές. Πιστεύω ότι, στο τέλος, το πρωτάθλημα θα το κατακτήσει κάποια από τις μεγάλες. Αυτό, βέβαια, θα γίνει δύσκολα. Η φετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διότι η νίκη, για κάποιους συλλόγους, δεν είναι δεδομένη και αυτονόητη. Η οικονομική κρίση ανάγκασε τις ομάδες να είναι λογικές και προσεκτικές στις επιλογές τους. Θα δούμε παίκτες που δεν είναι «μεγάλα» ονόματα να παίζουν καλά. Με τον Ηρακλή αντιμετώπισα τη Λαμία και την Κηφισιά. Παίζουν διαφορετικό αλλά καλό βόλεϊ.

– Ποια η άποψη σας για την εθνική ανδρών;

– Πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται στο εξωτερικό: να βάλουμε τους στόχους σε δεύτερη μοίρα και να κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Στην αρχή, όπως είναι φυσικό, δεν θα υπάρχουν επιτυχίες αλλά οι παράγοντες πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή