Στα 23 του έκανε την έκπληξη ο Φέτελ

Στα 23 του έκανε την έκπληξη ο Φέτελ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μαγικός κόσμος της F1 βρήκε το νέο παιδί – θαύμα στο πρόσωπο του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός πιλότος κέρδισε το γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι και έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής, αφού τα κατάφερε σε ηλικία 23 ετών και 134 ημερών. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ήταν 23 ετών και 300 ημερών όταν πήρε τον τίτλο το 2008.

Η φετινή στέψη του Φέτελ σημαίνει ότι έχουμε διαφορετικό πρωταθλητή κάθε σεζόν τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά τα δύο σερί πρωταθλήματα που πήρε ο Φερνάντο Αλόνσο (2005, 2006). Παράλληλα, ο πιλότος της Red Bull Racing γίνεται ο δεύτερος Γερμανός στην ιστορία του σπορ που παίρνει τον παγκόσμιο τίτλο, μετά τον επτάκις πρωταθλητή Μίχαελ Σουμάχερ. Εξαιρείται ο Γιόχαν Ριντ, ο οποίος αν και γεννήθηκε στο Μάιντς αμ Ράιν της Γερμανίας, αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αυστρίας.

Στα αξιοσημείωτα της σεζόν είναι ότι ο Φέτελ δεν βρέθηκε ποτέ στην κορυφή της βαθμολογίας, παρά μόνο στον τελευταίο αγώνα! Να θυμίσουμε ότι ανάλογο κατόρθωμα είχαν κάνει στο παρελθόν ο Τζέιμς Χαντ (1976) και ο Τζον Σούρτις (1964).

Το φαβορί πριν από την εκκίνηση του σιρκουί της Γιας Μαρίνα, Φερνάντο Αλόνσο έπεσε «θύμα» της στρατηγικής της Ferrari, που τον έφερε πίσω από τον Ρώσο Πετρόφ (Renault), ο οποίος του έκανε τη ζωή δύσκολη μέχρι το τέλος του αγώνα. Τελικά, ο Ισπανός κατετάγη έβδομος.

Οι McLaren των Χάμιλτον και Μπάτον συμπλήρωσαν το βάθρο των νικητών. Η βρετανική ομάδα πήρε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αφού η Red Bull Racing είχε στεφθεί πρωταθλήτρια από το σιρκουί του Ιντερλάγκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή