Ο Τζεμπούρ συνεχίζει να «προδίδει» το ταλέντο του

Ο Τζεμπούρ συνεχίζει να «προδίδει» το ταλέντο του

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποια πράγματα μένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Ενα από αυτά είναι και η συμπεριφορά του Ράφικ Τζεμπούρ. Η περίπτωση του Γαλλοαλγερινού θα μπορούσε να γραφτεί στο βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. O Τζεμπούρ δείχνει ότι αρνείται επιδεικτικά να βάλει το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο πάνω από τις ιδιορρυθμίες του. Στο παρελθόν δεν υπήρξε ποδοσφαιριστής που να έχει τσακωθεί με προπονητές, βοηθούς, γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, συμπαίκτες, να του δίνεται υποχρεωτική άδεια, να απομονώνεται στην προπόνηση ή να του ζητείται να γυμναστεί με άλλο σύλλογο! Στο «παλμαρέ» του έχει όλων των ειδών τα παραπτώματα. Μόνο με πρόεδρο δεν τα έχει βάλει ακόμη. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά…

Η αντίστροφη μέτρηση της εξόδου για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ, έχει αρχίσει από την Κυριακή. Τα έβαλε με τον Μανόλο Χιμένεθ, αντιδρώντας έντονα σε κάποιες παρατηρήσεις του, παρά το γεγονός ότι δεν αφορούσαν ειδικά αυτόν.

Οι άνθρωποι της «Ενωσης» αισθάνονται προδομένοι από τη συμπεριφορά του παίκτη. Θεωρούν πως δεν σεβάστηκε ούτε αυτούς ούτε τον προπονητή του, παρότι παράβλεψαν κάποιες «ατασθαλίες» του το τελευταίο διάστημα. Ισως, όμως, αυτό να ήταν και το λάθος τους.

Ο Τζεμπούρ, όπως γνώριζαν αρκετά καλά, είναι «περίεργος» χαρακτήρας. Παρόλα αυτά επέλεξαν να ανακοινώσουν τη συμφωνία της ανανέωσης του συμβολαίου του στις 7 Σεπτεμβρίου, χωρίς να έχει βάλει καμία πλευρά υπογραφές. Ο παίκτης είχε γράψει, τότε, στο μπλογκ του: «Οπως θα ξέρετε, συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο και συμφωνήσαμε να συνεχίσω στην ΑΕΚ έως το 2013. Δεν έχω υπογράψει ακόμα, αφού απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, όμως η συμφωνία είναι απόλυτη και δεν πρόκειται να αλλάξει. Η υπογραφή είναι καθαρά τυπική πλέον».

Στις 26 Οκτωβρίου, ο Τζεμπούρ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Buteur», έλεγε για το θέμα της ανανέωσης: «Αυτό το θέμα απασχολεί εμένα και την ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω όμως, είναι ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση και όλα θα τελειώσουν σύντομα». Την περασμένη Τρίτη, μιλώντας στην «Ωρα για Σπορ» ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν είχε συμφωνήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Η έκφραση: «Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά», του ταιριάζει γάντι, με βάση τα όσα έχει κάνει στο διάστημα της παραμονής του στην Ελλάδα. Ο Παπασταθόπουλος δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τη γονατιά που δέχθηκε, όταν έπαιζε στην ΑΕΚ, εκτός φάσης, στη μέση. Το ίδιο και ο Νούνιες του Ολυμπιακού, ο οποίος για κλάσματα του δευτερολέπτου ήταν σίγουρος πως δεν πρόκειται να ξαναπαίξει μπάλα, όταν είδε τον Τζεμπούρ να προσπαθεί να αφήσει τις τάπες του παπουτσιού του στο γόνατό του. Τότε ο Τζεμπούρ αγωνιζόταν στον Πανιώνιο. Κι αν αυτοί ήταν αντίπαλοι, τι θα μπορούσε να πει και ο συμπαίκτης του, Νάτσο Σκόκο, ο οποίος δέχθηκε μπουνιά, κεφαλοκλείδωμα και κουτουλιά στη μύτη. Περίπου, τρεις μήνες μετά, ο «τρομοκράτης», όπως είναι το προσωνύμιό του, και πάλι στην προπόνηση, εκνευρίζεται με τον Ταχτσίδη. Ευτυχώς για τον νεαρό μένει μόνο στις… δριμύτατες παρατηρήσεις.

Με τον Μπάγεβιτς δεν μπορούσε να τα βρει γιατί ήταν «κακός άνθρωπος», με τον Πανατζή γιατί ήταν «παλαιών αρχών φυσικοθεραπευτής», με τους περισσότερους συμπαίκτες του γιατί δεν συμβάδιζαν με τις απόψεις του.

Ο Τζεμπούρ είχε δείξει δείγματα του άστατου χαρακτήρα του από την εποχή που ήταν στον Ατρόμητο. Οι κόντρες με τον Γιώργο Παράσχο ήταν πολλές, αλλά το αποκορύφωμα ήταν όταν ήρθε στα χέρια με μέλος του ιατρικού επιτελείου, παραμονές του αγώνα με τη Σεβίλλη. Τότε και «τελείωσε».

Επόμενος σταθμός του ήταν ο Πανιώνιος, όπου δεν άργησε να συγκρουσθεί με τον προπονητή. Το περιστατικό που αναφέρεται ακόμη και σήμερα στα ποδοσφαιρικά στέκια διαδραματίστηκε στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης». Οταν δέχεται κίτρινη, για ένα ανύπαρκτο, πράγματι, μαρκάρισμα εξοργίζεται, με αποτέλεσμα να δεχθεί άλλη μία και ν’ αποβληθεί. Βγαίνοντας κλωτσούσε με μανία ό,τι έβρισκε μπροστά του και έβριζε.

Η δήλωση του Χιμένεθ, ότι πάνω από τον Τζεμπούρ ή τον οποιονδήποτε Μαραντόνα, είναι η ομάδα, δείχνει στον Γαλλοαλγερινό την πόρτα της εξόδου. Το μέλλον του διαγράφεται δυσοίωνο. Η φήμη που τον ακολουθεί κάνει όλο και δυσκολότερο το έργο του ατζέντη του για να του βρει ομάδα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή