Το βαθμολογικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα

Το βαθμολογικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξει ότι μπορεί να γίνει το αφεντικό του πρωταθλήματος. Μία νίκη επί των «πρασίνων» δεν θα σημάνει μόνο βαθμολογικό πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας, αλλά θα βάλει και ένα τέλος στα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ΟΑΚΑ.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έχει στα χέρια του μια ομάδα η οποία μπορεί να έχει λιγότερη ποιότητα σε σχέση με την περσινή, όμως είναι πιο «εύπλαστη» και πιο μαχητική. Το πλεονέκτημα των «ερυθρόλευκων» είναι στις θέσεις των γκαρντ. Εκεί όπου υπάρχουν οι Σπανούλης, Τεόντοσιτς, Παπαλουκάς και Γκόρντον. Παίκτες που μπορούν με την παρουσία τους να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει να αντιπαρατάξει τον Διαμαντίδη, ο οποίος βέβαια έχει κι αυτός με τη σειρά του, το χάρισμα να κερδίζει τους αγώνες «μόνος του». Βέβαια σε αυτόν τον ρόλο θα κληθεί να βοηθήσει και ο Νίκολας και περιστασιακά οι Καλάθης και Τέπιτς.

Σημείο – κλειδί θα είναι η παρουσία του Σπανούλη, ο οποίος βέβαια θα έχει και 18.000 «πράσινους» οπαδούς από… πάνω του. Στις θέσεις των φόργουορντ τα δεδομένα αλλάζουν. Οι άπειροι Παπανικολάου και Κέσελ δεν έχουν το πλεονέκτημα απέναντι στους Περπέρογλου, Σάτο και Καϊμακόγλου, οι οποίοι και πιο έμπειροι είναι αλλά και πιο αθλητικοί.

Ενα σημείο που θα επιδιώξει να «χτυπήσει» ο Ιβκοβιτς τον Παναθηναϊκό θα είναι κάτω από τα καλάθια, λόγω της απουσίας του Μάριτς. Οι Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης και Ερτσεγκ μπορούν να κινηθούν με άνεση εκτός ρακέτας προκειμένου να απομονώνουν τον Νεστέροβιτς με τον Μπατίστ ή με τον Τσαρτσαρή. Ο Μάριτς θα έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια στην άμυνα και θα έκοβε τους διαδρόμους προς το καλάθι της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει σταθερότητα και μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να κάνει… περίπατο (όπως ο Παναθηναϊκός) αλλά οι αδυναμίες του έχουν φανεί στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Αν εκμεταλλευτεί τη φαινομενική του υπεροχή στην περιφέρεια και δεν βρεθεί εκτός ρυθμού στις αρχές του αγώνα θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα πρώτο βήμα για τον τίτλο. Η νοοτροπία της ήττας με λίγους πόντους προκειμένου να ανατραπεί η διαφορά στο παιχνίδι του ΣΕΦ δεν ταιριάζει στους «ερυθρόλευκους» που καλούνται φέτος να αποδείξουν ότι βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πάνω από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή