Αποχή από το πρωτάθλημα θέλουν οι παίκτες 10 ομάδων της Σούπερ Λίγκας

Αποχή από το πρωτάθλημα θέλουν οι παίκτες 10 ομάδων της Σούπερ Λίγκας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα συνεχόμενα κρούσματα βίας στα γήπεδα και ο κίνδυνος τραυματισμού που διατρέχουν, πλέον, σε μόνιμη βάση οι εν Ελλάδι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Το «παρών» έδωσαν αρκετοί παίκτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και αρχηγοί ομάδων της Σούπερ Λίγκας, της Φούτμπολ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ 2, οι οποίοι αναζήτησαν τρόπους διαμαρτυρίας. Ετσι, συζητήθηκε το ενδεχόμενο αποχής απ’ τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.

«Οι ποδοσφαιριστές των 10 από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας, των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρη, Ηρακλή, Λάρισας, Ατρομήτου Αθηνών, Ξάνθης και Πανσερραϊκού εκφράζουν την πρόθεσή τους να μην αγωνισθούν στις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σοβαρά επεισόδια που γίνονται στα γήπεδα και σε έμπρακτη εκδήλωση της απαίτησής τους να υλοποιηθούν από τους αρμόδιους φορείς τα αυτονόητα», γνωστοποιήθηκε σε ανακοίνωση του ΠΣΑΠ.

Μένει η απόφαση των έξι

Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Στέλιος Γιαννακόπουλος έστειλε μήνυμα προς τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των υπολοίπων έξι ομάδων, καθώς απαιτείται ομόφωνη απόφαση για την αποχή: «Περιμένουμε και αυτούς των Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη, Πανιωνίου και Ολυμπιακού Βόλου. Περιμένουμε να συνταχθούν μαζί μας για τον αγώνα κατά της βίας. Στο ίδιο μήκος κύματος περιμένουμε να είναι και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Ζητάμε κάτι που στο εξωτερικό θεωρείται δεδομένο». Ξεκαθάρισε ότι οι ποδοσφαιριστές προτίθενται να υποβάλουν προτάσεις στα αρμόδια όργανα, οι οποίες αν δεν γίνουν αποδεκτές, τότε, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αποχή από το νέο πρωτάθλημα. «Οι ποδοσφαιριστές προχωρούμε όλοι ενωμένοι με τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια προβλήματα και με αυτονόητη και δεδομένη την επιμονή μας να εναρμονισθεί και η ελληνική πραγματικότητα με βάση όσα ισχύουν στο εξωτερικό εδώ και χρόνια», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή