Ευκαιρία εξιλέωσης για Μπάγερν, Ιντερ

Ευκαιρία εξιλέωσης για Μπάγερν, Ιντερ

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα επιβεβαιωθεί η «κατάρα» που θέλει την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ να μην υπερασπίζεται το στέμμα της την επόμενη χρονιά ή η Ιντερ θα αποκτήσει δικαίωμα στο όνειρο; Η απάντηση θα δοθεί την Τρίτη το βράδυ στην «Αλιάνζ Αρίνα», όπου οι «νερατζούρι» κόντρα στην περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, Μπάγερν Μονάχου, θα επιδιώξουν την ανατροπή του 0-1 του Μιλάνου.

Το παιχνίδι αυτό δεν είναι μια απλή επανάληψη του περσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ένας αγώνας επιβίωσης και για τις δύο ομάδες. Ειδικά για την Μπάγερν η οποία έχει μείνει μακριά από την κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος και παράλληλα έχει αποκλειστεί και από το κύπελλο. Ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και ακόμη και μία πρόκριση στους «8» θα μπορέσει να μετριάσει κάπως την απογοήτευση για τη φετινή χρονιά των Βαυαρών.

Από την άλλη, η Ιντερ μπορεί να μη θυμίζει και πολύ την περσινή ομάδα που είχε χτίσει ο Μουρίνιο, ωστόσο καταφέρνει να «διατηρείται» ζωντανή και στις τρεις διοργανώσεις. Η σφραγίδα του Μπενίτεθ αρχίζει να ξεφτίζει σιγά σιγά στους «νερατζούρι», αφού ο νέος τεχνικός της ομάδας, Λεονάρντο, με την πάροδο του χρόνου παρουσιάζει ένα δεμένο σύνολο με αγωνιστική ταυτότητα. Αλλωστε δεν θα μπορούσε κι αυτός να επαναλάβει την τρέλα του Μπενίτεθ ο οποίος επενέβη δραστικά στο «DNA» της περσινής ομάδας του Μουρίνιο.

Η Μπάγερν ασφαλώς έχει το πλεονέκτημα για την πρόκριση στους προημιτελικούς μετά το 1-0 στο «Τζουζέπε Μεάτσα», ωστόσο η Ιντερ διαθέτει και το ειδικό βάρος αλλά και την ποιότητα που χρειάζεται προκειμένου να διαψεύσει τα προγνωστικά και να δώσει τη χαριστική βολή στους Γερμανούς. Αλλωστε και το σκορ του πρώτου αγώνα δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης αφού και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες για γκολ, αλλά η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε ένα ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα των Ιταλών, Σέζαρ, και κατάφερε να σκοράρει. Ενα λάθος το οποίο κόστισε αρκετά στον Βραζιλιάνο γκολκίπερ ο οποίος σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ για να τιμωρήσει τον εαυτό του, μετά το παιχνίδι, άφησε το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ του γηπέδου και επέστρεψε σπίτι του με τα πόδια! Σε περίπτωση λάθους και στο Μόναχο δύσκολα θα σκεφτεί να αυτοτιμωρηθεί ξανά με τον ίδιο τρόπο…

Το άγχος της Ρεάλ

Στη Μαδρίτη, την Τετάρτη, η Λιόν θα επιχειρήσει να βάλει ξανά σε μπελάδες τη Ρεάλ. Πέρυσι, οι Γάλλοι στην ίδια φάση είχαν αποκλείσει τους «μερένχες» και φέτος ευελπιστούν να πράξουν το ίδιο. Βέβαια, φέτος η Ρεάλ έχει στον πάγκο της τον Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις καταφέρνει να βγαίνει νικητής. Αλλωστε και το εκτός έδρας 1-1 του πρώτου αγώνα τοποθετεί τη «βασίλισσα» σε θέση φαβορί. Βέβαια σε περίπτωση που επαναληφθεί το περσινό κάζο για τη Ρεάλ, οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. Τα… αραιά σύννεφα πάνω από τον Μουρίνιο θα πυκνώσουν και ο «εκλεκτός» θα κινδυνεύει να αποδειχθεί κατώτερο μέγεθος της Ρεάλ. Στη Μαδρίτη η λέξη υπομονή δεν είναι και πολύ διαδεδομένη, αλλά ούτε και ο Μουρίνιο έχει συνηθίσει να αμφισβητείται.

Οι απαιτήσεις είναι πολλές και από τη στιγμή που το πρωτάθλημα Ισπανίας δείχνει να οδεύει προς τη Βαρκελώνη, το Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει ως η απόλυτη εξιλέωση. Η «βασίλισσα» έχει να ανέβει στον ευρωπαϊκό της θρόνο από το 2002 και στη Μαδρίτη αυτή τη στιγμή οι φίλαθλοι έχουν τρεις επιθυμίες. Η πρώτη είναι να κερδίσει η ομάδα τους την Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι πρωταθλήματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 17 Απριλίου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ξεπλένοντας την ντροπή του 5-0 της Βαρκελώνης. Η δεύτερη είναι να κερδίσουν ξανά την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κυπέλλου της 20ής Απριλίου στο Μεστάγια. Η τρίτη ασφαλώς είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, έστω κι αν δεν συνοδευτεί με νίκη επί των Καταλανών…

Σε θέση ισχύος Τσέλσι και Μάντσεστερ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι βαδίζουν σε πιο ασφαλή μονοπάτια και έχουν το πάνω χέρι κόντρα στους αντιπάλους τους. Κυρίως οι «μπλε» του Λονδίνου, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς μετά το 2-0 επί της Κοπεγχάγης στη Δανία. Ο επαναληπτικός της Τετάρτης στο Λονδίνο μάλλον μοιάζει με τυπική διαδικασία και το «Στάμφορντ Μπριτζ» αναμένεται να είναι ο τερματικός σταθμός της ομάδας που εντυπωσίασε στη φάση των ομίλων.

Η αναμέτρηση αυτή αναμένεται να χρησιμεύσει και ως ένα ακόμη παιχνίδι προσαρμογής για τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος προσπαθεί να «δέσει» με το υπόλοιπο σύνολο του Κάρλο Αντσελότι. Ο Ισπανός επιθετικός πραγματοποιεί μια κακή χρονιά και η… αλλαγή περιβάλλοντος με τη μεταγραφή του από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι δεν φαίνεται να τον έχει ευνοήσει μέχρι στιγμής.

Για τη Μάντσεστερ τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, αφού το εκτός έδρας 0-0 κόντρα στη Μαρσέιγ μπορεί να αφήνει ελπίδες στους Γάλλους, αλλά δεν είναι ικανό να… τρομάξει τους παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Οι «κόκκινοι διάβολοι» στο γήπεδό τους έχουν τον τρόπο να παίρνουν αυτό που θέλουν και οι Γάλλοι του Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν μοιάζουν ικανοί να ανακόψουν την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του Μάντσεστερ. Η πρόκριση στους «8» δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αλλά εξαιρετικά πιθανή για μία ομάδα που θεωρείται ευρωπαϊκό μεγαθήριο, έστω κι αν δεν διαθέτει φέτος το ρόστερ που είχε προηγούμενες χρονιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή