Ο Τζόκοβιτς απειλεί το δίδυμο Φέντερερ – Ναδάλ

Ο Τζόκοβιτς απειλεί το δίδυμο Φέντερερ – Ναδάλ

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά, η ζωή στο τένις δεν περιορίζεται στη δραστηριότητα του Ραφαέλ Ναδάλ και του Ρότζερ Φέντερερ, οι οποίοι οδηγούν την κούρσα στην παγκόσμια κατάταξη, κατέχοντας την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται να ανατρέψει τα δεδομένα που ισχύουν πολλά χρόνια στο άθλημα, καθώς στους πρώτους μήνες του 2011 φαντάζει ανίκητος.

Κυριάρχησε και στα δύο τουρνουά που αγωνίστηκε. Αρχικώς, στο πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς, το όπεν της Αυστραλίας όπου στον ημιτελικό απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ δίχως να χάσει σετ (7-6, 7-5, 6-4), ενώ στον τελικό νίκησε καθαρά τον Αντι Μάρεϊ (νούμερο 5 στον κόσμο) με 3-0 (6-4, 6-2, 6-4).

Εν συνεχεία, έπαιξε στο σπουδαίο τουρνουά του Ντουμπάι, όπου ανάγκασε τον Φέντερερ να υποταχθεί ξανά στην ανωτερότητά του. Ηταν στον τελικό του τουρνουά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου ο Σέρβος νίκησε με 6-3, 6-3. «Είμαι διαφορετικός παίκτης από πέρυσι. Τώρα έχω σερβίς. Πέρυσι το σερβίς δεν ήταν καλό και υπέφερα αρκετά, σπαταλώντας ενέργεια. Τώρα παίρνω κάποιους εύκολους πόντους, που είναι πολύ σημαντικοί», είναι η εξήγηση που δίνει ο ίδιος ο Τζόκοβιτς για την εντυπωσιακή αγωνιστική του άνοδο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να μην ενισχύσει την Εθνική ομάδα της χώρας του (η οποία κατέχει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας) στη συνάντηση με την Ινδία για τον 1ο γύρο του World Group του Ντέιβις Καπ. Πρόκειται για το παγκόσμιο κύπελλο των Εθνικών ομάδων των ανδρών, το οποίο κατέκτησε το 2010 η Σερβία. Ο Τζόκοβιτς ήθελε να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τα δύο πρώτα από τα 9 Masters του 2011, τα οποία φιλοξενούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πρόκειται αρχικώς για το Ιντιαν Ουέλς που άρχισε την Πέμπτη στα γήπεδα με σκληρή επιφάνεια του Παλμ Σπρινγκς (είναι προάστιο του Λος Αντζελες) στην Καλιφόρνια. Εν συνεχεία θα συμμετάσχει στο Μαϊάμι. Εκεί, το πρώτο σερβίς έχει προγραμματιστεί για τις 20 του μηνός.

«Νιώθω καλά σωματικά και πνευματικά. Θέλω να παίξω καλό τένις στο Ιντιαν Ουέλς και στο Μαϊάμι, όπου δεν τα έχω πάει καλά τα τελευταία χρόνια. Πραγματικά θέλω να δουλέψω σκληρά και να έχω καλά αποτελέσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες», υπογραμμίζει ο Τζόκοβιτς, εξηγώντας με τον τρόπο αυτό την απόφασή του να μην αγωνιστεί κόντρα στην Ινδία.

Στην παρούσα φάση ο Τζόκοβιτς βρίσκεται στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας μειώσει σημαντικά τη διαφορά απ’ τον Φέντερερ. Εφόσον συνεχίσει σε Ιντιαν Ουέλς (το είχε κατακτήσει το 2008) και Μαϊάμι να πορεύεται στον δρόμο των επιτυχιών και αυξήσει το σερί των 12 νικών που μετράει απ’ την αρχή της χρονιάς, τότε θα ξεπεράσει τον Ελβετό και θα βάλει πλώρη για την κορυφή. Αν συνυπολογίσουμε και τις δύο επιτυχίες του στον περσινό τελικό του Ντέιβις Καπ, τότε ο 23χρονος Σέρβος έχει 14 συνεχόμενες νίκες.

Με τον τίτλο στο Ντουμπάι έφθασε τους 20 επαγγελματικούς. Είναι μόλις ο έκτος εν ενεργεία τενίστας ο οποίος έχει στη συλλογή του τουλάχιστον είκοσι τουρνουά στο απλό. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 33 τελικούς, γνωρίζοντας 13 ήττες. Μάλιστα, στο Ντουμπάι κυριάρχησε για τρίτη συνεχή χρονιά. Μόνο ο Φέντερερ έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Στον τελικό του 2009 νίκησε τον Ισπανό, Νταβίδ Φερέρ, ενώ πέρυσι τον Ρώσο, Μιχαήλ Γιούζνι.

Παρ’ ολίγον… σκιέρ

Ο Τζόκοβιτς γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1987 στο Βελιγράδι και ξεκίνησε το τένις σε ηλικία 4 ετών. Πάντως, δεν ακολούθησε τις πατρικές συμβουλές. Κι αυτό γιατί ο πατέρας του, ο Σρένταν Τζόκοβιτς ήταν επαγγελματίας σκιέρ και προσπάθησε ν’ ανεβάσει και τον Νόβακ στις χιονισμένες πλαγιές της Σερβίας ή σε κάποιο ποδοσφαιρικό γήπεδο προκειμένου να εξελιχθεί σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Στην πορεία, βλέποντας το ταλέντο του παιδιού του, άλλαξε γνώμη και τον ενθάρρυνε να παραμείνει στον χώρο του τένις. Θα μπορούσε, πάντως, να είχε γίνει και ηθοποιός! Αρκεί να ανατρέξετε στο Ιντερνετ και να βρείτε αρκετά βίντεο με εκπληκτικές μιμήσεις συναδέλφων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή