Πισω απο τις καμερες

4' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή είναι… αποτελεσματικότητα

Δύο χρόνια λειτουργεί στην ΕΠΟ η «επιτροπή ασφάλειας και αντιμετώπισης της βίας» και έχει δώσει σαφή δείγματα των ικανοτήτων της. Στον πρώτο τελικό κυπέλλου επί των ημερών της, οπαδοί του Παναθηναϊκού φορώντας τα γιλέκα των σεκιούριτι της ΕΠΟ πλακώθηκαν με οπαδούς του Αρη και κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν! Στον δεύτερο τελικό που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ μεταξύ Ατρόμητου και ΑΕΚ, ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, κατήγγειλε ότι η ΕΠΟ συνεργάστηκε με τους σεκιούριτι της ΑΕΚ! Η δε αποτελεσματικότητα των σεκιούριτι φάνηκε από την έκταση των επεισοδίων… ΜΠΛΟΥ.

Τραγέλαφος

Η συγκεκριμένη επιτροπή της ΕΠΟ έχει διαπιστεύσει 2.500 σεκιούριτι οι οποίοι βάσει νόμου έχουν δικαίωμα ελέγχου στις θύρες και παράδοση στην αστυνομία όσων «συλλαμβάνουν». Ομως όπως έχει καταγγελθεί πολλές φορές, με τη στάση τους υποθάλπουν ή (ακόμη και) συμμετέχουν σε επεισόδια. Το άκρον άωτον αυτού του τραγέλαφου είναι ότι στις 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το… 3ο σεμινάριο ασφάλειας της ΕΠΟ στο οποίο κλήθηκαν ειδικοί ασφαλείας από το εξωτερικό, οι υπεύθυνοι ασφαλείας των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και βέβαια οι… «ειδικοί» της ΕΠΟ για να δώσουν τις καλύτερες λύσεις στο θέμα της βίας. Τα αποτελέσματα του… σεμιναρίου τα είδαμε στην πράξη ένα μήνα μετά. Στον τελικό του ΟΑΚΑ… ΜΠΛΟΥ.

Βίοι… αντίθετοι

Ο Παναθηναϊκός διανύει περίοδο ευρωπαϊκής ευφορίας με την κατάκτηση του 6ου τίτλου του στη Βαρκελώνη. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός διανύει περίοδο διεκδίκησης της εγχώριας καταξίωσής του, ύστερα από τον άδοξο και απρόσμενο αποκλεισμό του από το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Πόση σημασία έχουν αυτές οι εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες, μέχρι τον αυριανό τελικό Κυπέλλου; Σχεδόν καμία, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Θα φανεί, δηλαδή, στην ψυχολογία των παικτών των «αιωνίων» πόσο μεγάλη ώθηση θα έχουν οι «πράσινοι» από τις δάφνες της Βαρκελώνης και πόσο σοκαρισμένοι παραμένουν οι «ερυθρόλευκοι» από τον αποκλεισμό τους. Ή αν το παραδοσιακό ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Γ. Β.

Υπερβολική απαίτηση

Εκατό χιλιάδες ευρώ τον χρόνο ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διοίκηση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά (ΕΑΚΝΑΚ) από την ομοσπονδία γυμναστικής (ΕΓΟ) για τη χρήση του προπονητηρίου, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του κέντρου. Επίσης, ζήτησε χρήματα για τους πρωταθλητές που μένουν στους ξενώνες. Κάπου 3-4.000 ευρώ το «κεφάλι». Η ΕΓΟ φέτος θα πάρει 300.000 μικρότερη επιχορήγηση σε σχέση με πέρσι. Αν σε αυτό το ποσό προσθέσουμε περί τις 160-180.000, που ζητάει το ΕΑΚΝΑΚ (δαπάνη που δεν υπήρχε το 2010), φθάνουμε σε μείωση σχεδόν 500 χιλιάδες σε σχέση με το 2010, όταν είχε επιχορηγηθεί με 2 εκατομμύρια. Μιλάμε για μείωση σχεδόν 25%. Τεράστια. Ν. Α. ΚΩΝ.

Πού θα τα βρει;

Οπως μαθαίνουμε, η διοίκηση της ΕΓΟ καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για περιστολή δαπανών. Στη Θεσσαλονίκη δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις δύο υπαλλήλων, ο ένας της Λάρισας πήρε απόσπαση σε υπουργείο, ενώ η διοίκηση προσπαθεί να φέρει στην Αθήνα σχεδόν όλους από τους εννέα της Πάτρας, ώστε να μη χρειάζονται υπερωρίες. Τα χρήματα που ζητάει, όμως, το ΕΑΚΝΑΚ, δεν είναι εύκολο να τα βρει. Ν. Α. ΚΩΝ.

«Ουκ αν λάβοις»…

Η διοίκηση του «Αγίου Κοσμά» ζήτησε χρήματα και από την ομοσπονδία της άρσης βαρών. Από 300 ευρώ για τους αγώνες που τελεί εκεί και χρήματα για την ετήσια χρήση της αίθουσας προπόνησης. Αλλά ο πρόεδρος, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, το «ξέκοψε». «Στον προϋπολογισμό μας δεν υπάρχει τέτοιος κωδικός. Συνεπώς, δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια δαπάνη. Ας μας τα δώσει η ΓΓΑ να σας τα δώσουμε ή ας τα πάρετε απευθείας από τη ΓΓΑ», είπε. Και σ’ εμάς εξέφρασε το παράπονό του: «Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή η αίθουσα μας έμεινε. Τη Νίκαια μας την πήραν». Ν. Α. ΚΩΝ.

Μπαλάκι οι ευθύνες

Οι προηγούμενες διοικήσεις φταίνε, σύμφωνα με τη νυν διοίκηση της ΕΟΠΕ, για το κατασχετήριο της ολλανδικής κατασκευαστικής εταιρείας προς τις πηγές εσόδων της ομοσπονδίας. Σε ό,τι αφορά τη διοίκηση Μπελιγράτη είναι λογικό καθώς επί των ημερών της πραγματοποιήθηκαν τα έργα. Τώρα, τον πρώην πρόεδρο Στέλιο Προσαλίκα θα μπορούσαν να τον κατηγορήσουν μόνο γιατί έχει προπονήσει την εθνική ομάδα στην «πέτρα του σκανδάλου», το κλειστό της Παιανίας… Σπυρ. Σπαν.

Η ίδρυση της ΑΕΚ 13 Απριλίου 1924

«Η νοσταλγία και ο πόνος της Πόλης τυλίχτηκε γύρω από τον Κωνσταντίνο Σπανούδη και τους ιδρυτές με το όραμα της Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως. Πέρασαν ημέρες δόξας και επιτυχίας. Σήμερα, 87 χρόνια μετά, με το Κύπελλο της προσδοκίας στο χέρι, καταπίνουμε γουλιά – γουλιά το ΚΩΝΕΙΟ της αφροσύνης, του ευτελισμού και του ρέκβιεμ της ΑΕΚ. Αχ! Βόσπορε…».

Η αγωνία των φίλων της ΑΕΚ μέσω της Βασιλικής Καραγιάννη, κόρης ενός εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ, του Παντελή Καραγιάννη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1957

Η Εθνική Ελλάδος βόλεϊ δίνει τον πρώτο της σε εθνικό επίπεδο, μεταπολεμικό αγώνα εναντίον της Ρουμανίας στο γήπεδο του Πανελληνίου και ηττάται με 3-0. Με την εθνική αγωνίζεται ο Κάρολος Παπούλιας αθλητής του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στο μήκος και στο βόλεϊ και μετέπειτα υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

2002

Πεθαίνει σε ηλικία 63 ετών ο προπονητής της Ντιναμό Κιέβου, Βαλερί Λομπανόφσκι, ο μεγαλύτερος προπονητής που ανέδειξε το σοβιετικό ποδόσφαιρο.

1959

Το BBC μεταδίδει τον πρώτο αγώνα κρίκετ. Εσεξ – Νέα Ζηλανδία από το Λέιτον.

1959

Πεθαίνει ο Νικόλαος Αθανασιάδης, από τους ιδρυτές του Εθνικού Γ.Σ. το 1893, ένα από τα πιο ιστορικά αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα που έχει συνδέσει την πορεία του με τον αθλητισμό της χώρας και έχει αναδείξει ολυμπιονίκες σε πολλά αθλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή