Το χάντμπολ καλείται να σβήσει στα Χανιά τις αναμνήσεις της Λαμίας

Το χάντμπολ καλείται να σβήσει στα Χανιά τις αναμνήσεις της Λαμίας

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ΔΑΚ Κλαδισσού, στα Χανιά, αναμένεται να στεφθεί αύριο το απόγευμα ο κυπελλούχος Ελλάδος στο χάντμπολ και με αυτή την απονομή να κλείσει η αγωνιστική χρονιά στους άνδρες. Το 13ο φάιναλ φορ είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί από τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας, αφού στις μνήμες όλων είναι ακόμη χαραγμένα τα σοβαρά επεισόδια της προηγούμενης διοργάνωσης, ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, στη Λαμία.

Για τον λόγο αυτό δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέτρα τάξης, με τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, Παντελεήμονα Μουρτζανό, να υποστηρίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων. «Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο φιλάθλων που δεν θα έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια ή πρόσκληση ή διαπίστευση, ενώ κατά την είσοδο θα γίνεται αυστηρός σωματικός έλεγχος», τονίστηκε χαρακτηριστικά. Για αθλητισμό χωρίς κρούσματα βίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Σίμος Λαζαρίδης, ενώ ανέπτυξε τη φιλοσοφία της ομοσπονδίας αναφορικά με το γιατί ανάλογες διοργανώσεις θα πρέπει να γίνονται στην περιφέρεια και όχι σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, όπου τα μέτρα αστυνόμευσης είναι καλύτερα και υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αντίληψή μας συμφωνεί και με την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξή, ο οποίος και οικονομικά υποστήριξε την όλη διοργάνωση, προκειμένου αυτή να πραγματοποιηθεί στην πόλη των Χανίων. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους μετέχοντες».

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι σημερινοί ημιτελικοί αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και οι δύο αγώνες: Βριλήσια – Διομήδης Αργους (15.00), Φίλιππος Βέροιας – ΑΕΚ (17.00) έχουν τη δική τους δυναμική. Τα Βριλήσσια έχοντας κατακτήσει ένα κύπελλο στην ιστορία τους (1996) φαντάζουν ως η «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του ο Διομήδης εμφανίζεται πιο έμπειρη ομάδα και με περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, η φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των ανθρώπων του, καθώς περίμεναν πολλά περισσότερα από την τέταρτη θέση. Πλέον όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην κατάκτηση του κυπέλλου, το οποίο θα είναι και ο πρώτος τίτλος του συλλόγου, εάν επιτευχθεί…

Ο έτερος ημιτελικός είναι πιο αμφίρροπος. Ο Φίλιππος Βέροιας, με πέντε κατακτήσεις κυπέλλου στο ενεργητικό του (1985, 1991, 1992, 2003, 2007), μπορεί να μην έχει τη λάμψη της ομάδας η οποία τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσε στο χάντμπολ, αλλά, έχει το κατάλληλο δυναμικό και την εμπειρία να φθάσει στο τελικό (αύριο 16.00). Ωστόσο, θα πρέπει να παρακάμψει το ψηλότερο εμπόδιο, της ΑΕΚ. Η «Ενωση» έχοντας στεφθεί μία εβδομάδα πριν πρωταθλήτρια Ελλάδος και μάλιστα μέσα στη Μίκρα, έχει την ψυχολογία ανεβασμένη στα ύψη. Απαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, στις δηλώσεις τους, βλέπουν το νταμπλ, ως μονόδρομο, στην πορεία της δόξας που επιχειρείται φέτος. Αυτό ανέφεραν με δηλώσεις τους οι δύο διεθνείς αθλητές της ομάδας, Χριστόφορος Μπακαούκας και Δημήτρης Καφάτος, οι οποίοι θεωρούν ότι με την ανάλογη σοβαρότητα και πειθαρχία η ομάδα θα τα καταφέρει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή