Προτίμησε Δασκαλάκη τελικώς ο Ολυμπιακός

Προτίμησε Δασκαλάκη τελικώς ο Ολυμπιακός

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σήφης Δασκαλάκης κέρδισε στο νήμα τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και σήμερα εντάσσεται στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Η διοίκηση των Πειραιωτών, σε συνεργασία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αποφάσισε ν’ αποκτηθεί ο 29χρονος τερματοφύλακας ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τον Εργοτέλη. Μαζί με τον Μέγερι, θα είναι οι εναλλακτικές λύσεις πίσω απ’ τον Κοστάντζο, ο οποίος θα είναι η βασική επιλογή.

Ο Δασκαλάκης μετέβη χθες στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συμφώνησε με τα διοικητικά στελέχη στους όρους της συνεργασίας που του προτάθηκαν, και στη διάρκεια της ημέρας θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2+1 χρόνων.

Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ -έχει ύψος 1,92- προτιμήθηκε λόγω της ηλικίας του, αλλά και για το γεγονός πως δεν αντιμετώπισε σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψήφιους τερματοφύλακες.

Ο Δασκαλάκης θα γίνει πέμπτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού μετά από τους Κοστάντσο, Μαρκάνο, Φέισα και Χαβίτο. Βεβαίως, οι Γκρμπιτς και Κατάι θα πρέπει να θεωρούνται παίκτες των Πειραιωτών. Ομως, η μεταγραφή τους θ’ ανακοινωθεί μόλις ελευθερωθούν θέσεις ξένων στο δυναμικό των πρωταθλητών Ελλάδας. Χθες το βράδυ επέστρεψαν στη Σερβία και τα επόμενα 24ωρα θα έρθουν ξανά στον Πειραιά.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται στην Ελλάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς τη Δευτέρα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των παικτών του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο (ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι ανοιχτή για τους φιλάθλους). Ο Ισπανός τεχνικός θα γνωστοποιήσει τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα ακολουθήσουν την αποστολή στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας απ’ τις 9 έως τις 20 Ιουλίου.

Στην πόρτα εξόδου βρίσκονται οι Μήτρογλου, Ρόμενταλ, Νέμεθ, Νταρμπισίρ, Γιάννης Παπαδόπουλος, Επστάιν και Γκαλίτσιος. Η διοίκηση αναζητεί τρόπους για την πώλησή τους ή τον δανεισμό τους, αφού ο Βαλβέρδε επιθυμεί να έχει στη διάθεσή του 25 ποδοσφαιριστές. Να σημειωθεί πως δημοσιεύματα απ’ την Ουγγαρία ανέφεραν χθες πως ο Κρίστιαν Νέμεθ δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και αναμένεται να παραχωρηθεί ξανά με τη μορφή δανεισμού.

Θεωρείται, πάντως, δεδομένο πως στην αποστολή που θα μεταβεί στην Αυστρία θα συμπεριληφθούν και νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πείσουν τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» πως αξίζουν μία θέση στο δυναμικό της ομάδας του Πειραιά. Ανάμεσα σε άλλους, στο Ζέεφελντ αναμένεται να βρεθούν οι Σουμπίνιο, Παπάζογλου, Κατσικογιάννης, Βαλεριάνος, Νικλητσιώτης και Βασιλόγιαννης.

Σάντσες και Τζαβέλλας

Οι Πειραιώτες «τρέχουν» άλλες δύο μεταγραφικές υποθέσεις, του Κάρλο Σάντσες και του Γιώργου Τζαβέλλα. Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει και με τους δύο ποδοσφαιριστές για το πλαίσιο της συνεργασίας τους. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τη Βαλενσιέν και την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, τις οικονομικές απαιτήσεις των οποίων επιχειρεί να μειώσει η διοίκηση των Πειραιωτών, ώστε ν’ ανάψουν το πράσινο φως για την παραχώρηση του Σάντσες και του Τζαβέλλα αντίστοιχα.

Η γαλλική ομάδα αξιώνει τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Ολυμπιακός δεν φέρεται διατεθειμένος να ανεβεί πάνω από τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Κολομβιανού αμυντικού μέσου. Ακόμη, η γερμανική ομάδα απαιτεί περίπου 800.000 ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη, ενώ οι ετήσιες οικονομικές αξιώσεις του ποδοσφαιριστή φτάνουν τις 500.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή